Kittyhawk 738 TC-JGE Tekirdağ

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY543
Average User
Average User
Name: Atakan Şenyurt
PID: 543
Vatsim ID: 848272
City: Antalya

Evet arkadaşlar. Çoktandır foruma mesaj bırakmıyordum. Yeni bir bilgisayar aldım ve bir re-paint yaptım. Ama baktım Kittyhawk ın paint ini Selçuk hocam yapmış bende fazla mal göz çıkarmaz dedim içimden. Fakat uça?ı kirletemedim nedense. Selçuk abim bana bir yardım ederse sevinirim. Olmazsa artık siz uça?ı eskitirsiniz ;-)

Image
Image
Image

Eksiklerimide söylerseniz düzeltirim.

TK543
Atakan Senyurt
drumex
Average User
Average User

Güzel olmuş eline sağlık.

Kuyruktaki amblem biraz daha aşağıda olmalı. Winglet'lerdekiler de öyle. Bence winglet'lerin hücum kenarını kromlayıp, logoları da ona göre küçültürsen çok güzel olur. Sol iniş takımı kapağındaki yazı ters. Motorlarda cfm logosunu olmalı. Gövdede Boeing 737-800 yazısı eksik.

Uçağı kirletmek hem kolay hem de zor. Kolay yanı düzgün olmazsa baştan başlayabilmek, zor yanı da gerçeğine yakın gözükmesinin zaman alması.

Kir için bir layer ekle, sonra fırça kullanarak şeffaf (yani opacity düşük) şekilde uygun renklerde boya. Azar azar, çok defada. Dediğim gibi beğenmezden sil yeniden başla, tam aklına yatana kadar dene.

Image
http://www.mw.tum.de
THY543
Average User
Average User

Saol Selçuk abi. Dediklerini elden geçirip tekrardan resim yollarım.

TK543
Atakan Senyurt
TK330

Öncelikle yeni bilgisayarın hayırlı olsun dostum[;)]

Repaint gayet hoş olmuş tebrikler ancak bişey var ki her uçak kirli olmak zorunda değil zaten gerçekte de değil yani yapmak zorunda değilsin illa.

Benim gözüme Selçuğun dediklerinin dışında iç tarafdaki THY logosunun tersliği dikkatimi çekti bide yeni sisteminin bileşenlerini yazarsan sevinirim çalışmalarında başarılar dilerim.

Image
THY543
Average User
Average User

Teşekkür ederim.

Sistemim: AMD Aşlon XP 2500+ 512 DDR 80 Gb Samsung HDD 17' Vestel ekran 128 mb GeForce FX5200 ekran kartı

TK543
Atakan Senyurt
tk802
Junior Member
Junior Member
Name: Yalçın Yetgin
PID: 802

ii de bu resimlerde insan uçağa bakamıyor hava alanı çok güzel ona dalıp gidiyor :D Uçak nerde hani eeeee [;)]
Tamam tamam şaka bi yana hoş olmuş. ben boyacılıktan pek anlamam hatalarını bulamıyacagım ama göze hoş görünüyor. aklıma birşey takıldı lakin neden boşa zaman öldürdün ki selçum kaptan hakkını vererek boyamıştı uçagı zaten başka bişi boyasan yada başka havayolununkini boyasan daha makbule geçerdi[;)]

Yalçın YETGİN
Tk802 Kelaynak
Yalyet MNB21
THY543
Average User
Average User

Yalçın

Selçuk abimin yaptığı wingleti yok. Bende onu yapıyım dedim. Ben winglet li seviyorum.

TK543
Atakan Senyurt
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”