Merhabalar,
2009 senesinden beri keyifle uçtuğum sitemizde yeni recorder ile birlikte yeni bir değişiklik talebimin değerlendirilmesini yönetimden rica ediyorum. Malumunuz recorder üzerinde her ayın 1'i itibari ile Assigment uçuşları sistem tarafından bizlerin belirlemiş olduğu koşullara göre ataması yapılıyor. Fakat örneğin LTFM meydanından önceki ayın yapmadığım assigment uçuşu kalmış ancak ben onu uçmak yerine öncelikli olarak yeni verilen assigment'ı uçmak istiyorum yada belki de verilen meydanı sevmedim hiç uçmak istemiyorum. Nasılsa 6 ay yapılmayan assigment uçuşu havuza düşüyor ve isteyen uçuşu alıp uçabiliyor uçuş boşta da kalmıyor. Acaba bu assigment uçuşlarını recorder üzerinden seçme gibi bir opsiyon yapılabilir mi ?
ASSIGMENT FLIGHTS PRIORITY
- artuncs
- Legend
- Name: Erhan M. ARTUC
- PID: 3578
- Vatsim ID: 1087117
- City: London
Merhabalar, üzgünüm bu şekilde bir düzenleme yapmıyoruz. Görev uçuşları verildiği şekilde uçulmak zorunda. Burada amaç, sadece sevdiğiniz ya da keyif aldığınız meydanlardan ziyade, arada gitmek istemeyeceğiniz, THY'nin uçtuğu zorlu, sadece VOR olan meydanlar gibi birçok meydana uçmanızı sağlamaktır. Assignment uçuşları sizin tercihiniz dışında zoraki yapılan da budur. Zaten ayda bir yapmanız gereken bir uçuş. Diğer zamanlarda istediğiniz yerlere istediğiniz gibi uçabilirsiniz.
Ayrica gorev ucuslari sistematik olarak gelen siraya gore uculmak durumunda, tarih ve siralamaya gore uculmayan ucuslar bu sekilde tarihine bakilarak havuza dusuyor. Istediginiz ucusu istediginiz siraya gore ucmaniza izin verirsek, o zaman sistemi sil bastan yeniden duzenlemek durumunda kaliriz ki bu olmasini istemedigimiz bir sey.
Gene ayrıca uçmadığınız görevler havuza düşüp, diğer pilotlar tarafından uçulduğunda, logbook'unuza "Penalty" olarak işleniyor ve her uçuş için seniority kaybına uğruyorsunuz. Bu penalty kaydı, süresiz olarak logbook'unuzda kalıyor. Yani, ucmam yerime baskaları ucar ve bu şekilde kurtulurum diye bir şansınız olmuyor.
Ayrica gorev ucuslari sistematik olarak gelen siraya gore uculmak durumunda, tarih ve siralamaya gore uculmayan ucuslar bu sekilde tarihine bakilarak havuza dusuyor. Istediginiz ucusu istediginiz siraya gore ucmaniza izin verirsek, o zaman sistemi sil bastan yeniden duzenlemek durumunda kaliriz ki bu olmasini istemedigimiz bir sey.
Gene ayrıca uçmadığınız görevler havuza düşüp, diğer pilotlar tarafından uçulduğunda, logbook'unuza "Penalty" olarak işleniyor ve her uçuş için seniority kaybına uğruyorsunuz. Bu penalty kaydı, süresiz olarak logbook'unuzda kalıyor. Yani, ucmam yerime baskaları ucar ve bu şekilde kurtulurum diye bir şansınız olmuyor.
Erhan M. Artuc
- THY4388
- Junior Member
- Name: Mustafa KOSAR
- PID: 4388
- Vatsim ID: 1104709
- City: Kocaeli
MERHABA
Tüm kaptanlarıma kazasız kırımsız uçuşlar diliyorum. Madem konu açılmış benimde bir önerim olacak assigment atamalarında aynı uçak tibi seçmek gibi aylık bacak sayısı da seçme şansımız olabilir mi?
Teşekkürler;
Tüm kaptanlarıma kazasız kırımsız uçuşlar diliyorum. Madem konu açılmış benimde bir önerim olacak assigment atamalarında aynı uçak tibi seçmek gibi aylık bacak sayısı da seçme şansımız olabilir mi?
Teşekkürler;
Mustafa KOŞAR
Senior First Officer
Senior First Officer
- artuncs
- Legend
Her ay hangi tip veya tiplerle görev uçuşlarınızın gelmesini istediğinizi, ''Type Preferences'' bölümünden seçerek belirliyebiliyorsunuz. Biz kendi başımıza size tip ataması yapmıyoruz. Siz hangi tipleri seçmişseniz sistem o tipler üzerinden size atama yapıyor. Bu tercihlerden yalnızca hangi tip ile görev almak istiyorsanız onu seçin, bir sonraki aydan itibaren o tip ile görevleriniz gelecektir.THY4388 wrote:MERHABA
Teşekkürler;
Her ay gelen görev uçuşlarınızı uçtuktan sonra istediğiniz kadar Rastgele Atama (Random Assignment) oluşturabilirsiniz. Hatta, diğer pilotların uçmadığı görev uçuşlarını (Assignment Takeover) da alarak uçabilirsiniz. İstediğiniz hususlara göre zaten çeşitli seçenekler sunuyoruz. Bunları web sitemizde, "flight assignments" altında görebilirsiniz.
Bunları yapabildiginizi siz bilmiyormuydunuz?
Erhan M. Artuc
-
- Junior Member
- Name: Efe DAGHAN
- PID: 4238
- Vatsim ID: 1130970
- City: Antalya
Yani tabiki belirli meydanlara zorlu meydanlara uçulabilir anlıyorum fakat, diğer sanal havayollarının yeniliklerini ve güzelliklerini de kendimize örnek almamızda bir sakınca görmüyorum. En azından verilen assigment o ay içerisinde bir sebepten uçulamaz ise sonrasında o assigment uçuşuna geri dönülmemek üzere sonraki aylardan devam edebilir sistem. Yenilik yapmak bazen hareket getirir düzgün işleyen sistemlere iyidir. Ama tabi öneri sadece karar sizlerin, yönetim sizsiniz.

- THY4388
- Junior Member
- Name: Mustafa KOSAR
- PID: 4388
- Vatsim ID: 1104709
- City: Kocaeli
Kaptanım biliyorum tabi ki. ama ben ayın 1 oldu mu sistemi açarken acaba bu ay neresi çıktı. kaç saatlik uçuş atandı o heyecanı seviyorum. kendin yapmak var başkasının söylemesi farklı önemli bir şey değildi sadece konu açılmışken yazmak istedim teşekkürler emeğinize sağlıkartuncs wrote:Her ay hangi tip veya tiplerle görev uçuşlarınızın gelmesini istediğinizi, ''Type Preferences'' bölümünden seçerek belirliyebiliyorsunuz. Biz kendi başımıza size tip ataması yapmıyoruz. Siz hangi tipleri seçmişseniz sistem o tipler üzerinden size atama yapıyor. Bu tercihlerden yalnızca hangi tip ile görev almak istiyorsanız onu seçin, bir sonraki aydan itibaren o tip ile görevleriniz gelecektir.THY4388 wrote:MERHABA
Teşekkürler;
Her ay gelen görev uçuşlarınızı uçtuktan sonra istediğiniz kadar Rastgele Atama (Random Assignment) oluşturabilirsiniz. Hatta, diğer pilotların uçmadığı görev uçuşlarını (Assignment Takeover) da alarak uçabilirsiniz. İstediğiniz hususlara göre zaten çeşitli seçenekler sunuyoruz. Bunları web sitemizde, "flight assignment" altında görebilirsiniz.

Mustafa KOŞAR
Senior First Officer
Senior First Officer
- artuncs
- Legend
Görev uçuşlarının uçulamaması ya da uçulmaması durumunda, bir sonraki ay bu görevlerin silinmesini mi istiyorsunuz? Anladığım kadarıyla görev istemiyorsunuz. Ben mi yanlış anlıyorum? Yanii, bildiginiz gibi bu sanal havayoluna uye olurken, ben dahil, her ay gelecek olan iki bacak görev uçuşunu uçmayı kabul ederek üye olduk. Siz de öyle. Kusura bakmayın, bizim VA'da o kadar serbestlik yok. Ne yapalım, eski yönetimimizden, geçmişten bu yana gelen bazı köklü gelenekleri korumayı seviyoruz. Bir de, bizde bahsettiğiniz diğer VA'ların o güzellikleri ve yenilikleri pek olmuyorTHY4238 wrote:Yani tabiki belirli meydanlara zorlu meydanlara uçulabilir anlıyorum fakat, diğer sanal havayollarının yeniliklerini ve güzelliklerini de kendimize örnek almamızda bir sakınca görmüyorum. En azından verilen assigment o ay içerisinde bir sebepten uçulamaz ise sonrasında o assigment uçuşuna geri dönülmemek üzere sonraki aylardan devam edebilir sistem. Yenilik yapmak bazen hareket getirir düzgün işleyen sistemlere iyidir. Ama tabi öneri sadece karar sizlerin, yönetim sizsiniz.

Şaka bir yana, istemek güzel şey, siz söyleyin yinede tabii ki.
Erhan M. Artuc
- artuncs
- Legend
Yani Mustafa hocam, vallahi bravo bize, size bazi guzellikler tattirabilmisiz.THY4388 wrote:Kaptanım biliyorum tabi ki. ama ben ayın 1 oldu mu sistemi açarken acaba bu ay neresi çıktı. kaç saatlik uçuş atandı o heyecanı seviyorum. kendin yapmak var başkasının söylemesi farklı önemli bir şey değildi sadece konu açılmışken yazmak istedim teşekkürler emeğinize sağlıkartuncs wrote:Her ay hangi tip veya tiplerle görev uçuşlarınızın gelmesini istediğinizi, ''Type Preferences'' bölümünden seçerek belirliyebiliyorsunuz. Biz kendi başımıza size tip ataması yapmıyoruz. Siz hangi tipleri seçmişseniz sistem o tipler üzerinden size atama yapıyor. Bu tercihlerden yalnızca hangi tip ile görev almak istiyorsanız onu seçin, bir sonraki aydan itibaren o tip ile görevleriniz gelecektir.THY4388 wrote:MERHABA
Teşekkürler;
Her ay gelen görev uçuşlarınızı uçtuktan sonra istediğiniz kadar Rastgele Atama (Random Assignment) oluşturabilirsiniz. Hatta, diğer pilotların uçmadığı görev uçuşlarını (Assignment Takeover) da alarak uçabilirsiniz. İstediğiniz hususlara göre zaten çeşitli seçenekler sunuyoruz. Bunları web sitemizde, "flight assignment" altında görebilirsiniz.
Erhan M. Artuc
- THY3716
- Legend
- Name: Bahadir ALKES
- PID: 3716
- Vatsim ID: 1097118
- City: Istanbul
Aslında en temel felsefe şu Assignment sisteminde;
Bildiğim kadarıyla havayollarında pilotlara "şuraya göndereceğiz ama düşünür müsünüz acaba?" filan diye soran yok. Veriyorlar eline OFP'yi, haydi yallah.. Biz de öyle yapıyoruz
O görev uçulacak arkadaş diyoruz. Sistemin verdiği haydi yallah
görevi yapıldıktan sonra sistem yumuşuyor. İsteğinize bağlı olarak ister rastgele metoduyla (random assignment), ister listeden görüp seçerek (assignment takeover) şeklinde görev alınabiliyor. Bunun dışında zaten seçeneklerde sınır yok. Hep demişizdir, Turkish Virtual'da herkesin sevebileceği bir uçuş tipi vardır. Charter sınırsız.. Nereye hangi uçakla isterseniz.. İstediğiniz zaman, istediğiniz sırayla..
Bildiğim kadarıyla havayollarında pilotlara "şuraya göndereceğiz ama düşünür müsünüz acaba?" filan diye soran yok. Veriyorlar eline OFP'yi, haydi yallah.. Biz de öyle yapıyoruz

Lead me, follow me or get out of my way !
- THY2100
- Advanced Member
- Name: Armagan BURCU
- PID: 2100
- Vatsim ID: 973633
- City: Antalya
Herkese selamlar fırsat bulup yazmak istedim, burada emeği geçen herkese öncelikle teşekkür ediyorum burada ciddi bir emek ve mesai var.Siteyi hala canlı tutmak gerçekten büyük başarı yıllar içerisinde.Çok uzatmadan şahsi fikrimi yazmak istiyorum, gerek aylık görev uçuşları gerekse transfer uçuşlarını bence çok daha serbest olarak uçma şansı olmalı pilotlarımızın, nerede rahatlık varsa orada huzur ve bolluk oluyor şahsi fikrim 

Armağan BURCU
ATPL(A)
Boeing 737-800
ATPL(A)
Boeing 737-800