Arkadaşlar eşernetli modemlerde (yani router'larda) firewall'un devre dışı kalması diye birşey yoktur. Çünkü iç ağda bulunan bilgisayarınız modemden 192.168 veya 10.0.0 benzeri sadece LAN'larda (yerel ağ) kullanılan bir IP alır. Dış dünya ile router üzerinden görüşür. Geri dönüşler de ancak sizden çıkan paketlere cevaplar için mümkündür. Doğrudan sizin bilgisayarınıza bir bağlantı yapılamaz çünkü dışarıdan siz zaten bilinmiyorsunuz, arada modem dış dünya ile muhatap oluyor. Modemin IP'si ttnet'in verdiği 85... veya 212 vb ile başlayan IP'dir. Ancak usb modemlerin router özelliği olmadığından birebir size gerçek IP içeren bir ağ kartı olarak kurulur ve donanımsal bir fw içermez.
Dış IP'nin içteki bir IP'ye birebir atanmasına router'larda Bridge mode denir. Bunu aktif yaparak router'ın bir anlamda usb modem gibi davranmasını sağlayabilirsiniz ama bu sefer o modem üzerinden sadece 1 bilgisayar nete çıkabilir.
En iyisi SB, FR vb bu programlar hangi portları kullanıyorsa, geri dönüş için de bu portlara yönlendirilme tanımlanması. Aynı makinanızda web sunucu barındırdığınızı varsayarak yaptığınız port yönlendirme gibi.
Örn: Dışarıdan SB'ın çalıştığı pc'nin 5000 portuna tcp bağlantısı yapılması ihtiyacı varsa, modemin web arayüzünden 5000/tcp portuna gelen tüm paketleri 10.0.0.2'nin (simulatör çalışan pc'nin IP'si) 5000'ine gönder diye tanım yapılır sorun çözülür. Ama böyle bir ihtiyaç olup olmadığını öğrenmemiz gerek.
Son olarak ben bu donmaları Vatsim ağına birilerinin giriş/çıkışlarında yaşıyordum. Yani joined/left mesajlarında..
Alper Oğuz
TK1237
alperoguz at gmail nokta com
Yavaşlık
Erdinç Bey,
Evet o yazılımı hafta sonu vakit bulursam bir inceleyip bakacagim.
Alper Bey ,
Peki hangi programin hangi portu kullandigini nerden gorebiliriz? Dediginiz gibi modemin kullandigi 192.168 gibi bir IP var. SB'nin hangi portu kullandigini tespit edebilirsem, geri donus icin de ayni portu tanimlamayi deneyebiliriz. Ayrica donma sizin de belirttiginiz Join /Left mesajlarinda da oluyor.
Erdem Kaya

Alper Bey ,
Peki hangi programin hangi portu kullandigini nerden gorebiliriz? Dediginiz gibi modemin kullandigi 192.168 gibi bir IP var. SB'nin hangi portu kullandigini tespit edebilirsem, geri donus icin de ayni portu tanimlamayi deneyebiliriz. Ayrica donma sizin de belirttiginiz Join /Left mesajlarinda da oluyor.
Erdem Kaya

-
- Newbie
evet sık değil arada bende de oluyor.. Erdinç bey, sizin söylediğiniz programı anladım.. üzerinde sayaç falan vardı.. annemin bilgisayarında war ondan.. aksam firewall olayına bakacağım..
tesekkurler..
tesekkurler..
-
- Average User
- Name: Onur VARDAL
- PID: 559
quote:Originally posted by 1137
Erdinç Bey,
Alper Bey ,
Erdem Kaya

Selam,
Programları çalıştırdıktan sonra DOS ekranında (C:\WINDOWS\system32\cmd.exe ya da Başlat/Programlar/Donatılar/Komut istemi)
netstat -b -n (ENTER) yazarsanız o anda çalışan programların yanında hangi portları kullandıklarını yazar.
(netstat 'dan sonra -b -n olmazsa sadece netstat -n komutunu da kullanabilirsiiniz)
Kolay gelsin.
Onur VARDAL
Check Captain
TK559
"Turkish Double Five Niner"

Erdinç Bey,
Alper Bey ,
Erdem Kaya

Selam,
Programları çalıştırdıktan sonra DOS ekranında (C:\WINDOWS\system32\cmd.exe ya da Başlat/Programlar/Donatılar/Komut istemi)
netstat -b -n (ENTER) yazarsanız o anda çalışan programların yanında hangi portları kullandıklarını yazar.
(netstat 'dan sonra -b -n olmazsa sadece netstat -n komutunu da kullanabilirsiiniz)
Kolay gelsin.
Onur VARDAL
Check Captain
TK559
"Turkish Double Five Niner"

-
- Newbie
bakalım, olmazsa FSinn deneyeceğim..
Erol Obdan
2105
Erol Obdan
2105
-
- Senior Member
- Name: Alper Oğuz
- PID: 0000
- Vatsim ID: 0000
- City: Istanbul
Onur kaptanın verdiği netstat parametrelerine ek olarak netstat -a ile hatta daha iyisi netstat -a -b ile çalıştırırsanız burada LISTENING olarak görünen portlar bilgisayarınızdaki programlar tarafından dinleniyordur. ?u an evde olmadığımdan bakamıyorum, online iken burada SB tarafından dinlenen port görürseniz mutlaka onun için modemde port yönlendirmesi tanımlanmalı. ?u an Vatsim'de online olup buna bakabilecek bir arkadaş var mı?
Alper Oğuz
TK1237
Alper Oğuz
TK1237
Hafta sonu Onur kaptanın dediği şekilde Netstat'ı CMD prompt'da denedim. Sadece Netstat girince uzunca bir TCP listesi çıktı, Netstat-b-n ya da Netstat-n de ise gecersiz komut dedi.
Bu arada Erdinç Bey'in bahsettigi yazılımı da inceledim ama zaten Firewall etkin degilmiş.
Erdem

Bu arada Erdinç Bey'in bahsettigi yazılımı da inceledim ama zaten Firewall etkin degilmiş.
Erdem

-
- Senior Member
Erdem kaptan netstat'ten sonra bir boşluk bırakıp parametreleri öyle girin. -a ve -b koymanız gerek. Eğer liste takılır gelmezse -n de ekleyebilirsiniz.
Malesef windows'ta linux'taki iptraf gibi faydalı araçlar yok.
Alper Oğuz
TK1237
Malesef windows'ta linux'taki iptraf gibi faydalı araçlar yok.
Alper Oğuz
TK1237
-
- Rookie
- Name: Erdinç Ertan
- PID: 174
Erdem bey
halen ara ara bu topic altına bakıyorum ancak halen problem çözülmüşe benzemiyor. Umarım kısa sürede çözülür. Daha oncede dediğim gibi bu konuda expert değilim ancak yazılım üzerindeki firewall'u devredışı bırakabilecek bir opsiyon vardı. Onu yaptığımda bu yavaşlama ortadan kalkmıştı. Eşernet kartınız Ana kart üzerinde mi yoksa herhangi bir PCI slot üzerinde mi ? Buna benzer bir problem FS2000 kullanilken VATSIM ile baglanti kuramadigim zaman basima gelmisti ve PCI slot uzerinde denedigim herhangi bir eşernet karti ile bu sorunu asmistim.
İşten anlayan arkadaşlara da sormak isterim; problem eşernet baglantisindan kaynaklaniyor olabilir mi ? Eğer olabilirse eşernet kartını test etmek mümkünmüdür ?
"Check Captain"
TK174 Erdinç ERTAN

halen ara ara bu topic altına bakıyorum ancak halen problem çözülmüşe benzemiyor. Umarım kısa sürede çözülür. Daha oncede dediğim gibi bu konuda expert değilim ancak yazılım üzerindeki firewall'u devredışı bırakabilecek bir opsiyon vardı. Onu yaptığımda bu yavaşlama ortadan kalkmıştı. Eşernet kartınız Ana kart üzerinde mi yoksa herhangi bir PCI slot üzerinde mi ? Buna benzer bir problem FS2000 kullanilken VATSIM ile baglanti kuramadigim zaman basima gelmisti ve PCI slot uzerinde denedigim herhangi bir eşernet karti ile bu sorunu asmistim.
İşten anlayan arkadaşlara da sormak isterim; problem eşernet baglantisindan kaynaklaniyor olabilir mi ? Eğer olabilirse eşernet kartını test etmek mümkünmüdür ?
"Check Captain"
TK174 Erdinç ERTAN

Erdinc Bey,
Herseyden once ilginize cok tesekkur ederim. Sorun temel olarak devam ediyor ama bu konunun baslarinda da belirttigim gibi ben gecici de olsa bir cozum bulabilmistim kendime. Ama amacim sorunun kaynagini tespit edip kalici olarak cozmek.
Yazılım uzerindeki Firewall'u devre disi birakan opsiyonu gordum, ama zaten devre disiydi. Dolayisiyla bu konuda yapacak birsey olmadi. Ote yandan eşernet kartim da ana kartin uzerinde. Ama ben de onu test edebilecek bir yontem bilmiyorum. Bilen arkadaslar cevap verirlerse denerim. Tekrar tesekkurler,
Erdem Kaya

Herseyden once ilginize cok tesekkur ederim. Sorun temel olarak devam ediyor ama bu konunun baslarinda da belirttigim gibi ben gecici de olsa bir cozum bulabilmistim kendime. Ama amacim sorunun kaynagini tespit edip kalici olarak cozmek.
Yazılım uzerindeki Firewall'u devre disi birakan opsiyonu gordum, ama zaten devre disiydi. Dolayisiyla bu konuda yapacak birsey olmadi. Ote yandan eşernet kartim da ana kartin uzerinde. Ama ben de onu test edebilecek bir yontem bilmiyorum. Bilen arkadaslar cevap verirlerse denerim. Tekrar tesekkurler,
Erdem Kaya

-
- Newbie
Aynı takılmalar bende de oluyordu servinfo kaynaklı olduğunu fark ettim,data güncelleme yaptığı zamanlarda işlemciyi zorluyor sanırım, connection parameters ayarlarından güncelleme süresini uzatarak bir nebze olsun çözüm buldum.
Vedat ?encan
Vedat ?encan
-
- Senior Member
Online olamadığımdan hala konuya evde bakamadım. Ancak Vedat kaptanın dediği de olabilir. Çünkü ben de hep arka planda Serverinfo'yu açık bırakırdım. Ve servinfo güncel veriyi çektikten sonra işlerken birkaç saniye bekleme yapardı. Denemekte fayda var.
Erdinç kaptan eğer bir sürücü problemi yoksa eşernet kartının onboard olması birşey değiştirmez. Hem öyle bir sürücü veya ağ kablosu gibi bir sorun varsa herşeyde, örneğin web sitelerinde de takılmalar şeklinde yaşanır..
Alper Oğuz
TK1237
Erdinç kaptan eğer bir sürücü problemi yoksa eşernet kartının onboard olması birşey değiştirmez. Hem öyle bir sürücü veya ağ kablosu gibi bir sorun varsa herşeyde, örneğin web sitelerinde de takılmalar şeklinde yaşanır..
Alper Oğuz
TK1237
-
- Newbie
sorunu FSInn ile çözdüm.. Gerçekten SB3 ten çok daha kullanışlı br program.. fakat bu sefer de squawk code um degismiyor..
Erol Obdan
2105
Erol Obdan
2105
-
- Rookie
- Name: Erdinç Ertan
- PID: 174
quote:Originally posted by Erol Obdan
sorunu FSInn ile çözdüm.. Gerçekten SB3 ten çok daha kullanışlı br program.. fakat bu sefer de squawk code um degismiyor..
Erol Obdan
2105
Sorunuzu bölmek istemediğim için "quote" olarak yukariya tekrar yazdiklarinizi ekledim. Benim merak ettiğim FSinn yukledikten sonra frame rate (fps) 'nizde bir dusus oldu mu ?
"Check Captain"
TK174 Erdinç ERTAN

Erol Obdan
2105
Sorunuzu bölmek istemediğim için "quote" olarak yukariya tekrar yazdiklarinizi ekledim. Benim merak ettiğim FSinn yukledikten sonra frame rate (fps) 'nizde bir dusus oldu mu ?
"Check Captain"
TK174 Erdinç ERTAN

-
- Newbie
quote:Originally posted by Viper
Erol Obdan
2105
Kesinlikle bir düşüş olmadı.. hatta sb dan daha hızlı.. fakat squawk code değiştiremiyorum..
"Check Captain"
TK174 Erdinç ERTAN

Erol Obdan
2105
Erol Obdan
2105
Kesinlikle bir düşüş olmadı.. hatta sb dan daha hızlı.. fakat squawk code değiştiremiyorum..
"Check Captain"
TK174 Erdinç ERTAN

Erol Obdan
2105