Merhabalar;
B738, A310 ve A340 panel ve gauge dosyalarını nereden bulabilirim acaba?
Teşekkür ederim.
Selçuk Poyraz
TK157
Panel ve Gauge dosyaları
- THY7
- Officer
- Name: Berhan Dönmez
- PID: 7
- Vatsim ID: 813296
- City: Istanbul
Merhaba,Öncelikle bu dosyalar iki çeşit
FreeWare ve Payware
www.dreamfleet2000.com
www.phoenix-simulation.co.uk
www.aerosoft.de
gibi para ile satın alabileceğiniz Uçak panel ve ses dosyalarının tamamını kapsayan paket programlar var
Bedava olanlar ise
www.flightsim.com
www.avsim.com
www.fsplanet.com
gibi sitelerde mevcut...
Berhan Dönmez
V.Captain and ATC
Marmara University
-__ Chemistry __-
FreeWare ve Payware
www.dreamfleet2000.com
www.phoenix-simulation.co.uk
www.aerosoft.de
gibi para ile satın alabileceğiniz Uçak panel ve ses dosyalarının tamamını kapsayan paket programlar var
Bedava olanlar ise
www.flightsim.com
www.avsim.com
www.fsplanet.com
gibi sitelerde mevcut...
Berhan Dönmez
V.Captain and ATC
Marmara University
-__ Chemistry __-
- THY157
- VIP Member
- Name: Selçuk POYRAZ
- PID: 157
Çok teşekkür ederim Berhan Bey. Bulduğum bazı A310 ve A340'a ait panel dosyalarını çalıştırdığımda bazı problemler(telsiz cihazı olmaması gibi) yaşasamda sayenizde en azından araştırabileceğim bir çok dosyaya ulaştım. Azimliyim başaracağım 
Selçuk Poyraz
TK157

Selçuk Poyraz
TK157
- hakan737
- VIP Member
- Name: hakan guven
- PID: 003
- Vatsim ID: 811602
- City: istanbul
Bİldiğim kadarı ile flightsim camiasında basarılı kabul edebileceğimiz A310 ve A340 paneli henüz yok. Analog panel olarak sadece A300B2 paneli mevcut. FS98 zamamından kalma Andreas Janos'un bir A310 paneli var ama FS2000'de font ve bmp çözünürlük problemi had safhada. Bunun için FPDA grubu vasıtası ile bir patch çıkmıştı ama başarılı bir sonuç yok. Elimzdeki 2 A310 paneli nispeten FS2000 default gauges'leri kullanılarak yapılmış durumda ama bana bir LTU'nun A320 paneli zevkini vermiyor. A340 ise tam bir muamma. En iyi A340 paneli A320 panelinden bozma yada gauges'leri (özellikle EICAS)B737'den alınma..e bu da görsel bir facia 
sonuç itibari ile flightsim camiasında ciddi bir A310 ve A340 panel açığı var.
B737800 için en son Turksim mesaj grubuna gelen bir 737-800 panel adresi vardı oradaki son -800 panelini indirdim. Flyşy sitesinideki panel ile aynı ancak bu panelde Bozhan bazı değişiklikler yapmıştı. Aynı base üzerine biraz daha geliştirilmiş bir panel daha çıktı geçtiğimiz günlerde F/O opsiyonlu. FLyşy'den indirilen -800 panelinin içindeki readme txt 'de yer alan web adresinden ulaşılır tahmin ediyorum 2MB'lik bir panel.
Hakan Guven

sonuç itibari ile flightsim camiasında ciddi bir A310 ve A340 panel açığı var.
B737800 için en son Turksim mesaj grubuna gelen bir 737-800 panel adresi vardı oradaki son -800 panelini indirdim. Flyşy sitesinideki panel ile aynı ancak bu panelde Bozhan bazı değişiklikler yapmıştı. Aynı base üzerine biraz daha geliştirilmiş bir panel daha çıktı geçtiğimiz günlerde F/O opsiyonlu. FLyşy'den indirilen -800 panelinin içindeki readme txt 'de yer alan web adresinden ulaşılır tahmin ediyorum 2MB'lik bir panel.
Hakan Guven
Selamlar
A300 serisini bilemiyorum ama A340 için Marco Spada imzalı bir panel var. Güzel deiğl ama bildiğim kadarı ile mevcut 1-2 panelden en iyisi. Default FS2K gauge'larını kullanıyor. Eğer benim gibi astigmat varsa ve ekranınız 15" ise yüklemeyin bile. Uçmak bir azap oluyor.
B738 için ise AFG'de screenshotları olan bir çalışma mevcut. Release belli değil. Ayrıca Pascal B de bir panel üzerinde çalışıyor. Ne zaman çıkacak ????.
AFG uçakları default panel ile mükemmel uçabiliyor
(tam tembel işi).
Sevgiler,
kıl adam
A300 serisini bilemiyorum ama A340 için Marco Spada imzalı bir panel var. Güzel deiğl ama bildiğim kadarı ile mevcut 1-2 panelden en iyisi. Default FS2K gauge'larını kullanıyor. Eğer benim gibi astigmat varsa ve ekranınız 15" ise yüklemeyin bile. Uçmak bir azap oluyor.
B738 için ise AFG'de screenshotları olan bir çalışma mevcut. Release belli değil. Ayrıca Pascal B de bir panel üzerinde çalışıyor. Ne zaman çıkacak ????.
AFG uçakları default panel ile mükemmel uçabiliyor

Sevgiler,
kıl adam