Emercensi deklerasyonlari

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
Post Reply
Serdar Sualp

Degerli arkadaslarim,

Ucusunuz esnasinda temenni etmemekle beraber bazen "Emergency" durumlari meydana gelebilir. Bu durum ile ilgili olarak size evvel emirde VATSIM kuralini hatirlatmak isterim.
VATSIM EUROPE DIVISION POLICY "Article no 1- Reports of Emergencies" i size asagida Ingilizce olarak aktarip ayrica tercume ediyorum. Bu hususa azami hassasiyeti gostermenizi rica ederim.

ATC may deny an emergency, particularly to prevent delays to oşer pilots, or during heavy traffic periods.
Emergencies are usually not welcome during fly-ins. If an emergency is denied (and şe pilot is unable to resume normal flight), şe pilot should immediately disconnect from şe network.

Tercume
Fazla trafigin oldugu hallerde Hava Trafik Kontroloru diger trafikleri bekletmemek icin "emergency" talebini red edebilir.
"Fly in" ler sirasinda yapilan "emergency" talepleri Hava Trafik Kontrolorleri tarafindan genellikle kabul edilmeyebilir.
Eger bir "emergency" bildirimi red edilmis ve pilot ucusunu normal kosullara uygun devam ettiremez ise, Hava Trafik Kontrolorunun talebi dogrultusunda VATSIM networku ile baglantisini derhal kesmelidir.

Detayli bilgi icin : http://vateud.org/default.cfm?section=0&sub=4#d1

Bilginizi rica ederim.

Saygilarimla

Serdar Sualp
THY480
VIP Member
VIP Member
Name: Alp AKBOSTANCI
PID: 480
Vatsim ID: 844012
City: Istanbul

Sevgili Serdar Hocam,

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.

Son zamanlarda forumda sözünü ettiğimiz emergency call'lar için dikkat ettiğimiz nokta trafiğin çok az olduğu yerlerdi ve iniş sonrası ATC arkadaşlarımızla durum değerlendirmesi yaptığımızda birçok bilmediğimiz noktayı da öğrenmenin keyfini yaşadık.(Sqwk 7700 gibi).Bir anlamda olay " on şe job training " şeklinde gerçekleşti.

Ayrıca trafik az olduğu için bir anlamda ATC arkadaşlarımızın da bu durumdan şikayetçi olduklarına dair bize bir bilgi ulaşmadı.Fly-in'lerde veya yoğun trafikte gerçekten emergency durumu bile olsa zaten yapılacak iş belli , off-line olarak hem ATC hem diğer pilotlara sıkıntı yaşatmamak.

Sevgi ve saygılarımla
Alp Akbostancı
Serdar Sualp

Sevgili Kardesim Alp,

Sanirim yanlis anlasilma var.
Benim bu mesaji FLYTHY forumuna atmamin sebebi senin mesajinda bana hissettirmek istediklerinle uyusmuyor.

Bir kac gun once bir ATC arkadasim Emergency konusunda bana ozel bir soru atti. Bu soruyu okuynca farkettim ki Pilotlarimiz ve ATC'lerimiz Emergency uygulamalari konsunda fazla malumat sahibi degil. Ornegin bir ucagin Emergency deklere etmesinden sonra ucak ATC talimatiyla bir meydana yonlendirilmis. Gercek hayatta bu talep PILOT tarafindan yapilir. Zira ucagin kosullarini ve daha ne kadar havada kalabilecegini ATC degil PILOT bilir. Ayrica ayni ATC arkadasimiz Emergency deklere etmis bir ucaga "Lutfen offline olun" demenin de hos olmayacagini dusundugunu soyledi.

Evet GERCEK hayattda bu dogrudur. Ama orada 24 saat calisan, yedek frekanslar, yedek ATC leri ve Supervisorlari olan hem ATC ve hem de PILOT lari profesyonel insanlar vardir. Bir emergency dekleresi sonrasi uygulanacak prosedurler vardir. Bu isle ilgili hava hukuku vardir. Sanal ortamda bunlarin hic biri olmadigindan VATSIM kendi kurallarini koymus ki ben de bunu sizlerle paylasmak istedim.

Senin ozel durumuna gelecek olursak.

1- Emergency dekleresini trafikler az iken yapmis olman sana ATC nin zevkle servis vermesini saglamis. DOLAYISIYLE UZULECEK YA DA USTUNE ALINACAK BIR DURUM YOK.
2- Ancak ATC bu talebini red etseydi pek muhtemeldir ki VATSIM kuralini bilmediginden uzulecektin.

Yanlis anlasilmalari ancak karsilikli konusarak bilgilerimizi paylasarak ortadan kaldirabilir ya da engeleyebiliriz.

Samimi ve ciddi ifadelerimizle bilgilerimizi burada sizlerle paylasmak sisteme, ve size olan icten duyguklarimizin ve saygimizin gostergesidir. Bunu beceremez ve bu anlayisla yasatamazsak ne bu forum kalir ne de ortak paylatigimiz keyif ortami.

En derin sevgilerimle

Serdar Sualp
THY480
VIP Member
VIP Member
Name: Alp AKBOSTANCI
PID: 480
Vatsim ID: 844012
City: Istanbul

Sevgili Serdar Hocam,

Her mesajınızdan çıkartılacak dersler ve öğrenilecek çok şey var.
Tekrar teşekkür ederim.

Sevgi ve saygılarımla
Alp Akbostancı
Post Reply

Return to “Training Lounge”