Merhaba arkadaşlar bu ilk mesajım
şöyle bir sorunum var,fs2002 pro. kullanıyorum,son zamanlarda daha önce olmayan bir sorun yaşamaya başladım,pervaneli uçakların hepsinde,cessna olsun,mooney olsun,beech olsun uçuş ekranı açıldı?ı zaman anında uçak yer seviyesinin altına iniyo kendi kendine ve crash hatası veriyo.düzeltemedim bir türlü.internetten indirip birsürü uçak yükledim acaba ondan mı oldu bunu da bilmiyorum.Yardım ederseniz sevinirim
şimdi aklıma geldi bir sorun daha Barış Ünal tarafından yapılan 2002 için Sabiha Gökçen scenery yi indirdi?im zaman ve scenery.cfg de flatten entry sini yapıp scenery library ye ekliyorum fakat sabiha gökçende yeni scenery ile gelen pist çıkıyor fakat orjinal pist kaybolmuyor.böylece 3 farklı pist çıkıyor sabiha gökçende.fakat daha büyük bir sorun flightsimde sabiha gökçenin active runway i orjinal runway olarak görüyor ve orjinal runway üzerinde yeni scenery ile yüklenen uçaklar duruyor apronda durur gibi.ve kalkış yapamıyorum do?al olarak uçaklara çarpıyorum.Ben de silmek zorunda kaldım scenery i.
Acaba ne yapmam lazım fs yi uninstall edip yeniden yüklesem düzelirmi sizce yada daha basit bir çözümü varmıdır?.teşekkürler.
Bu?ra O?uzülgen
Starting Pilot
Pervaneli uçaklar sorunum...
-
- Rookie
Bugra hocam aramiza hos geldin oncelikle,pervaneli ucaklarin kaybolmasi muhtemelen yukledigin farkli farkli yazilimlardan kaynaklaniyor...mfs de en cok dikkat etmen gereken,fs2002 icin olan yazilimlari fs2004 de kullanmaman...ayni sey scnery dosyalarindada gecerli....ben fs i tamamen kaldir tekrar yukle derim,eger sorun devam ederse bkerimak@superonline.com a mail atarasan yardimci olmaya calisirim...
tk1051
f burak kerimak
tk1051
f burak kerimak
-
- Senior Member
- Name: Buğra Oğuzülgen
- PID: 1125
Teşekkürler Burak öyle yapiim ben en iyisi.O da ayrı bi sorun bütün scenery leri tekrar yüklemek falan neyse 
Bu arada problem sadece bu diilmiş sonradan farkettim,havaalanında normalde taxi yapıcak olan diğer uçaklar,bi anda havalara fırlıyolar sonra düşüyolar,bunlar jet olanlar,pervaneli uçaklar da yerde durucağı yerde havada asılı kalmışlar falan baya bi sorun var.En iisi baştan yüklemek dediğin gibi.Teşekkürler.

Bu arada problem sadece bu diilmiş sonradan farkettim,havaalanında normalde taxi yapıcak olan diğer uçaklar,bi anda havalara fırlıyolar sonra düşüyolar,bunlar jet olanlar,pervaneli uçaklar da yerde durucağı yerde havada asılı kalmışlar falan baya bi sorun var.En iisi baştan yüklemek dediğin gibi.Teşekkürler.
Merhaba,fs 2002'yi silip baştan kurmadan önce fs2002.cfg dosyasını silip simulatörü tekrar başlatmayı deneyin.Açıkçası AI trafiğin saçmalaması ilginç bir hata,kullandığınız FS orjinal mi?Bir de video kartınız nedir?Ya da herhangi bir landclass yüklediniz mi?
Olmazsa bütün sceneryleri disable edin(scenery library'den)bir de öyle deneyin,aslında bir sürü sebebten olabilir ve burda yaz yaz bitmez
Bu arada fs'i uninstall ettiğiniz zaman yüklediğiniz bütün 3rd party programlar fs 2002 klasörü altında kalır.Yani yüklediğiniz sceneryler siz fs'i kaldırsanız bile addon scenery klasörü altında kalır
Bana mail de atabilirsiniz:uralgsl@yahoo.com
Kolay gelsin
Ural Köseoğlu
TK550
Olmazsa bütün sceneryleri disable edin(scenery library'den)bir de öyle deneyin,aslında bir sürü sebebten olabilir ve burda yaz yaz bitmez
Bu arada fs'i uninstall ettiğiniz zaman yüklediğiniz bütün 3rd party programlar fs 2002 klasörü altında kalır.Yani yüklediğiniz sceneryler siz fs'i kaldırsanız bile addon scenery klasörü altında kalır
Bana mail de atabilirsiniz:uralgsl@yahoo.com
Kolay gelsin
Ural Köseoğlu
TK550
-
- Senior Member
- Name: Buğra Oğuzülgen
- PID: 1125
Teşekkürler fakat demin fs2002 yi uninstall edip baştan yükledim sorun geçti.Özellikle uninstall dan sonra kalan dosyaları da sildim artık çok az addon yüklemeye dikkat edicem gerekmedikçe yüklemiycem.?u an LTBA scenery,LCEN(Kıbrıs Ercan Airport),Boeing 737-400 THY Repaint ve THY RJ 100 yüklemekteyim başka birşey şimdilik yüklemiycem sanırım.Yardımlarınız için teşekkürler.