767PIC-PMDG ve FSUIPC

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
Post Reply
Koray Koru
Junior Member
Junior Member

Tum ucuculara selamlar :D

"Ucucu tabirinin kullanmamın sebebi Izmir den Istanbul'a giderken bas hostesin bana sizdemi ucucusunuz, diye bir sual sormasından kaynaklanıyor..." Mesajı yazarken birden aklıma geldi.. Sizlerle paylaşmak istedim,, Neyse,

Malum sitemiz www.navdata.at sitesinden PMDG ile ilgili navdata dosyasını indirdim ancak açarken mount-key istedi. Bu konuda yardımcı olacak kaptanlarımıza müteşekkir olaca?ım, PMDG güzel hoş bir uçak ama birde FMC deneyebilirsem mutlu olaca?ım..
Bu uçakta gördü?üm en kötü şey verdigim yüksekli?e erişmesine yaklaşık 1000-1500 feet kala ani hareketlerle burnunu düzeltmesi.. Yani default 737 ler bile bu işi usulüne göre yapıyorlar,

Birde PMDG çalışıyor ama sesler de bir problem yaşıyorum. Büyük bir hışırtı falan,!! Açıklamalarda FSUIPC register key girilmeli gibi yazılar okudum ses dosyalarına encoding yapıyormuş, böyle bir şey olabilir mi? Olursa bu register kodunu nasıl edinebilirim,!!
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler,

Saygı, sevgi,,
Koray KORU

Yyi Uçuşlar,

Koray KORU
TK720
"Uçuyorum o halde varım!"
drumex
Average User
Average User

Bu uçak bende de var ama hiç böyle bişey başıma gelmedi. Tam anlayamadım bu arada, NavData installer programı mı istedi mu "mount-key" dediğiniz şeyi, yoksa FS içinde FMS'i açınca mı oldu?

FSUIPC ile ilgili söylediğinizi daha önce duymamıştım. ?imdi siteden baktım, orda "installer gerekli işlemleri kendisi yapar" şeklinde bir yazı var. Aynen yazıldığı gibi programın kodu fsuipc.key dosyasına girilmiş. Ve bu dosyayı silsem de PMDG'nin dll dosyası FS başlarken tekrar bu işi yapıyor, yani fsuipc.key dosyasına gerekli kodu ekleyip kendini "accredited" (http://www.flyşy.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1921) duruma getiriyor.

Belki elinizdeki sürümle ilgilidir. En son 1.2'den 1.3'e update çıkardılar.

Selçuk - http://www.mw.tum.de
Koray Koru
Junior Member
Junior Member

Selçuk bey selamlar,

Mount-key şifresini navdata sitesinden çektiğim dosyayı açtığım zaman soruyor... Misal dreamfleet için dosya indiriyorum çalıştırıyorum gerekli işlemler sonrasında update işlemi oluyor ancak PMDG deki böyle olmadı. Çalıştırdığımda mount-key girilmeli diye bir ibare çıkıyor ve girilmez isede kurulum yapmıyor..

FSUIPC ile ilgili olayı şöyle örnek vereyim, misal Fs2004 için FlyTHY Flight Recorder.exe ve swuawkbox.exe dosyası için bir register key mevcut eğer bunlar girilmez ise hata alınıyor ve çalışmıyor gibi durumlar var.. Acaba diyorum PMGD için de böyle bir olay olabilirmi?? Ben çoğu versiyonu denedim ama ses deki problem aynen devam. Uçuşa başlıyorum problem yok havadayım, sonra görüntüyü değiştirdiğimde tower görünüşüne falan geçince ses birden bozuluyor ve böyle devam ediyor...

Teşekkürler,,,

İyi Uçuşlar,

Koray KORU
TK720
drumex
Average User
Average User

Garip, bende böyle bişey istemiyor.

FSUIPC hakkında söylediğinizi başından anladım zaten (anladım anlamasına ama yanlış anlaşılıcak şekilde cevap yazmışım. Demek istediğim PMDG için de bir kod girilmesi gerektiğini daha önce duymamıştım). Diyorum ki, PMDG için de böyle bişey var ve sitesinde dediği gibi installer gerekli bilgiyi fsuipc.key dosyasında kendisi giriyor. Programı accredited hale kendisi getiriyor. Sizin sonradan bişey yazmanıza gerek yok.

Bu dosyayı açın (sağ tuşla basıp edit deyin), içinde PMDG'nin dll'sinin kodu yazar. Ya da en azından yazmalı. Yazmıyorsa da girilicek bilgi şudur:

program adı: PMDGOptions.dll
kodu: CJM4KBNN1RLQ

Bu işlemi diğer programlar için yaptığınız gibi yani FSUIPC içinden halledebilirsiniz. Kodu yazarken 3x4 yapmayın, hepsini bir defada yapıştırın.

Bu arada AIRAC-0401 de çıkmadı, merak ediyorum acaba yine problemler mi var?

THY177
VIP Member
VIP Member
Name: Ergenekon Kucuk
PID: 177

Koray Bey;

Eğer ses kartınız sblive ! ve benzeri bir kart ise lütfen sürücünüzü update etmeyi deneyin .Bahsettiğiniz sorun bendede vardı.direct x deki tüm ses ayarlarını mediuma çekmeme rağmen devam etti.(özellikle s modda-dış görüntü değilmi ?) (şimdi yeniden okudum benim sorunumla aynıymış..)

Bu updateden sonra düzelmesi gerek bende sorun kalmadı ..

Ps : Eğer 2004 te ucuyorsanız FSUIPC register ise sqbox ve frrecorderi register etmenize gerek kalmıyor.Bende durum bu şekilde..

TK 177 Ergenekon Kucuk
TRVACC Student
Koray Koru
Junior Member
Junior Member

Ergenekon Bey merhaba,

Ses kartı ile ilgili önerinizi uyguladım ancak olmadı. Siz LiveValue nin driver larını nereden buldunuz[?] Belki ben yeni driver ları bulamadım o da olabilir.

Bu arada navdata dan indirdiğim update dosyası halen benden şifre istiyor ve ben FMC kullanamıyorum. Acaba diyorum update dosyasını açabilen bir arkadaş bana o dizini sıkıştırıp mail atabilirmi?[8)] Yardımcı olursanız makbule geçecek..

Teşekkürler şimdiden.

İyi Uçuşlar,

Koray KORU
TK720
drumex
Average User
Average User

E-mail adresinizi yazarsanız ben atarım size. Yalnız rar olucak bu dosya, zip değil (rar-3.4MB, zip-4.4MB).

Creative driver'ları için (anasayfadan avrupa için buraya yönlendirme yapıyor) http://uk.europe.creative.com/support/ -> download drivers.

Post Reply

Return to “Training Lounge”