Merhaba dostlar,
Öncelikle iyi bayramlar olsun.
Yurtdışındaki home cockpit kurulumu için simulator parçaları satan firmalardan ürün alan var mı ?
Sormak istediğim ürünün gümrük işlemlerinin ne kadar tutacağı konusu. Firmaların bu konuda bir bilgisi yok. gümrük işlemleri hakkında tecrübesi olan kaptanlarımız var mı?
Peşinen teşekkürler.
Yurtdışı home cockpit parçaları alımı
-
- Senior Member
- Name: Fatih Çevik
- PID: 3817
- Vatsim ID: 1104588
- City: Istanbul
Yalçın abi TR içinde halletmiş olabilir.THY2100 wrote:Yalçın abi görmemiş anlaşılan konuyu
Fatih CEVIK
The engine is the heart of an aeroplane, but the pilot is it's soul.
-
- Senior Member
- Name: Murat TOLOGLU
- PID: 65
- Vatsim ID: 839820
Paket posta'yla posta gümrüğüne gelen yada yolcu beraberinde gelen ithaline engel olmayan kişisel kullanıma ait ticari olmayan hobi vb maksatlı eşyadan her seferde (bu rakamlardan çok emin değilim hatırladığım kadarıyla ) 100$ kıymete kadar vergi olmadan serbest, 1500 $ kıymete kadar %20 maktu vergi ile gümrükten çekilebiliyor ben yaptım. Galiba ayrıca KDV dahi ödenmiyor! Tüm maliyet %20
Selamlar sevgiler
Iyi bayramlar
Murat Toloğlu
Selamlar sevgiler
Iyi bayramlar
Murat Toloğlu
Selam, saygı ve sevgilerimle,
Murat Tologlu
Murat Tologlu
-
- Senior Member
- Name: Fatih Çevik
- PID: 3817
- Vatsim ID: 1104588
Teşekkürler Murat Hocam.THY65 wrote:Paket posta'yla posta gümrüğüne gelen yada yolcu beraberinde gelen ithaline engel olmayan kişisel kullanıma ait ticari olmayan hobi vb maksatlı eşyadan her seferde (bu rakamlardan çok emin değilim hatırladığım kadarıyla ) 100$ kıymete kadar vergi olmadan serbest, 1500 $ kıymete kadar %20 maktu vergi ile gümrükten çekilebiliyor ben yaptım. Galiba ayrıca KDV dahi ödenmiyor! Tüm maliyet %20
Selamlar sevgiler
Iyi bayramlar
Murat Toloğlu
Fatih CEVIK