Arkadaşlar herkese selamlar;
Kafama takılan bir şeyi sizlere danışmak istiyorum.Geçenlerde YST-BAKü uçuşunu yaparken yakıtıma baktı?ımda az kaldı?ını gördüm ama uçuşu sa? salim tamamladık.E?er benim gidilecek meydana varmadan yakıtım biterse onu nasıl halledicem???En yakın meydana inip yakıt almak istedi?imizde FR DYVERT edicek[:(]
O meydandan yakıtı alıp devam mı edicem gidice?im meydana?Eger böyle olursa 2 uçuş gibi gözükücek bu da biraz saçma olucak gibi geliyor bana.Acaba bunu nasıl daha az kesintiye u?ratarak yapabilirim????????
Mevlüt ?YRVANLI
Yakıt Doldurma
Yeterli yakıt alın:D
Siz Bakü uçuşunuzu yaparken ben de Esenboga-Malta gidiyordum,iniş sonrası kalan yakıt 10 galondu:):).Nasıl oldu anlamadım gerçi,PSS fuel planner'ı kullanıp yeterli yakıt aldığımı düşünüyordum.
Emin değilim ama ATC yoksa ve alternate alan için de yakıtınız yoksa trafige emergency deklare edip en yakın meydana iniliyor ve yakıt ikmali sonrası devam ediliyor diye biliyorum.Yani dediğiniz gibi uçuş iki bacakta tamamlanıyor her durumda.Burda öne çıkan uçuş planlama.Bunu ne kadar düzgün yaparsak o kadar az sorun yaşarız bence...
İyi uçuşlar
Saygılar
Ural Köseoğlu
TK550
Siz Bakü uçuşunuzu yaparken ben de Esenboga-Malta gidiyordum,iniş sonrası kalan yakıt 10 galondu:):).Nasıl oldu anlamadım gerçi,PSS fuel planner'ı kullanıp yeterli yakıt aldığımı düşünüyordum.
Emin değilim ama ATC yoksa ve alternate alan için de yakıtınız yoksa trafige emergency deklare edip en yakın meydana iniliyor ve yakıt ikmali sonrası devam ediliyor diye biliyorum.Yani dediğiniz gibi uçuş iki bacakta tamamlanıyor her durumda.Burda öne çıkan uçuş planlama.Bunu ne kadar düzgün yaparsak o kadar az sorun yaşarız bence...
İyi uçuşlar
Saygılar
Ural Köseoğlu
TK550
Bir ara bende korktum yakıt bitecek diye ama gostergelerde hala 3 gorunuyordu.sanirim ucusu DİVERT edil yakıt ikmali yazmak ve tekrardan FR yeni airport ID ile uçuş planı doldurmak gerekiyor.Yada en temizi A310 a atlayip 8.000 km hic durmadan gitmek de ayri bir tercih.
)
Tahir ALGAN
TK425

Tahir ALGAN
TK425