B727-2F2 yenilendi.

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Bozhan Özsoy
Average User
Average User

Tamamıyla yeni GMAX Model, Uçuş dinamikleri (FlyŞY mod.), Sesler ve TCAS+INS Opsiyonlu Pilot's view panel upload edildi, fleet bölümünden indirebilirsiniz.

Image
Image
Not: 3. Motor göstergeleri shift+2 ile açılan ayrı bir pencerede gözükmektedir. 3 motorda herzaman aynı devirde çalıştı?ından 3. motorun görüş dışında kalmasının herhangibir sakıncası yoktur. Flap ve gear göstergeleri için ana panelde yer açılmıştır. INS günümüz teknolojisine göre ilkel bir alet oldu?undan biraz komplike gözükmektedir, fakat kullanımı çok basittir. VSI&TCAS combo gösterge (IVSI) Vatsim'de çalışmaktadır. INS ve Otopilotun kullanımı için orjinal manuellerin çalışılması gerekmektedir. 727 Operasyon manuelleri Training Lounge -> Syllabus -> Ders 21'den çalışılabilir.

Saygılarımla,

Bozhan Özsoy
TK01
FlyŞY Technic
THY45
Technical Admin
Technical Admin
Name: Özgür Özden
PID: 45
Vatsim ID: 824586
City: Ankara

Merhaba,

BU ucagin kurulumu bazi arkadaslarimiz icin karisik gelebilir bu nedenle sadece bu ucak ozel bir kurulum paketi hazirlanmistir.

Su an test asamasinda olan bu paket Cuma gunu hizmete girecektir, gerekli duyuru yine bu sayfadan yapilacaktir.

Pid045 Ozgur Ozden
Captain
THY45
Technical Admin
Technical Admin

http://www.drumclub.net/flyşy/downloads ... ing727.zip

Paketleme islemi tamamlanmistir, isteyen arkadaslarimiz buradan indrebilirler, bu aksam itibari ile de Fleet Sayfasi guncellenecektir.

Pid045 Ozgur Ozden
Captain
THY177
VIP Member
VIP Member
Name: Ergenekon Kucuk
PID: 177

Beyler ellerinize sağlık ..daha önce tam anlamı ile yükleyememiştim ...çok başarılı ..
Bu vesile ile yönetime ve emeği gecen herkese teşekkürler.

TK 177 Ergenekon Kucuk
THY4743
Senior Member
Senior Member
Name: Targan UNUTMAZ
PID: 4743
Vatsim ID: 1130878
City: Istanbul

Ellerinize sağlık [;)]
Targan...

tago...
MD
Junior Member
Junior Member

Selamlar,

Bakıyorum sanırım paket ile kurulum problemi yaşayan tek benim galiba [:(!]

Neyse, paketi indirdikten sonra kuruluma geçtiğimde "setup; cannot create directory" uyarısını vermesine rağmen kurulum başarılı bir şekilde tamamlanıyor fakat FS de uçağı göremiyorum. (Fleet den daha önce indirmiş olduğum versiyonu aktif.)İşin ilginç yanı dizüstü bilgisayarımda kurulum sorunu yaşamamış olmam.

1. Desktopta C ve D olarak 2 hardisk mevcut. FS D de acaba sorun buradan mı kaynaklanıyor.( paketi D ye de unzip ettim)
2. Kurulumu manuel olarak yapabilirmiyim

Yardımlarınız için teşekkürler.

Can Hürel
TK 393

CH
THY45
Technical Admin
Technical Admin

C diskinizde C:\TEMP diye bir directory acabilir misiniz bu olmaz ise bir de C:\TMP diye deneyin ve kurulum bitince bu directory silebilirsiniz, sevgiler.

Pid045 Ozgur Ozden
Captain
MD
Junior Member
Junior Member

Özgür Bey selamlar,

FR da da benzer sorunu yaşamıştım. O zamanki tecrübelerime dayanarak zaten bunu denedim fakat şonuç yok. Zaten Paket kendisi Temp dosyası oluşturuyor fakat içi boş. Ama Bu temp dosyasının yanında gauges, civa, aircraft, uninstall,modules, sound adındaki dosyalarda C: de ayrıca izlemek mümkün. Ek olarak C: programe Files da da program izlenmekte.

Can Hürel
TK 393

CH
THY45
Technical Admin
Technical Admin

Simulatorunuzun FS2002 olduguna eminiz di mi? Eger farkli bir surum ise aircraft calismayacaktir.

Pid045 Ozgur Ozden
Captain
MD
Junior Member
Junior Member

Özgür Bey,

Sorunuzu okuyunca biraz şaşırdım. Pc konusunda pek derinlemesine bilgi sahibi olmasam da bu konuda KESİNLİKLE eminim.

Herneyse açılmış dosyalardaki Read me file lardan deneme yanılma ile klasik yoldan uçağı yüklemeyi ve FS de kullanmayı başardım. Sorunun ne olduğu konusunda ise inanın bir açıklamam yok.Bu tür sorunların niye hep beni bulduğunu ise anlamıyorum. Sanırım Pc nin konfügrasyonuyla ilgili çünkü laptop da sorun yok.

Yinede yardımlarınız için çok teşekkürler.

Can Hürel
TK393

CH
THY4743
Senior Member
Senior Member

Arkadaşlar bu uçak altimetreyi nasıl sabitliyor bir anlatırmısınız :D Bir türlü beceremedim yaw Sevgiler,
Targan...

tago...
THY45
Technical Admin
Technical Admin

Merhaba Can Bey,

Ben sizin bilgisayar bilginiz hakkinda suphe icinde degilim, sadece el aliskanligi olarak Fs2002 yaziyor olabilir misiniz, son cikan fs2004'u kullaniyor olmayasiniz demek istemistim.

Kusura bakmayin :) Bu arada hakikaten bu sorun c:\temp yani sadece sizde olusuyor gibi :) Sirf siz sorun yasamayin diye kuruluma C:\temp adinda bos bir directory actirmistim ama bu da ise yaramamis :)

Sevgiler,

Pid045 Ozgur Ozden
Captain
THY177
VIP Member
VIP Member
Name: Ergenekon Kucuk
PID: 177

Targancım selam ...

En nihayetinde bizim 727 f2 ucakların sahı ama Nav AP modları eski...737 MCP de ALT 'de FL yi set edip bu noktaya geldiğinde Hold yapma özelliği yok ..

Bunun yerine sen orneğin FL260 'a yukseleceksin Vspeed 'ı set ettin 2000+'e..FL250 a doğru varyoyu biraz daha azaltıp 50-100 feet kala alt hold enable edilecek .ve ucağı bu levele gelene kadar kucuk kucuk oynayarak getireceksin .

yani kendin yapacaksın ..

(ilgili durum benimde çok ilgimi çekmişti,bir 727 pilotu doğruladı bu durumu ..)

TK 177 Ergenekon Kucuk
TRVACC Student
THY4743
Senior Member
Senior Member

Ergenekon sağol valla [;)]
Dün akşam aslında o işi keşfetmiştim ama heralde böyle değildir diye düşünmüştüm :D Demek ki aslındada böyle. Tekrar sağol bab..
Sevgiler,
Targan...

tago...
THY4743
Senior Member
Senior Member

Bir kaç şey daha sormak istiyorum, kusura bakmayın :)
1.Taxi yaparken yada, piste girip kalkarken gazı açtığım anda bir düdük sesi geliyor. Bu birşeyi ihmal ettiğim içinmi yoksa normal bir prosedürmü?
2. Battery açtık. Solundaki DC meters düğmesi ne işe yarar nerde kalması gerekir?
3.Shift+7 de siyah bir ekran ve üzerinde düğmeler çıkıyor. Bunlar ne işe yarıyor? Üzerlerinde bir yazı veya belirti yok. Belkide bende bir hata var.
4.Yaw damper ve Pitot heat bulamadım [^] yada yokmu?
5.Sonradan açılan AP penceresindeki Alt hold ile altimetreyi sabitlemeyi sevgili Ergenekon'un sayesinde anladım :D Ancak birde normal main panel üzerinde yukarı kısımda Alt hold diye bir düğme var. O ne işe yarar?

İngilizcem pek iyi olmadığı için bu soruları burda soruyorum.
?imdiden Teşekkür ederim,
Sevgiler,
Targan...

tago...
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”