quote:Originally posted by Ekin Bulut
Cem Kaptan;
Anadolu üniversiyesi Pilotaj bölümünden mezun olursanız,havayolu şirketlerine çalışmanız %90 garanti yada airtaxi,özel pilotluk fln...Elektirik-Elektronik bölümü derseniz iş imkanları hakkında bilgim yok ve tercih yapmak gerekiyor.Akın hocam size daha iyi bilgi verebilir bu konuda.
Yardımcı oldumsa ne mutlu.
Senior First Officer
Ekin Bulut
TK651
Ekin , müsaitsen bir icq da konusabilir miyiz? ... 4833194
TK133/Deniz İrez
PPL Student
(VA)Senior Captain
Istikbal Göklerdedir ...!
M.K Atatürk
SHYO sınavı
Selamlar
Ekin hocam keşke dediğiniz gibi olsa. Türkiyede hiç bir iş %90 garanti değil pilotluk öyle olsun. Bende çok düşündüm fakat gerçeklerle karşılaşınca gerçekten üzülüp hayal kırıklığına uğramıştım. tabiki kimsenin hevesini kırmak istemem batucum sen devam et abi gir bencede ama kesin çkınca girerim bi yere granti fln diye düşünme... maalesef bende hedefimi değiştirdim bu koşullar yüzünden ve başka alanlara mecbur olrak kaydım [:(] umarım herkes dilediği hedefe dilediği şekilde ulaşır!!!
Can KIRHAN / İzmir-KSK
TK541 / Senior first officer
Ekin hocam keşke dediğiniz gibi olsa. Türkiyede hiç bir iş %90 garanti değil pilotluk öyle olsun. Bende çok düşündüm fakat gerçeklerle karşılaşınca gerçekten üzülüp hayal kırıklığına uğramıştım. tabiki kimsenin hevesini kırmak istemem batucum sen devam et abi gir bencede ama kesin çkınca girerim bi yere granti fln diye düşünme... maalesef bende hedefimi değiştirdim bu koşullar yüzünden ve başka alanlara mecbur olrak kaydım [:(] umarım herkes dilediği hedefe dilediği şekilde ulaşır!!!
Can KIRHAN / İzmir-KSK
TK541 / Senior first officer
- THY410
- Officer
- Name: Batu Demir
- PID: 410
- Vatsim ID: 842060
- City: İzmir
Can abi en kötü Yangın pilotu olurus be[8D] Neyse ben gerçekten pilot olmayı istiyorum ama bu iş bulma konusu gündeme gelince de şöyle bir alternatif doğuyor Öncelikle bir üniversiteye girip meslek edinmek sonradan onun üzerine pilot olmak. acaba böyle bir imkan olabilir mi olursa dışarıdan nasıl pilot olabilirim( Türkiye içinde). En son alternatif te Amerika oluyor[;)]
TK410
Batu DEMİR
SFO
bat_bat
TK410
Batu DEMİR
SFO
bat_bat
-
- Rookie
Kaptanlarım;
%90 hikayesini bende anadolu uni. de öğrenmiştim ben onların yalancısıyım yani[}:)]
%90 hikayesini bende anadolu uni. de öğrenmiştim ben onların yalancısıyım yani[}:)]

Batu bildiğim kadarıyla belli bi yaş sınırı var. Yani lisans eğitimi gördükten sonra SHYO'ya girmek için geç kalmış olabilirsin.
Selçuk - http://www.mw.tum.de
Selçuk - http://www.mw.tum.de
Sevgili arkadaşlar ben SHYO ilk mezunlarındanım.Bizim önümüzde sizler gibi örnek teşkil eden SHYO mezunu abilerimizde yoktu.Yinede havacılık aşkı bizi bu okula yöneltti.Elbette mezun olunca iş varmı yokmu diye düşünmek en doğal hakkınız ama bu ülkede hele AÜ mezunu bir pilota ekmek çok.?u an birçok şirkette kaptan olarak uçan mezunlarımız var.
Ama iş bulurmuyum korkusuyla bu işe girmemenizi öneririm.Dileğim bu işe gerçekten gönül verenler adımızı yürütsün.
Sevgiler...
Akın DOGAN
Ama iş bulurmuyum korkusuyla bu işe girmemenizi öneririm.Dileğim bu işe gerçekten gönül verenler adımızı yürütsün.
Sevgiler...
Akın DOGAN
Turkiyede kactane yolcu ucagı var bunlardan hangisi sana dusecek?Aca SHYO dan mezun bir pilotumu tercih ederler yoksa ucus sureleri binlerce saat olan askeriyeden istifa etmis/ayrılmıs pilotları mı tercıh ederler?Ben olsan Askeri pilotları tercıh ederdım.Adamlar FMS yi hayatlarında duymamıs olsalar bile Tecrubeleri var...SHYO icin yas sınırı sanırım 20(dahil)
Tahir ALGAN
TK425
Tahir ALGAN
TK425
quote:Originally posted by Ekin Bulut
Tahir kaptanım;
Ben Görsel algılama sınavında elendim,ama seneye bir daha denemeyi düşünüyorum.2 Eylül kapmüsünü beyendim diğebilirim her nekadar uzakta olsa uçuş için elverişli bir kampüs:)
Hepinize iyi uçuşlar
Senior First Officer
Ekin Bulut
TK651
konusalım bi icq:44419069
Tahir ALGAN
TK425
Tahir kaptanım;
Ben Görsel algılama sınavında elendim,ama seneye bir daha denemeyi düşünüyorum.2 Eylül kapmüsünü beyendim diğebilirim her nekadar uzakta olsa uçuş için elverişli bir kampüs:)
Hepinize iyi uçuşlar
Senior First Officer
Ekin Bulut
TK651
konusalım bi icq:44419069
Tahir ALGAN
TK425
- THY133
- VIP Member
- Name: Deniz İrez
- PID: 133
quote:Originally posted by Cessna
Sevgili arkadaşlar ben SHYO ilk mezunlarındanım.Bizim önümüzde sizler gibi örnek teşkil eden SHYO mezunu abilerimizde yoktu.Yinede havacılık aşkı bizi bu okula yöneltti.Elbette mezun olunca iş varmı yokmu diye düşünmek en doğal hakkınız ama bu ülkede hele AÜ mezunu bir pilota ekmek çok.?u an birçok şirkette kaptan olarak uçan mezunlarımız var.
Sevgiler...
Akın DOGAN
Abi sen merak etme ben burdayım ... Sözüne tam anlamıyla destekliyorum!
TK133/Deniz İrez
PPL Student
(VA)Senior Captain
M.K Atatürk
Sevgiler...
Akın DOGAN
Abi sen merak etme ben burdayım ... Sözüne tam anlamıyla destekliyorum!
TK133/Deniz İrez
PPL Student
(VA)Senior Captain
M.K Atatürk
- THY410
- Officer
- Name: Batu Demir
- PID: 410
- Vatsim ID: 842060
- City: İzmir
Benimde düne kadar aklımda hiç iş bulabilirmiyim diye bir korku yoktu tamamen havacılığa olan sevdamdan dolayı pilot olmak istiyorum.Ama nedense etrafımdakiler bu konuyu kafama soktular. ben yinede onların söylemesine rağmen biraz düşünüp sonra tekrardan eskisi gibi ben pilot olcam diye söylemeye başlıyorum
. Sonuçta askerliği bitireceğimiz günden itibaren hergün seçtiğimiz meslekle uğraşıcaz (taaa emekli olana kadar) o yüzden gerçekten sevdalı olduğumuz bir mesleği seçmemiz lazım diye düşünüyorum. Akın hocam söylediklerine tamamen katılıyorum ve destekliyorum!
TK410
Batu DEMİR
SFO
bat_bat

TK410
Batu DEMİR
SFO
bat_bat