Merhabalar. Windows8 İ5 İşlemcili Pc'ye sahibim. Fsx Sp2 yi kurduktan sonra oyuna girince ekran kartım nvidia olarak görünüyordu ancak oyundan çıktım girdim Intel R Hd 4600 olarak görünmeye başladı ve oyun kasmaya başladı. Lütfen yardım edin Şimdiden teşekkür ederim. :/
Last edited by artuncs on 10 Dec 2014, 10:22, edited 1 time in total.
Reason:Resim linki duzeltildi!
merhabalar,
satirlarin arasindan önemli bilgiler ortaya cikiyor:
1.Laptop kullaniyorsunuz
2.biraz arastirma yapsaniz kendiniz cevaba ulasa bilceginiz.
3.Nvidia Optimus bulunuyor laptop da(iki system arasinda kendisi ne zaman ne lazimsa degistiriyor.
4.manuell olarak ayar yapabilirsiniz hangisi önemli olarak kalsin diye.
ben desktop kullandigim icin fazla bilgi veremicegim.
selamlar
Bir arkadasimda yeni aldigi Laptop bilgisayarinda ayni sorunu yasamisti ve bir turlu tanitamadigi GC'ini sonunda BIOS ayarlarindan onboard karti disable, Nvidia kartinida enable ederek Fsx'in tanimasini saglamisti.
Bunun disinda benim size tavsiyem fsx.cfg dosyasininin yedegini aldiktan sonra silin ve yeniden Fsx calistirarak yeni bir dosya yaratin ve bu sekilde kisa bir ucus yapin. Ardindan eger Fs nvidia kartinizi kendi tanmadiysa siz manual olarak tanitin yeniden ve kapatip acin. Bu sekilde olabilme sansi var diye biliyorum.
Yonetici konumunda bu uygulamayi yapmayi unutmayin.
Manual olarak tantmaktan kastim, yukarda resimdede gosterdigin 'Device' altinda eger sana yukarda bahsettigim fsx.cfg dosyasini silip yenisini yukletme ilgili denemeyi yaptiktan sonra eger Fs otomatik olarak NVidia kartini tanimadiysa ve gene Fs 'on-board' kartini goruyor ise yada bahsettigin 'R Hd 4600', sen olmasini istedigin NVidia kartini 'Device' altindan sec ve ok diyip cik.
Bu sekilde Fs kapat ve yeninden ac. Bunlarin hepsini yaparken Fs yonetici konumunda calistirmayi unutma.
Tabi bu soylediklerim bir ihtimal. Biraz arastirdigimda senin icin bu konuyu, oyle kesin net bir cozum sunan yok. Kimi benim sana yukarda bahsetiklerimi yazmis, kimi Cpu kaynakli oldugunu bazilarida format ardindan tanidigini.