FS 2020 Video - Feature Discovery Series Episode 1: World

This forum is for discussions for Flight Simulator by Microsoft.
Post Reply
User avatar
artuncs
Legend
Legend
Posts: 2104
Joined: 07 Jul 2009, 12:47
Name: Erhan M. ARTUC
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
City: London
Location: England

Feature Discovery Series Episode 1: World

Erhan M. Artuc
User avatar
THY3007
Junior Member
Junior Member
Posts: 82
Joined: 16 Mar 2008, 23:21
Name: Furkan BASALAN
PID: 3007
Vatsim ID: 1048845
City: Nevşehir
Location: Turkey

Erhan kaptanım paylaşım için çok teşekkürler. Yeni simulator inanılmaz duruyor, hepimiz için zorlu bir bekleyiş olacak :). Bilgisayarlarımız kaldırabilir mi acaba bu canavarı?
User avatar
artuncs
Legend
Legend
Posts: 2104
Joined: 07 Jul 2009, 12:47
Name: Erhan M. ARTUC
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
City: London
Location: England

THY3007 wrote:Erhan kaptanım paylaşım için çok teşekkürler. Yeni simulator inanılmaz duruyor, hepimiz için zorlu bir bekleyiş olacak :). Bilgisayarlarımız kaldırabilir mi acaba bu canavarı?
Yani gorunen o ki simdiden oyle orta halli pc ler pek FS 2020 nin goruntu ve gorsellerinden yeterince yararlanamayacak gibi gorunuyor ve Pc'lerin belirli bir kapasite uzeri olmasi sart olsa da asagida verdikleri ozellikler bence bugun (memory disinda) P3D yada XPlane icin de istenen ozellikler. Yani FS2020 icin oyle abartilmis pc lerimizin olmasi gerekmiyor gibi.

Aslinda sanirim en buyuk sorun ozellikle Turkiyede yasayanlar icin internet hizi ve eger kotali kullaniliyorsa olacaktir. Cunku ms gelistirdigi ve cok buyuk datalardan olusmus cografyalar, sehirler, daglar, yollar, nehirler yani muhtesem buyuklukte (2 Petabytes) data microsoft olusturmus ve tabi butun bu datayi oldugu gibi bizim pc imize yuklemeden ucus suresince bu datalari bize goruntu olarak stream uzerinden vermeyi dusunmus ve bu da tabi iki seyi gerektiriyor, biri internet hizi, ikincisi de sinirsiz internet kullanimi. Internet hiziniz yavas olmasi halinde dahi gorseller de o derece azalacak. Internet hizi yuksek oldukca ucus sirasinda daha cok fazla datayi stream uzerinden alip bunu goruntuye aktartabilecegiz gibi gorunuyor.

Fakat microsoft sunuda dusunmus ve stream etmeden de ucuslarin gerceklesmasini saglamis. Yani belirli bir sinirda gorsellerin yuklu oldugu cografyalar ve sehirler uzerinde stream etmeden ucuslari yapilabilir hale getirmisler. Bu sayede internet yada kotanizi kullanmadan offline mod uzerinden ucuslar Ms2020 uzerinden yapilabilecek.

Eminim benden daha cok bu konularin icine dusmus kisiler vardir ve onlar daha ayrintili ve genis cerceveden bakip yazarlar diye umuyorum.


Minimum Requirements, Predicted
OS: Win 7 64
Processor: Intel Core i5-2500K 3.3GHz / AMD FX-8320
Graphics: AMD Radeon R9 380 or NVIDIA GeForce GTX 960 2GB
System Memory: 8 GB RAM
Storage: 50 GB Hard drive space
DirectX 11 Compatible Graphics Card

Recommended Requirements, Predicted
OS: Win 7 64
Processor: Intel Core i7-6700K 4-Core 4.0GHz / AMD Ryzen R5 1600
Graphics: AMD Radeon RX Vega 56 8GB or NVIDIA GeForce GTX 1070
System Memory: 16 GB RAM
Storage: 50 GB Hard drive space
Erhan M. Artuc
User avatar
THY3007
Junior Member
Junior Member
Posts: 82
Joined: 16 Mar 2008, 23:21
Name: Furkan BASALAN
PID: 3007
Vatsim ID: 1048845
City: Nevşehir
Location: Turkey

Anlatım ve detaylı bilgi için çok teşekkürler kaptanım.
User avatar
THY4100
Administrator
Administrator
Posts: 34
Joined: 10 Jun 2015, 21:31
Name: Fikret Anıl Haksever
PID: 4100
Vatsim ID: 1211470
City: Istanbul
Location: Turkey

Microsoft; minecraft, space engineers, elite:dangerous gibi oyunlarda görülen prosedürel harita yaratımını kullanıyor. Microsoft sunucuları bing'in topladığı harita verilerinin "biraz" işlenmiş ama hala hafif bir sürümünü kullanıcıya gönderiyor. Yani 3 boyutlu modelden ziyade, 2 boyutlu ama coğrafi yükseklik verileri de işlenmiş bir veri gönderiliyor. Asıl sahne yaratımı ise kullanıcının bilgisayarında AI destekli bir algoritma ile oluyor.

Bir bölgenin, 2 boyutlu birden çok uydu fotoğrafını bir programdan geçirdiğinizi, bu programın binaları, ağaçları kendi kendine tanıyıp yükselttiğini ve 3 boyutlu hale getirdiğini düşünün ve bu programın bir kısmı sizin bilgisayarınızda çalışıyor. Böylece microsoft kendi pahalı "azure" sunucularını meşgul etmiyor.

Gönderilen harita verisinin çözünürlüğü için farklı seviyeler belirlemişler. Google maps'de zoom yaptığımızda yeni görüntünün yavaşça yüklenmesi gibi farklı kalite seviyeleri mevcut. AI, internet hızınıza göre yavaşça daha detaylı veriye ulaşıyor ve buna göre sahneyi yaratıyor. Yani muhtemelen yavaş hareket ettiğiniz veya hiç hareket etmediğiniz durumlarda harita verisi en yüksek ayrıntı seviyesine kadar yükleniyor. Tabi detayların yüklenmesi yüksekliğe de bağlı. Yükseldikçe detay da azaldığından, gelen veri düşük moda geçiyor.

Aslında yüklenme hızının basit bi örneği eski Google Earth masaüstü versiyonunda mevcut. CTRL + ALT + A yaptığınız taktirde program uçuş simülatörü moduna geçiyor. Burada sahnenin nasıl yüklendiğini görebilirsiniz. Gelen veri benzer şekilde olacak fakat bilgisayarınızda 3D hale dönüştürülecek.

Şehirlerde bina cephelerini nasıl yaptılar emin değilim. Dar açı ile alınmış uydu fotoğraflarını veya street view gibi bir veri setini kullanmış olabilirler. Yani veri seti şehirlerde çok daha yoğun hale gelebilir.

Bunların yanında cache özelliği eklemişler. Yani veri her seferinde yeniden inmek zorunda değil. Hard diskinizde belirli bir miktar yer ayırıp burada verileri tutabiliyorsunuz.

Burada 16:30'da daha bandwidth hakkında soruları cevaplıyorlar.


Fikret Anıl Haksever
THY4100
İstanbul
TVSD, TVLP, TVDS, FSTS, VatSkies
Post Reply

Return to “Microsoft Flight Simulator (2020)”