Arkadaşlar herkese merhaba..
Yeni katıldı?ım bu grupta, havacılık tutkumu sizlerle paylaşmaktan dolayı çok mutluyum..
Gelelim probleme..
Fs2002 de , ilk seferlerde, multiple sessionu başlattıktan sonra , squawkboxı kapattuktan sonra , Simden direkt çıktı?ım zaman, "Error loading GPS_Engine.The flight plan will not be used" gibi mesaj alıyodum ve , sonrasında tekrar sime başladı?ım zaman, uçak pistte veya hangarda , oyun açıldıktan 5-6saniye sonra , oldu?u yere çökerek crash veriyodu.. Defalarca uninstal- reinstal sonucu , simulatörü açtı?ımda , simulatörün flight planını kullanmadan direkt "departure" yerine konumlandım , bu hata mesajı sanırım kayboldu bu yüzden (O kadar çok şey denedimki saatlerce sinir bozuklu?u içinde, neyin ilaç oldu?u konusunda kesin bişey diyemiyorum

..Neyse.. Şuna çare bulamadım.. O hata mesajını almasam bile , normal, simulatörden çıkıp , tekrar defaault herhangi bir offline uçuş seçti?im zamanda(Flihgt planlı veya sadece departure belirlenmiş) uçak piste çöküyor yine..

Location ve uçak farketmiyor.. bu arada kullandı?ım softwareler.. Fsuipc ve Squawkbox yüklü.. (Bu arada Fsuipc , register de?il diyo ama bu şimdilik büyük problem de?il)Flyşynin ve trvac nin online uçuş sayfalarınıda inceledim.. Nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum..Fs2002 klasörünü, oldu?u gibi gizli dosyaları dahil kopyaladım..kurulu FS2002 klasöründeki modüles klasörünü silip , tekrar "yedek modüles" klasörünüde yapıştırıyorum.. sorun Fsuipc de olabilir diye.. nafile.. Şu aklıma geldi.. Uzun zaman önce vatsim ortamını bilmezden önce , online uçmaya çalışmıştım , sanırım Gamezone ile.. uyduruk bişeydi.. ondan sonrada "aynı şey olmuştu".. uçak piste çöküyordu işte .. Multiple ayarlarında mı hata yaptım desem , çok inceledim.. Player name ve session name aynı, callsign gibi , Observer kutusu check edilmeyecek falan, Max Pilot sayısı 16(fazla olmuyo) , max observer sayısı 10.. tarif edildi?i şekilde yapıyorum işte.. zaten çok detaylı bir ayar yok orda.. Fs02 , ilk kurulduktan sonra, normal uça?ı hangar da konumlandırıyorum.. Sonra ALT/Flights/Multiple/connecten , multiple ayarlarına giriyorum.. Squawkbokta açılıyo problemsiz..FMC açılıyo.. Kapatrken , önce skuawkbox exit , sonra multiply session disconnect , sonra , herhangi bir offline uçuş açıyorum.. uçak çöküyor.. Ylk yeni Fs kurulumla deneme olumlu , sonraki her denemelerde uçak çöküyor..Ya nedir bu? Dün gece(sabah)harcadı?ım uçaklarla , Tr'nin tüm dış borcu ödenirdi

..Şu an yeteri kadar bilmedi?im için , vatsim ortamında uçmuyorum..Belki haftaya deneyece?im..En azından sistemi problemsiz kurayım dedim.. Üyeli?im var ama , herhangi bir uçuş için ba?lantı kurmadım.. Sadece squavkbox ı açtım..
Çözemedim bi türlü..uninstal reinstal kopya yapıştır dan gına geldi.. Lütfen yardım.. (ek olarak , kullandı?ınız software lerin versiyonlarınıda söylermisiniz?)
Çok teşekkürler..
Saygılar ve sevgilerle..
Cüneyt