squawkbox hk.

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
ozmen35
Newbie
Newbie

Merhaba Arkadaslar
SB ile basim dertte[:(!].Bu sorunu forumda aradim ama bir cevap bulamadim.4 aydir sorunlu bir sekilde SB yi kullaniyorum ve bugece gaziantep ucusum esnasinda artik iflas etti ve kitlendi(SB ve FS2002)
Herseyi prosedurlere uygun olarak aciyorum multiplayer+host+SB ( baglanti esnasinda 127.0.0.1 de tamam ) baglaniyorum.Baslangicta hersey normal birkac dk sonra text mode kutusuna yazdigim yazi kitleniyor sabit kaliyor ve 30 - 40 sn boyle devam ediyor arti panelde hic birseye mudehale edemiyorsunuz( bunun da cozumunu buldum ki software bilen arkadaslar arabesk bir cozum gorebilirler:) ) ctrl+alt+del yapip kutu acilinca iptal dedigim anda tekrar hersey normale donuyor.Yaziyi yaziyorum text mode kutusuna birsure sonra tekrar ayni problem.737-800 dahil tum ucaklarda sadece panel icinde yazisma yaparken oluyor bu problem ucagin disina cikip yazisma yapmak zorunda kaliyorum.Artik siz dusunun iniste nasil bir problem cektigimi.Disari cik iceri gir basim donuyor.Artik bu soruna yardimlarinizla bir care bulmak istiyorum.Bu nedenle makinaya format attim iki kez ama sorun devam ediyor.SB programi 2.3(b5).4 ay once bu problem yoktu hersey mukemmel calisiyordu.
Bunun cozumu ne olabilir arkadaslar.Eger yardimci olabilirseniz cok ama cok sevinirim.
Hepinize guvenli ucuslar ve saygilar.

Seha Özmen
TK747
THY45
Technical Admin
Technical Admin
Name: Özgür Özden
PID: 45
Vatsim ID: 824586
City: Ankara

hakikaten cok spesifik bir sorun aklima gelen birsey de yok.. Allah sabir versin diyorum..

Pid045 Ozgur Ozden
Captain
Phenomen
Rookie
Rookie

Selam Seha abi.
Format attıktan sonra devam ediyorsa hardware ile ilgili bir problem olabilir. Ekran kartı-Ana kart uyuşmazlığı gibi bir nedenden kaynaklanıyor olabilir. Bendede aşırı derecede sorun vardı. Nasıl çözdüğümü anlatmaya çalışıyım, Bilgisayarı açıyorum hiç bişeyi ellemden ctrl+alt+del yapıp o anda çalışan programlara bakıyodum. Gereksiz bellik kaplayan bir program çalışıyosa onu seçerek görevi sonlandır diyodum. Sende böyle bişey yapabilsin. Dediğim gibi yap gereli olan programlar hariç tümünü kapa daha sonra uçmaya başla aynı sorun devam ediyorsa beni aşar. Koray abiye başvurmak lazım :D

Can KIRHAN / TK541
İzmir / KSK
Gürkan GÜLEN
Newbie
Newbie

Sayın Özmen,
Yakın bir zamanda bilgisayarınızda bir parça değişimini gittinizmi?
Normalde uyumlu parçalardan oluşan bir bilg. böyle bir kilitlenme yapmaması lazım örnek verecek olursam.
Anakartınız misal 66mhg desteklerken siz 133mhz'lik bir işlemci takar iseniz vaya 100mhz bir ram desteklerken 133mhz bir ram takarsanız belli bir çalışmadan sonra bilg. aşırı ısınmadan dolayı kasmaya baslar.
bunun gibi bir cok örnek verilebir.
Böyle bir değişime gitmedi iseniz eğer bir seçenek daha var akran kartı veya işlemci bu sıcaklardan dolayı fazla ısınma yapabilir (fanları yetersiz kaldığında) tabi bu bilg. durduğu yerede bağlı kasanın kapaklarını açıp vantilötürü karşısına dayayın bir de böyle deneyin yaz aylarında ben böyle kullanıyorum. oda bizler gibi aşırı sıcaklarda serinlemek istiyor.:)
Saygılar,
Gürkan GÜLEN
ozmen35
Newbie
Newbie

Sayin Gulen,
Oncelikle PC donanimi ve yazilimindan cok fazla anlamam Bu nedenle bir ayrintiyi atliyor olabilirim.Bahsettiginiz tum detaylari hemen gozden gecirdim ancak bir aksaklik gozlemedim zira bu problemi sadece cockpit icinde yapiyor.s tusu ile ucagin disina ciktigimda squawkbox da cok rahat takilmadan yazisma yapabiliyorum.Eger boyle olmasa idi kesinlikle hardware de bir problem olacakti.Bunedenle software bir problem gibime geliyor. bu ucusun en zor yerlerinde bir hayli zorluk cikariyor.Yani sacma sapan bir sorun ve cozumude muhtemelen basit birsey olabilir.Hepimizin basina gelmistir.Ancak dediklerinizi bir daha gozden gecirecegim.Beni korkutan sey Sayin Ozden Kaptan bu konuda bir cozum sunamiyorsa sanirim isim bir hayli zor.Sevgili Can gereksiz calisan programlar konusunu onemli olabilir bu konuda Koray Kaptanla da gorusecegim
Hepinize cok tesekkurler
Aman Squawkbox'inizin kiymetini bilin:)
Sayglarimla

Seha Özmen
TK747
Gürkan GÜLEN
Newbie
Newbie

Sayın Özmen,
?u an kullandığınız donanım ve işletim sistemi hakıkında bir bilgim yok. Öncelikle şunu ifade edeyim eğer bir software hatası olsaydı burada online uçan arkadaşların tümünde aynı sorunun olması gerekirdi.
Sanırsam sizden başkada bu konuya değinen yok bu yoldan çıkarak konunun bir donanım arızası olduğunu söyledim ve donanım değişikliğine gittiğinizi var sayarak bir takım örnekler verdim.
Mesela daha önce benim başıma bir olay geldi.

File corrupted! Try download again!" sonrasında "Tamam" a bastığınızda ise "Error decom pressing temporary files. C:\temp full or some files write protected."

Böyle bir hata verdi. Burda bana ben bu programı kuracam ama c'nin içinde temp klasörünün bulamıyorum'dan bahsediyor.
Aslında xp haricinde tüm işletim sistemlerinde çalışıyor yazılım sadece xp'de hata veriyor. Burada hem yazılımda hemde işletim sisteminde kaynaklanan iki taraflı bir hata var yani bu yazılımları exe çeviren programlar c'nin içinde otamatik bir temp klasörü yaratır ama xp bu programı desteklemediğinden dolayı c içinde bu klasörü yaratamıyor. Kısacası söyleyeceklerimi bir deneyin öncelikle bir tanıdığınızdan bir ram larak sizin pc ilave edin ve sonucu gözleyin
ama ilk önce size bahsettiğim soğutma işlemini mutlaka bir deneyin
Sonuç olumlu veya olumsuz olsada bildirirseniz ve donanım,kullandığınız işletim sistemi hakkında'da bilgi verirseniz elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım (bilgisayarı teknik servise getirseniz size aşağı yukarı bu cevabı verip pc yeniden kurma yoluna giderler ve sonrasında size bahsettiğim donanım içinde bir takım deneme yanılma yöntemiyle nerden kaynaklandığını bulmaya çalışırlar.)

Saygılar,
Gürkan GÜLEN
ozmen35
Newbie
Newbie

Sayin Gulen,
Bahsettiginiz konulari iyice gozden gecirip oncelikle isinma sorunu icin bir vantilatoru kasayi cikarip yanina koydum.Sonra ist dan kalktim ve antep'e dogru rotama oturdum.Bu arada ankara'ya kadar cockpit icinde butun harfleri uzun sureli kullandim takilma iyice azalmisti.Ankaradan antep'e kadarda disari cikip text box!a yine yazilar yazdim durdum sorun olmadi.Cockpit icinden yazismalarda cok az takilmalar var ancak bu rahatsiz etmiyor.Yani isinmanin boyle bir sorun yaratacagi aklima gelmezdi.Sorun cozuldu gibi ancak diger bahsettiginiz ram konusunda da bir deneme yapacagim.uzun sure tum ucaklari kullandim simulasyonda.Bu problem dedigim gibi yaklasik 4 ay once baslayinca aklima bir virus filan geldi once.Ancak format attim yine olmayinca bir program isi bozuyor diye dusundum.Acikcasi isinmanin buna neden olabilecegi hic aklima gelmedi.[:I]
Benim pc cok uyumlu bir configurasyon olmamakla beraber celeron 1700,256 ddr ram,win 98.mainboard ise cift slotlu hem sd hem ddr ram kullanilan cinsten.1 yil once sd rami biraktim ddr ram'a dondum acikcasi bir problemim yoktu 4 ay oncesine kadar.Buda havanin isinmasina denk geliyor.Suanda problemim cok hafifledi hatta eskisini dusununce bitti bile bile denebilir.ilginize gercekten cok tesekkur ederim.
saygilar

Seha Özmen
TK747
Gürkan GÜLEN
Newbie
Newbie

Merhaba Özmen,
Biraz olsun Sorunun düzeldiğine sevindim.
Yalnız pc'nin özellikleri iyi bu problemi yapmaması lazım
Büyük bir ihtimalle HDD Kasma yapıyor olabilir. Bu gibi takılmalar 7200rpm ( Dönüş hızı) altı HDD muhtemelen oluyor. grafikleri yoğun olan oyunlarda ve bizim kullandığımız FS'de, ne kadar cpu ve ram yuklense bile HDD'den aynı hızı,cevabı bekliyor. eğer böyle bir HDD ve geniş kapasiteye sahipsen PC'ninde bu özellikleriyle bu sorunu yaşamaman lazım.(HDD ne kadar yer kaldığına da bak bundanda bu hataları verir FS için en az 1gb yer ayır) birde şöyle bir şey deneye bilirsin HDD birleştirme olayı kendisini toparlaması açısından yalnız win98 hep hata veren işletim sistemidir benim için beklemediğin anda bir mavi akran görebilirsin.
Genelde'de bazen HDD arka planda ram'i kullandığı bazı programlar oluyor bakıyorsun ne kullandığına ama kullanan baska bir program yok bazen windows böyle saçmalıyor bunu regedit'ten düzeltebilirsin ama bilgin yoksa sakın.
Bir tavsiyem daha olacak win2000 professional kullan çünkü senle aşağı yukarı HDD bilmiyorum onu belirtmemişin aynı.
Sana problemsiz ve takılmasız iyi uçuşlar.

Saygılar,
Gürkan GÜLEN
aybirtek
VIP Member
VIP Member

Gürkan bey haklısınız,
W98 kullanırken bende de zaman zaman kilitlenme oluyordu.Win2000 gercekten cok iyi ve bütün sorunlar bitiyor.Win98 kullanınca belirli aralıklarla sistemi sil bastan yapmak gerekiyor,çok uzun süre kullanılamıyor,kaldı ki ben FS disinda özellikle hic bir program install etmediğim halde...
Ayrıca win98 HDD cok kötü kullanıyor.

Ahmet Aybirtek
FLYTHY PID 83
TRVACC
ozmen35
Newbie
Newbie

Sn Gulen Kaptan,
Yaziniza gec cevap veriyorum kusura bakmayin ancak dun antep ist donusunde yine kitlenme yasadim gece.Bir format daha attim.uzun zamandir 737-800 ile ucuyordum.dreamfleet panele benzer bir cockpit var bu ucakta.Alexandre Oliveria ait.Ancak sorun bu panelde oluyor.install aciklamalari ispanyolcaya benziyor bu yuzden bir atlama yapmis olabilirim ancak Panel benim makinada kitlenme yapiyor.Arkadaslardan aldigim DF ve EW ide yukledim dun gece makinaya.
Tekrar online olup antep apronda tek tek ucak degistirip SB text box a yazilar yazdim.737-800 paneli yine ayni sorunu yaratti.Diger ucaklarda (bae146, DF737-4,Default737-4,Cessna 182)de bir sorun cikmadi.Hayret ama hic takilma yasamadim.Halbuki bir kac hafta once default 737-4 de ayni problemi yapmisti.Simdilik 737-800 u sivil havacilik muzesine kaldirdim.:)ancak enfes bir paneldi.Yazik oldu.
Benim HDD 7200 rpm ve C ile D olarak ikiye boldum.D de XP var.Onada yukledim fs2002 yi.Oradanda online oldum.Tek tek yine denedim tum ucaklari.Yine 737-800 sorun yaratti.Digerlerinde bir sorun yok.Sizin gibi PC konusunda ustad kaptanlarimiz biliyorsunuzdur belki bu paneli.
Bir yerinde bir seyi de atlamis olabilirim ancak bende sorun yaratiyor
Simdilik yine gozlemdeyim.Sorunun bittigini soylemek icin erken gibi.
Zira iki gun once takilma cok azalmisti.Bir sure XP den calistirip bu sistemi deneyecegim.
Sizlerinde degerli vakitlerinizi aldim.Ozur dilerim.Ancak bu ortamin da farki bu sanirim.Keske tum insanlar bu ortamda alabildigimiz kadar icten ve sinirsiz yardim alabilse.Tum Kaptanlara tesekkurler.
Hepinize guvenli ucuslar.
Saygilar

Seha Özmen
TK747
Gürkan GÜLEN
Newbie
Newbie

Selamlar Özmen Bey,
Öncelikle biraz geç oldu yazım, bende'de sorunlar oldu wind. yeğen pc direkt kapatınca hatalar vermeye başladı isteksiz bir şekilde yeniden kurmak zorunda kaldım.

Bahsettiğiniz panel olayı bende yaşadım doğrudur buda olabilir.
Bendeki olayda göstergeler kaybuluyor yada hiç bir sorun olmadan programdan atıyordu sorunu sonradan buldum ama ben uçağı müzeye göndermedim inat ettim uçuruyorum. :)
Sorunsa Gau.dan kaynaklanıyordu sorun olan gau. silince problem ortadan kalktı şimdilik eskisi gibi düzenli çalışıyor program yalnız o gösterge mevcut değil şu an ama önemli değil iniş kalkışlarda problem olmadığı sürece sorun yok.

Vakit alma konusuna gelince ben zevk aldım. En azından böyle ortamlarda insanlar bilg. paylaşıyor. Bende buraya bir arkadaşımın vesilesi ile katıldım ama ondan bu yardımı bilgiyi görmedim. Burada ise tam tersi herkez bilg. sınırsız şekilde paylaşıyor zaten en güzel yanıda bu olsa gerek dediğiniz gibi.
En güzel günler sizlerin olması dileği ile kazasız inişler.

Saygılar,
Gürkan GÜLEN
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”