PMDG NGX 737

Questions, comments; documents about Boeing related products (PMDG and others) ...
Post Reply
THY3817
Senior Member
Senior Member
Name: Fatih Çevik
PID: 3817
Vatsim ID: 1104588
City: Istanbul

Selam dostlar,

PMDG NGX 737-700 ucağına uzun aradan sonra tekrar alışmaya çalışıyorum ama throttle idle konumdayken kuş harekete geçmesi beni delirtiyor. Gerçekçi durmuyor.
Var mıdır bunun bir çözümü ?
Sanki uçağın motorları gövdeye fazla geliyor gibi. Yani fully loaded konumda hızlanma ile boşken ki hızlanması arasında açık ara fark göremedim.

sp1c yüklü bu arada
Fatih CEVIK
The engine is the heart of an aeroplane, but the pilot is it's soul.
THY2100
Advanced Member
Advanced Member
Name: Armagan BURCU
PID: 2100
Vatsim ID: 973633
City: Antalya

böyle bi sorunu daha önce ben duymadım sanıyorum sizin throttle quadrant'da bir sorun var ya da başka bi yerden komut alıyor.
Armağan BURCU
ATPL(A)
Boeing 737-800
THY3817
Senior Member
Senior Member

burcuarmagan wrote:böyle bi sorunu daha önce ben duymadım sanıyorum sizin throttle quadrant'da bir sorun var ya da başka bi yerden komut alıyor.
FSX kurulum yeni , throttle sağlam :( AirbusX ile böyle bir sorun yaşamadım ama PMDG throttle idle konumda hareket etmesi can sıkıcı :(
Bir ara sim1.dll olayı vardı...
Fatih CEVIK
THY3009
Advanced Member
Advanced Member
Name: Yalcin KESER
PID: 3009
Vatsim ID: 1188102

Fatih kaptanım aynen son belirttiğiniz gibi sim1.dll dosyasından kaynaklanıyor.

Ayrıca çok gerçekçi, normalde de motorlar çalıştıktan sonra eğer frenlere dokunmazsanız uçak hareket eder biliyorsunuz.
Ben bu özelliğe bayılıyorum. :D :D :D

Sevgiler;
Yalçın KESER
THY3817
Senior Member
Senior Member

THY3009 wrote:Fatih kaptanım aynen son belirttiğiniz gibi sim1.dll dosyasından kaynaklanıyor.

Ayrıca çok gerçekçi, normalde de motorlar çalıştıktan sonra eğer frenlere dokunmazsanız uçak hareket eder biliyorsunuz.
Ben bu özelliğe bayılıyorum. :D :D :D

Sevgiler;
Yalçın KESER
Teşekkürler Yalçın Kaptan.
O halde bir sorun yok diyoruz ve devam :)
Fatih CEVIK
THY3098
Junior Member
Junior Member
Name: Mert Ataklı
PID: 3098
Vatsim ID: 1199890
City: Ankara

Yalçın kaptanın da dediği gibi throttle idle konumdayken hareket etmesi 737 için daha gerçekçi olanı. Hatta çoğu yabancı forumda uçağın hareket etmesini sağlamak için çözümler arayanlar olmuş.( too much ground friction adıyla)
Bu arada sim1dll fsx için çok önemli bir modül olduğundan, ileride eğer ki değiştirmek isterseniz mutlaka bir yedeğini almanızı öneririm. Sim1dll yi değiştirdikten sonra fatal error alma durumuyla karşılaşıldığı için belirtmek istedim.

Saygılarımla
Mert Ataklı
PID: 3098
Ankara 07/04/1989
THY3817
Senior Member
Senior Member

THY3098 wrote:Yalçın kaptanın da dediği gibi throttle idle konumdayken hareket etmesi 737 için daha gerçekçi olanı. Hatta çoğu yabancı forumda uçağın hareket etmesini sağlamak için çözümler arayanlar olmuş.( too much ground friction adıyla)
Bu arada sim1dll fsx için çok önemli bir modül olduğundan, ileride eğer ki değiştirmek isterseniz mutlaka bir yedeğini almanızı öneririm. Sim1dll yi değiştirdikten sonra fatal error alma durumuyla karşılaşıldığı için belirtmek istedim.

Saygılarımla
Evet bir kere başıma gelmişti.O yüzden sim1.dll değiştirmedim ve forumda başka bir çözümü var mı diye sormak istedim.
Teşekkürler
Fatih CEVIK
Post Reply

Return to “Boeing Fleet”