Squawk box

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
624

Merhaba Arkadaşlar

Direct play 9 kullanıyorum ve ilgili cografik kayma sorununu aşmışken, geçen gün yükledi?im MS Blast patch'inden sonra sqwk box search işleminden sonra "Error Enumarating Diect Play games" mesajı alıyorum ve "Join" tuşu aktif olmuyor. Cancel dedikten sonra normal olarak çalışıyor ama bundan sonra di?er uçakları fiziksel olarak göremiyorum (radarda görünüyor). Yardımda bulunacak arkadaşlara şimdiden yeşekkür ederim.

Ateş Atamtürk
TK624
Gürkan GÜLEN
Newbie
Newbie

Sayın, ATEMTÜRK
Multiplayer baglanamadığınıza dair error veriyor.
Karşınıza gelen boş kutucuğu 127.0.0.1 yazıp deneyin
Büyük bir ihtimalle başka bir problem yok ise join aktif olacak.
Genelde FS başka bir klasörün içine açıldığında görmüyor.
Saygılar,
Gürkan GÜLEN
624

Merhaba Gürkan bey,

Search 127.0.0.1'i zaten yapıyorum. Yani 1 senedir aynı prosedürü uyguluyorum. Son satırda yazdığınız FS'i başka bir klasörde açmaktan kastınızı anlamadım. İlginize teşekkürler

Ateş Atamtürk
Gürkan GÜLEN
Newbie
Newbie

Merhaba Ateş bey,
Başka bir klasöre açmaktaki kaydım, oyunlar genelde Program Files'ın içinde bir directory açarlar siz eğer games veya HDD ikiyi bölünmüş ise D kısmında bir directory yaratıp açar iseniz doğru adresi bulup bağlanamıyor olabilir düşüncesi ile yazdım.
Eğer Direct Program Files'ın içine açtı iseniz birde şunu deneyin
Başlat'tan Çalıştırı açın Kutucuğa "dxdiag" yazıp açın
Oradan Network bölümünü tıklayıp direct play TCP/IP bağlantısının olup olmadağını bakın var ise yan tarafta'da FS'nin Registry olması lazım değil ise sorun directx büyük bir ihtimal.

Yüklediğiniz patch'e gelince sorun bundan değil bunu açıkça söyleyebilirim çünkü işletim sisteminizdeki açık portları kapatan bir yama sonuçta şu an bende sp4 yüklü bunuda yükleminizi tavsiye ederim ziya bir kaç yeni virüs piyasada dolaşmakta.

Sorununuz hala çözülmedi ise tek bir şey kalıyor basit ve en kolayı olanı format c: :)
Bırakın kendisi düzeltsin.
Koray Koru
Junior Member
Junior Member

Merhabalar,

Geçen buna benzer bir hata ile karşılaşmıştım.! Ancak tam mesajı hatırlamıyorum ama mesajda Direct Play Games i hatırlıyorum. Uzun uğraşlardan sonra WinXp makinada kendi firewall açık olduğunu gördüm. Kaldırdığımda sorun kalktı..
Belki fikir verir diye yazdım...

Selamlar,

İyi Uçuşlar,

Koray KORU
TK720
"Uçuyorum o halde varım!"
624

İlginiz teşekkürler Koray ve Gürkan Kaptanlar. Firewall yüzündenmiş.
İyi uçuşlar.
Ateş Atamtürk
TK624
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”