quote:Originally posted by Koray Koru
Herkeze selamlar,
Merak ettiğim bir konudur bu. Bir 734 de motorların ikiside susarsa bir Cessna gibi süzülüp

biryerlere inmesi mümkün müdür diye.Koray Hocam merhaba, hocam Allah hic bir zaman motorlarimizi susturmasin

:D:D; amma velakin pek nadirde olsa butur bir kac yasanmis olay var; hatta pilotlarinida kahraman ilan etmisler; eh sende bizim kahramanimiz oldun artik:D. Hocam bu aletler ucsun diye yapildigi icin aletin dogasinda var ucma istegi motoruda susa ucacam diye direniyor naapsin, haliyle biraz agir bir planör gibi suzuluyor tabi sen bu arada uygun aci trim vs yaparak bu garibana bir parca yardim ediyorsun bu arada motor pallerinden dogal cazibe ile gecen havada alcak ve yuksek basinc komprosolerinden gectigi icin sana assagi yukari % 3-5 gibi bir takatta sagliyor tabii bu elektrik jenaratörlerin icin yeterli degil elk.uretmeyecegi icin birtakim luzumlu sistemler calismiyor bunlarin elle calisan yedeklerini is basa dustugu icin manual olarak devreye aliyorsun; haa onlarda calismiyorsa kelime-i sahadet getirip bildigin butun dualari okumakta geckalma... Geçen Fs2004 de 18000ft de motorlarımı susturdum ve uçak haliyle irtifa kaybetmeye başladı, düz bir alana doğru uçuş yaptım, yalnız burda bir sorum daha olacak motorlar kapalı iken iniş takımları ayrıca flaplar çalışmadı? Bu gerçek 734 de de böylemidir? Neyse yere az mesefe kala son ayarlamalarımı yaptım ve normal bir piste inişimden daha şık bir inişle uçuşu tamamladım [8D]
Pilot hocalarımıza ve bu konuda bilgili olan arkaşlarımızdan bunu gerçek yaşamda mümkün olup olamayacağını öğrenebilirmiyim?
Teşekkürler..
Koray KORU
TK720
İyi uçuşlar...
Serhan Önür
TK396