OPUS FSI PROBLEM

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
User avatar
THY4022
Newbie
Newbie
Posts: 6
Joined: 04 Mar 2014, 23:33
Name: Faruk Fırat SARIKAYA
PID: 4022
Vatsim ID: 1263969
City: Istanbul
Location: Istanbul

Merhaba saygı değer kaptanlarım.

Bundan 2 yıl önce almış olduğum OPUS Weather programını bu güne kadar hiç bir problem yaşamadan çalıştırdım. Fakat yaklaşık 1 hafta önce programı çalıştırdığımda Lıcence Validation kısmı birden "DEMONSTRATION MODE" a geçti. Ardından siteyi kontrol ettim ve çıkan sonuç "The requested URL was rejected. If you think this is an error, please contact the webmaster." oldu. Google Zenmate kullanmadan siteye de giremiyorum. Daha sonra OPUS un en son 4,67.3 Purchase sürümünü indirip tekrar kurdum fakat sorun düzelmedi. Aynı sorunu yaşayan veya yaşamış kaptanlarım varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Saygılarımla
User avatar
THY3066
Senior Member
Senior Member
Posts: 262
Joined: 17 Jun 2011, 18:33
Name: Sebahattin PEKEL
PID: 3066
Vatsim ID: 1194898
City: Karlsruhe
Location: Germany

Kaptan merhaba,
Sende eski opus olduğu için yanlış versiyonu yüklemişin.
Reinstall 3.55.2 yi indirmeniz lazım.www.opussoftware.co.uk/opusfsi/downloads.htm.
Veya indirdiğiniz upgrade satın alıp sorun giderilir.Sitede anormallık yok şu anda.

Selamlar
User avatar
THY4022
Newbie
Newbie
Posts: 6
Joined: 04 Mar 2014, 23:33
Name: Faruk Fırat SARIKAYA
PID: 4022
Vatsim ID: 1263969
City: Istanbul
Location: Istanbul

Kaptanım teşekkürler.

Fakat, programın birden Demonstartion Mode a geçmesi durup dururken çok garip. Yani şöyleki ben uzun zamandır upgrade li version ı zaten kullanıyordum sorunsuz OPUS FSI 4,50.1 idi galiba yada onun gibi birşey. Fakat uçarken birden geçti bu moda. 2015 te almıştım zaten. Opus a yazdım. Re Activate gerekiyor dedi. Yaptım fakat o da olmadı. Tekrar yazım yanıt bekliyorum yine. Birde siteye ben erişemiyorum request denied diyor sürekli. Farklı bilgisayar ve wifi üstünden de denedim sonuç hep aynı bende. İlla Zen mate gibi bir program gerekiyor açmak için yada DNS değiştimek. izin yöntemi yine de bir deneyeceğim tekrar.

Teşekkürler.
İyi Uçuşlar.
User avatar
THY4022
Newbie
Newbie
Posts: 6
Joined: 04 Mar 2014, 23:33
Name: Faruk Fırat SARIKAYA
PID: 4022
Vatsim ID: 1263969
City: Istanbul
Location: Istanbul

Selamlar,

Benim gibi halen OPUS FSİ nin sitesine girmekte sorun yasayan kaptanlarim var mı ? Şöyle ki ne zaman siteye girmeye çalışsam bu benim kendi WiFi veya dışarıda başka bir yerde WiFi üzerinden, hatta kendi telefonumda turkcell 3G üzerinden dahi bağlanırken sürekli olarak "The requested URL was rejected. If you think this is an error, please contact the webmaster." Hatasını alıyorum.

Ayrıca galiba bundan dolayıdır ki Opus bir türlü licence validate yapamiyor ve demo moda düşüyor :/

Yardımcı olursanız sevinirim.
Herkese kırımsız uçuşlar :)
User avatar
artuncs
Legend
Legend
Posts: 2105
Joined: 07 Jul 2009, 12:47
Name: Erhan M. ARTUC
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
City: London
Location: England

Ben Opus Fsi kullanmiyorum, cok fazla bir bilgim de yok bu urun ile ama sizin icin sitesine girmeyi denedim ve her hangi bir sorun yasamadim. Bu durumda Siteye baglanamadiginiz icin urunu activate edemeyisiniz de normal.

Ayrica almis oldugunuz hata mesaji uzerinden de arastirdim. Fakat bu mesaj uzerinden her hangi bir soruna yada cozumu ile ilgili bir sey bulamadim.

Yanlizca evinizde ki internet uzerinden sorun yasiyor olsaniz, diyecegim modemi reset edip, browser'larinizin cache'lerini temizleyin. Ama disarida da ayni sorunu yasiyor olmaniz gercekten tuhaf bir durum. Fakat bir taraftan da dusunuyorum ve diyelim chrome kullaniyorsunuz ve device'lariniz uzerinden ayni hesap uzerinden giris yapiyor iseniz, o zaman ayni sorunu diger device larinizda da yasamaniz normal olabilir. Sonucta surekli sync ediyorlar bir birleri arasinda.

Ornek resim Chrome'dan alinma. Ozellikle ''Media Licenses'' sizin sorununuzu cozebilir. Tavsiyem butun secenekleri secip browserinizin settings kismindan temizlemeniz. Tabi Chrome sadece bir ornek. Siz hangi browser kullaniyor iseniz onun uzerinden yapiniz.

Image

Daha onceden benzer bir kac tecrubemin olmasi nedeni ile soyluyorum. Bence modeminizi kapatip acin ve borwser'larinizi temizleyip yeniden deneyin. Belki bir faydasini gorursunuz.
Erhan M. Artuc
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”