Squawkbox-boş mesaj

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY656
VIP Member
VIP Member
Name: Selim BILGIN
PID: 656
Vatsim ID: 853361
City: Aydin

Arkadaşlar,
son günlerde online uçuş esnasında squawkbox da text mode private mesajlarım boş gidiyor.Ortama yazdıklarımda sorun yok.Ama tanıdık arkadaşlarla olsun veya visual contact sırasında private olarak iyi uçuşlar dileyen kaptanlara yanıt verirken olsun boş mesaj yollamak iyi bir duygu de?il.Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
saygılar
TK656

selim bilgin
THY157
VIP Member
VIP Member
Name: Selçuk POYRAZ
PID: 157

Selim Kaptan selamlar;

Eğer mesajlarınız arasında ":" işaretini kullanıyorsanız bu işaretten sonraki her gönderiniz yerine boş mesaj olarak gidecektir. Onun için mesaj formatınızı;

.msg TKxxx iyi ucuslar

şeklinde kullanırsanız sorun ortadan kalkacaktır.

eğer .msg TKxxx: iyi ucuslar

şeklinde bir format kullanıyorsanız mesajlarınız boş olarak ulaşacaktır gönderdiğiniz arkadaşımıza.

İyi uçuşlar, sevgiler...

Selçuk Poyraz
Senior Captain
TK157
THY656
VIP Member
VIP Member

Selçuk kaptan
sanırım sorunun yanıtını verdin.Aynen o formatta yazıyordum.Akşam deneyeceğim.
Zaten FMC konusundaki yardımın sayesinde daha keyifli uçuşlar yapıyorum.Bu arada FMC konusunda 3 sorum var.Yanıtlarsan sevinirim.
1-1 adetten fazla airway'li uçuşlarda via kısmına ilk airway kodunu mu yazacağız?ör:VR32 ve VW75 li bir güzergah için
2-To kısmına son Intersection mı yazılacak?Gerçi ben LEGS kısmında geçeceğim IS leri teker teker yazıyorum.
3-Transaltitude ilk IS mi yoksa son IS nin geçiş yüksekliği mi?Ve 18000 feet olmak zorunda mı?
şimdiden teşekkür ederim.
TK656
Selim

selim bilgin
THY133
VIP Member
VIP Member
Name: Deniz İrez
PID: 133

.
THY133
VIP Member
VIP Member
Name: Deniz İrez
PID: 133

quote:Originally posted by selim bilgin

Selçuk kaptan
sanırım sorunun yanıtını verdin.Aynen o formatta yazıyordum.Akşam deneyeceğim.
Zaten FMC konusundaki yardımın sayesinde daha keyifli uçuşlar yapıyorum.Bu arada FMC konusunda 3 sorum var.Yanıtlarsan sevinirim.
1-1 adetten fazla airway'li uçuşlarda via kısmına ilk airway kodunu mu yazacağız?ör:VR32 ve VW75 li bir güzergah için
2-To kısmına son Intersection mı yazılacak?Gerçi ben LEGS kısmında geçeceğim IS leri teker teker yazıyorum.
3-Transaltitude ilk IS mi yoksa son IS nin geçiş yüksekliği mi?Ve 18000 feet olmak zorunda mı?
şimdiden teşekkür ederim.
TK656
Selim

selim bilgin

1- Yol isimlerini VIA kısmına (ör: ULXXX VRxxx VWxxx gibi)
2-TO kısmına gideceğiniz yolun hangi Intersectiondan çıkmak istiyorsanız onu giriyorsunuz.
3-Tranaltitude FL180 olmak zorunda değildir (Mesala AYT için 4500 genellikle) geçişte olduğunu bliyorum.

Bol FMC li ucuslar

Saygılar

TK133 - TRVACC
Deniz İrez
Istikbal Göklerdedir ...!
M.K Atatürk
THY157
VIP Member
VIP Member
Name: Selçuk POYRAZ
PID: 157

Selamlar Selim Kaptan;

1. İki yol aynı wp leri kullanarak devam ediyorsa ikisinden birini kullanabilirsin. Örn: İstanbul'dan Diyarbakır'a uçacaksan YAA dan sonra "via" kısmına VA8'de yazabilirsin UL614'de, hiç farketmez "to" kısmına çıkacağın wp yazılmalı. Bu rotada GEM olmalacak. Daha sonra yine "via" kısmına VW73, "to" DYB yazarsanız Diyarbakır'a ulaşırsınız.

2. Birinci maddede yazdım zaten nasıl olacağını :)

3. Transaltitude, alan STAR ve SID lerinde veriliyor zaten ona göre değiştirmelisiniz. Örn: İstanbul için 4000 dir.

Sevgi ve saygılar. Görüşmek üzere...

Selçuk Poyraz
Senior Captain
TK157
THY656
VIP Member
VIP Member

Sn Selçuk ve Deniz kaptanlar