FS Meteo

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY177
VIP Member
VIP Member
Name: Ergenekon Kucuk
PID: 177

Arkadaşlar ;

Fs meteo 'yu yeni kullanmaya başladım ..Bu güzel add-on'u kullanmaya başladıktan sonra FS ucus dinamiklerinde hiç karşılaşmadı?ım (uça?ı overspeede zıplatan rüzgar farklılıkları kş(ıas 0.72-73),saniyede 600 fpm lik tırmanış veya alçalışlar v.b ) olaylar yaşamaya başladım.Bu kimi zaman simulatörün başından kalkıp bir sigara molası verme sürecinde uca?ı ucus FL sinden ayıran stressli ve müdahalede baya?ı bir zorlayan sürece getirdi.

Kısaca kullanan deneyimli arkadaşlar , manuali okumuş olmama ra?men bu konuda olması gereken config konusunda bilgi verebilirlerse çok sevinirim .

Sevgiler.

TK 177 Ergenekon Kucuk
THY7
Officer
Officer
Name: Berhan Dönmez
PID: 7
Vatsim ID: 813296
City: Istanbul

Uçağı overspeed'e zıplatan bu rüzgar farklılığından dolayı ne yazık ki bende FS-Meteo kullanamıyorum,Lütfen kullananlar sizde böyle bir sorun yok mu?

Berhan Dönmez
TRVACC11-FLYTHY~7~
THY45
Technical Admin
Technical Admin
Name: Özgür Özden
PID: 45
Vatsim ID: 824586
City: Ankara

Bolgeler arasindaki ruzgar ve basinc farkliligindan kaynaklaniyor olmali. FSUIPC nin ince ayarlarinda bununla alakali ve diger konular ile ilgili (bulutlar, sis etc) gibi iki bolge arasindaki gecisin daha soft olmasi icin bircok ayar var, kullanmanizi tavsiye ederim. Ben bir sorun yasamiyorum. FsMeteo ayarlari da most difficult ayarlarinda diyebilirim, ortami sertlestiri ne varsa enable durumda.

Yanlis aklimda degilse iki bolge arasindaki basinc degisimini 3sn icinde yavas yavas gecis yap gibi ayarlar mevcut. Bu ruzgar, bulut gibi etkilere de uygulanabiliyordu.

Pid045 Ozgur Ozden
TK176-Erkut
Newbie
Newbie

Selam,

Arkadaşlar aynı sorunla bende karşılaştım,hem Fs Meteo'da hem de Activesky WXRE'de ne yaptıysam bunu çözemedim.Özgür bey dediğiniz gibi FSUIPC'deki ayarlarla oynamama rağmen bir sonuç alamadım sorun devam etmekte ve her uçuşumda kesinlikle overspeed olayını yaşamaktayım.Ancak cruise speed'i düşük tutarak çözmeye çalışıyorum fakat bu da pek iyi bir çözüm gibi gelmiyor bana ! Bu sebepten dolayı şuan için hiç bir program kullanmıyorum.Bu sorunla karşılaşan ve çözen bir arkadaşımız varsa bize ilertirse sevinirim !!

Saygılarımla,

TK176
Erkut ÖLÇEN
vaccaro
Junior Member
Junior Member

Selamlar
FSMeteo kullanmıyorum ama, acaba bu program ile FSUIPC arasında bir uyuşmazlık oluyor olabilir mi? Veya Meteo FSUIPC ayarını kafasına göre değiştiriyor olabilir mi?
FSUIPC içinde add random icing, add random turbulance vs gibi seçenekler var mesela.
Bir keresinde LTBA 18L piste 737'yi helikopter gibi kondurmuştum. Meğerse bizim FSUIPC rüzgar işini abartmış bana karşıdan yaklaşık 100 knot rüzgar veriyormuş :)

Arslan Türegün
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”