Ystanbul kontrolun online olmadı?ı bir akşam Toker den YAA do?ru alçalmaya başladım.YAA yı FL130 da geçece?im. LTBA_V_app açık rw kanalına girip bu durumu rapor ettim. Cevap ilginç "benim kontrol sahamda de?ilsiniz". Amaç LTBA app kontrol sahasına girdi?imde hangi yükseklikte nerede olacı?ımı ATCO ya bildirmek ama anlaşılmadı herhalde. Ben genellikle ctr olmadı?ı zamanlarda app'a onun hava sahasına girmeden ba?lanırım ve bu birçok sorunu ortadan kaldırır. Bir yandan da unicomdan pozisyon bilgisi verip di?er uçakları dinlerim.
YAA geçildi ATC bir baş verdi devam ediyoruz. Hava 36R için uygun dinlemedeyiz. APP hızımızı be?enmemiş düşürün dönemezsiniz diye uyarıyor derin bi nefes alıp hız kesiyoruz. Yanlış anlama olmasın önümüzde arkamızda uçak yok yani bir ayırma durumundan de?il hız azaltılması talebi. Speed restrictions bakıyorum FL100 da ve altında max 250 IAS ,40nm IST VORTAC 250 IAS , 15nm IST VORTAC 210 IAS , 5 nm from şreshold 160 IAS . Bu de?erler içinde hızımız.
Neyse min clean speed e çektik hızı devam ediyoruz localizer geliyor biz bize verilen başa devam ediyoruz ATCO ya 36R ils app için serbest bırakıldık mı diye soruyorum. localizer kaçmış ATCO 360 baş ve 36R ils app veriyor. Mümkün de?il tabi 030 başa dönüp localizerı karşılayıp iniyoruz. Rwy vacate anonsumuza squawk standby karşılı?ı alıp beklemeye başlıyoruz.(?imdi ATCO lar haklı olarak squawk stand bye yapılmadı?ında ekranımız karışıyor diyecekler haklıdırlar da. ama otalıkta benden başka sadece bir uçak var.)ve beklemeye devam .....
Mecburen soruyoruz gate e taxi ye serbestmiyiz diye ve gate gidiyoruz yolcular kızgın

Yyi uçuşlar