FMC hk.

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY157
VIP Member
VIP Member
Name: Selçuk POYRAZ
PID: 157

İyi günler diliyorum herkese;

FMC'de WP edit ederken WP cross speed'lerini giriyorum ancak uçuşa başlayınca FMC bu WP geçişlerinde istenilen hızlarda olmuyor. Sebebi nedir ben mi yanlış yapıyorum birşeyleri yoksa FMC'nin hıza kumanda etme özelliği yok mu?

Teşekkürler, iyi uçuşlar...

Selçuk POYRAZ
TK157
THY7
Officer
Officer
Name: Berhan Dönmez
PID: 7
Vatsim ID: 813296
City: Istanbul

Merhaba,:)
FMC'de hızı tutma özelliği var,ne derece FMC'yi bildiğinizi bilemediğim için...
Hız değerlerini girdikten sonra A/T tuşuna basılı olduğuna emin olup aynı zamanda da VNAV tuşuna basmanız gereklidir,iyi uçuşlar

Berhan Dönmez
V.Captain and ATC
Marmara University
-__ Chemistry __-
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

Sqawk Box'ın FMC'sinde ki WP geçiş yuksekliklerine bağlı olarak kullanılacak VNAV özelliğine güvenmeyin. Ayrıca cross speed girseniz bile bunu tutmayacaktır. Onun yerine Flyşy download bölümnde yer alan handsheet sayfasını print edip üst kısmında yer alan TOD noktası hesaplama önemi ile VNAV'i manuel yapmanızı öneririm. Aksi halde FMC'yi kullandığınızda uçak planladığınızdan çok daha önce çok düşük bir varyo ile alçalmaya başlar ve sürat tutmaz, WP'den planlanandan önce irtifaya iner ve o andan itibaren sürat tutmaya başlar. Tuhaf yani. DF734 gibi kendine ait FMC'lerini kullananlarda ise böyle bir sorun yok.

Hakan GÜVEN

Hakan Guven
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”