FS 2004 Donanım Sorunu

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
Newbie
Newbie

Merhabalar.
Kuzenden aldık FS2004'ü bir hevesle kurdum. Fakat 2 problemim var. (Konuyu yanlış yere açmadım umarım) Ati 9800 256 ram ekran kartım var ve FS'de tüm görünüm ayarları en yüksek seveiyede olmasına karşın sim'de Antialiasing özelli?ini açamıyorum. Herşey atarilerdeki super mario bross oynar gibi kırık kırık :-) (Setup menüsünden Antialiasing check edilmiş durumda) Bu ekran ayarları ile ilgili atlamış olabilece?im bir yer mi var acaba?

+

Bazı uçakları açtı?ımda sim kendini kapatıyor. Açılışta düzgün yüklenmemiş dosya uyarısı veriyor. (General Dynamix F16) Windows XP SP1 EN kullanıyorum.

Yardım edebilirseniz memnun olaca?ım.
Şimdiden teşekkürler.

Kuzenden Torpilli :-)
Myname is TK, TK sıfır sıfır dokuz
burakkerimak
Rookie
Rookie

Selam...
Ekran kartinla ilgili her hangi bir sey soyleyemiyicem cunku benzer bir durum basima gelmedi..ancak ucaklari acarken hata mesajinin gelmesi ucagin fs9 yani fs2004 de kullanilabilir olmamasidandir.yani diger versyonlarda kullandigin ucaklari fs9 maalesef kullanamıyorsun[:(]...ayrica bunun bir nedenide gercekten ucagi re-paint edenin dosyalari tam olarak tamamlamamis olmasida olabilir[:(!]...ucagi download ettigin yerde ek bir yazilim varsa download ettigin ucakla ilgili ,o yazilimi bulup gerekli degisiklikleri yaparsan duzgun calisabilir...

saygilar...
tk1051
f burak kerimak
drumex
Average User
Average User

Ben iki yanlışı düzeltmek istiyorum. Diğer versiyonlarda kullandığın uçakları kullanabilirsin ancak, FS2000 için olanlar çok büyük çoğunlukla çalışmayabilir, FS2002 için olanların da büyük çoğunluğu çalışır.

İkincisi de eğer repaint'te bir bozukluk varsa texture'lar bozuk çıkabilir, veya hiç çıkmayabilir, ama FS9 texture problemi yüzünden kapanmaz. Kompleks panelleri olmadığı sürece uçak klasörlerinde eksik olan dosyalar flightsim'in kapanmasına veya başlarken bir mesaj göstermesine sebep olmaz. Mesela .air dosyası eksikse uçak menüde çıkmaz, texture eskikse texture çıkmaz, mdl eksikse model bulunamadı der vs.

AA'yı açamıyorum derken neyi kastediyorsun? Bir de o ekran kartıyla AA olmadan bile şahane görüntü alınır zaten hocam.

Image
http://www.mw.tum.de
hakanunal00
Rookie
Rookie

Merhaba,
FS2004 icinden AA'yi kapatip, ekran karti ayarlarinda 4X, 6X veya 8X secerseniz antialiasing calisacaktir. Mantik olarak AA'nin denetlenmesini uygulamaya birakmayip, kendiniz secmis oluyorsunuz.

Hakan "BB" Ünal
~ TK4 ~
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”