kısaca addonlardan bahsedelim sonra sıkıntıdan...
FSX+PMDG NGX+SQUAWKBOX 4.0+FSUIPC 4.3 taxıtogate2 plus fsx scenery...
şimdi, geçen gün LTBA - LPPT seferi için ayarları yaparken SQBX 'IN fsx'e mevcut hava olaylarını yükleyemediğini fark ettim. LTBA QNH 1019 ama fsx'te sqwx açıkken " B " tuş ile mevcut basıncı ayarlamaya çalıştığımda 1013 gösterdi. bir kaç aç kapa işleminden sonra anladım ki değişmiyor ben de fsx ten manuel olarak " real world weather " seçtim. jeppesen'den indirdi. sqbx ile arada fark olsa da neyse dedim bir uçalım bakalım ceza puanı yiyecekmiyiz dedim ve uçuşa başladık. airborne sonrası STAR uygularken uçağın çok yavaş yükseldiğini fark ettim. fuel 14500 kg; payload ise PMDG menüsünden " FULL " seçilmişti. doğal olarak TOGW 77 civarı yani MTOGW ile aynı olarak uçuşa başladım. Check list tekrarı ile herhangi bir arıza olup olmadığını kontrol ettim. hrşey yolunda idi. FMC den TC noktası kontrolü yaptığımda ne göreyim 432nm diyor. (C/L 350) alla alla!!! oldum

neyse bu arada tabi ben arızayı araştırıyorum acaba uçağı limitinin üzerinde mi kullanıyoruz ya da %CG ayarı mı yanlış vs. uzun süren MANUAL araştırmalarından sonra uçakta herhangi bir sıkıntı bulamadım. en azından ben bulamadım belki de vardır kim bilir.

MTOW; MZFW; vs kontrollerde hiç bir sıkıntı yok. PMDG nin kendi menüsünde kontrollerde PAYLOAD değerleri ile benim PERFORMANCE kısmında girdiğim değerler arasında bir fark yok. hatta uçuş esnasında FDR nin keseceği cezaya katlanarak PAYLOAD dan uçağı dahi boşalttım. nafile yine aynı sadece EFOB değeri değişiyor. ( bu aradan FDR ceza kesmedi haberiniz olsun

hesaplanan yakıttan yaklaşık olarak 3 ton fazla yakarak indik lisbon a . neyse kapattık dönüş uçuşu için.
yine aynı ayarlar ile dönüş hazırlığını yaptık. yukarıdaki yazdıklarımın aynısı ile. maksat o anki bir sıkıntı mı idi yoksa devam eden bir sıkıntı mı tespit edelim. başladık uçuşa. sıkıntı aynı. ama bu sefer sqbx da bir sıkıntı olabilir die FSINN ile bağlandım. gayet güzel hava ayarlarında bir sıkıntı yok. FSINN net olarak tüm hava olaylarını yükledi. demek ki dedim SQBX da bir sıkıntı var. neyse,,, STAR uygularken bir baktım yine aynı. TC noktası nerdeyse ANKARA'DA bırak LTBA'YI eheh

aynı kontroller devam. hiç bir sıkıntı yok... birden aklıma geldi dedim şu hava ayarlarını resetleyim. FSX menünden Clear Skies seçilir. OK e tuşlanır. ooooop bir OVERSPEED. arkasından bir baktım her şey gayet stabil. CLB CRZ N1 değerlerini NGX gayet güzel uyguluyor. LTAC gözüken TC noktası bir anda BCN oluvermiş ( barcelona)
tabi cancel ettik malum OVERSPEED ten FDR çok ceza puanı veriyor ehehhe

özetle; FSINN ya da SQBX ya da manuel olarak real world değerleri upload edilince bu sıkıntı oluyor. uçuş başlandığınca opluad edip daha sonra clear skies e alınca gayet stabil uçuluyor.
Bu hususlarla ilgili olarak bilgisi olan var mı?
yani AS REAL AS IT GETS mets falan hikaye resmen; reel hava olayları esnasında uçak bildiğin MD80 gibi çalışıyor

şimdi arkadaşlar ne yapmak lazım....