Neredeyse 3 yıldır hiç sorunsuz çalışan FS2004 sistemim (sanırım) son Modem/Router değişimim ve yerel ağ üzerindeki başka serverler ve bunlara bağlı port yönlendirme uygulamamdan sonra "multiplayer" çalışamaz oldu.
XP üzerinde FS2004 ve ona WideFS ile yerel ağ üzerinden bağlı başka bir Win7 makine üzerinde SB çalıştırıyorum. SB normal olarak "starting multiplayer server:starting host session" mesajıyla başlıyor. SB connect yaptığımda XP makine üzerindeki FS2004 önce "Connecting to multiplayer session via lobby" ve 1-2 dakika sonra "Lobby Launch Failed! Could not connect to host" mesajını veriyor. Bu arada Win7 makinamda SB "Unable to connect FS to the multiplayer session. You are successfully connected to Air Traffic Control Server but in order to see the other planes you will have to join the Suquawkbox multiplayer session manulally from flight simulator" mesajını veriyor. Bu mesajdaki tavsiyeye uyarak SB yi FS üzerinden manuel olarak multiplayer session'a bağlamaya çalıştım ama beceremedim.
Bu nedenle son etkinlikte kimseyi görmeden taxi yaptım, uçtum. Umarım kimseye çarpmamışımdır

Yardımcı olabilecek arkadaşlara peşinen teşekkür ederim.