BKZ Vor

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY072
Junior Member
Junior Member

Herkese Selam,

Bkz vor'dan bilgi alamıyorum YAA uzerinden 24 yaklaşması yaparken BKZ ı da set ediyorum ama hareket yok . FS in mi hatası oysa map de BKZ mevcut ve frekansı da chartlardaki ile aynı tabii irtifa da söz konusu ama YAA 1A'ya göre FL60 yani bu yükseklikte bir problem olmaması lazım . Bu konuyla ilgili bir patch mi var yoksa YAA dan 340 takibiyle ve 35 dme hesabıyla mı BKZ'u bulaca?ız :))

Can Polat
vaccaro
Junior Member
Junior Member

Selam
FS2000 de bir sorun yaşamadım. Dün akşam LTBB_V_CTR direkt BKZ verdi 117.30 son derece başarılı. Yaklaşık 55nm uzaklıktan VOR2 almaya başladı.
Sevgiler,

kıl adam
THY072
Junior Member
Junior Member

Bu akşam tekrar bir deneyelim bakalım ne olcak

teşekkürler,
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

Arkadaşlar ben TR'da sadece ik yerde problem yaşadım. Biri IST vor'du FErdi Vefanın scenery'sinde , Sonra Ferdi Abi pacş hazırladı VOR'un range'i arttı ve çözduk ama şu and sadece ANkarada BUK vor'u 25nm radius'da çalışıyor bende daha uzaktan almıyor. BKZ'de bugüne kadar ozellikle FS2000'de bir problem yaşamadım.

Hakan Guven
THY072
Junior Member
Junior Member

Ben de Ferdi Bey'in scenerysini kullanıyorum.ama aklıma takılan başka birşey var Sabiha Gökçen scenery BKZ yı etkilemiş olabilir mi ?..
Sabiha Gökçen yakınlarından ne zaman geçsem bir mesaj çıkıyor ...dosyası bulunamadı diyor..hangi dosya olduğunu şimdi hatırlamıyorum. Binalardan biri ile alakalı olduğunu düşündüğümden pek üzerinde durmadım..Ama her halikarda BKZ FS in map inde var yani bu etkilenmediği anlamına gelir mi ...? Biraz daha kurcalamak gerekecek herhalde

sevgiler
Can
THY072
Junior Member
Junior Member

Bu arada forumdaki üstün gayretimden dolayı bana 5 yıldız veren FLYTHY yönetimine teşşekkürü borç bilirim :)))))
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

yok yok GÖkçen'in o hata mesajından baska bir problemi yok, onu bizde çözemedik zaten :)) ama BKZ'yi TOKER'den felan alabiliyorum ben

Hakan Guven
THY072
Junior Member
Junior Member

BKZ vor ı tekrar denedim hatta şu an üzerindeyim id si BKZ olarak cockpite gözüküyor fakat localizer yok tradisyonel VOR off flag veriyor .. yani bir aksilik var...
FS2000 e Ferdi Vefa LTBA scenety V2 kurulu .... ama bununla mı ilgili bilemiyorum FMC BKZ görüyor hoş onun database i ayrı sanırım ..gerçek hayatta olduğu gibi uydu ve vor dan aldığı bilgiyi karşılaştırmıyor sanırım ... Durum bu Yardım edebileceklere şimdiden teşekkürler..

Neyse ki BKZ ndb var :))

Sevgiler
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”