İyi günler diliyorum herkese;
FMC'de WP edit ederken WP cross speed'lerini giriyorum ancak uçuşa başlayınca FMC bu WP geçişlerinde istenilen hızlarda olmuyor. Sebebi nedir ben mi yanlış yapıyorum birşeyleri yoksa FMC'nin hıza kumanda etme özelliği yok mu?
Teşekkürler, iyi uçuşlar...
Selçuk POYRAZ
TK157
FMC hk.
- THY7
- Officer
- Name: Berhan Dönmez
- PID: 7
- Vatsim ID: 813296
- City: Istanbul
Merhaba,:)
FMC'de hızı tutma özelliği var,ne derece FMC'yi bildiğinizi bilemediğim için...
Hız değerlerini girdikten sonra A/T tuşuna basılı olduğuna emin olup aynı zamanda da VNAV tuşuna basmanız gereklidir,iyi uçuşlar
Berhan Dönmez
V.Captain and ATC
Marmara University
-__ Chemistry __-
FMC'de hızı tutma özelliği var,ne derece FMC'yi bildiğinizi bilemediğim için...
Hız değerlerini girdikten sonra A/T tuşuna basılı olduğuna emin olup aynı zamanda da VNAV tuşuna basmanız gereklidir,iyi uçuşlar
Berhan Dönmez
V.Captain and ATC
Marmara University
-__ Chemistry __-
- hakan737
- VIP Member
- Name: hakan guven
- PID: 003
- Vatsim ID: 811602
- City: istanbul
Sqawk Box'ın FMC'sinde ki WP geçiş yuksekliklerine bağlı olarak kullanılacak VNAV özelliğine güvenmeyin. Ayrıca cross speed girseniz bile bunu tutmayacaktır. Onun yerine Flyşy download bölümnde yer alan handsheet sayfasını print edip üst kısmında yer alan TOD noktası hesaplama önemi ile VNAV'i manuel yapmanızı öneririm. Aksi halde FMC'yi kullandığınızda uçak planladığınızdan çok daha önce çok düşük bir varyo ile alçalmaya başlar ve sürat tutmaz, WP'den planlanandan önce irtifaya iner ve o andan itibaren sürat tutmaya başlar. Tuhaf yani. DF734 gibi kendine ait FMC'lerini kullananlarda ise böyle bir sorun yok.
Hakan GÜVEN
Hakan Guven
Hakan GÜVEN
Hakan Guven