PMDG NGX taxi esnasında N1 değerleri
- THY3061
- Average User
- Name: Fatih SERPEN
- PID: 3061
- Vatsim ID: 1194888
- City: Kocaeli
İşin uzmanı arkadaşlara sorum şu. Taxi yaparken THY livery uçağım %25-27 N1 değeri ile uçağı frenleyerek ancak 25Kts altında tutabiliyorum, bu da çok rahatsız edici oluyor. Bi ara kullandığım PGT livery de ise aynı taxi performansını yaklaşık %29-30 N1 gibi daha yüksek değerlerde alıyoum. Sebebi ne olabilir acaba..? (Gross weight=MAX)
Fatih SERPEN
ATPL(A) Frozen
B-737NG
ATPL(A) Frozen
B-737NG
- THY3098
- Junior Member
- Name: Mert Ataklı
- PID: 3098
- Vatsim ID: 1199890
- City: Ankara
Sebebini bilemeyeceğim ama ben ngx ile taxi yapabilmek için n1i minimum %33 te tutmam gerekiyor. Değerlerimin gerçekçi olmadığını düşünüyorum ama şimdilik müdahale etmiyorum. Normalde idle konumdayken hareket etmesi gereken uçak bende hareket etmiyor. Ancak sizde N1 %25 teyken 25 kts yi aşması bana biraz fazla gibi geldi.
Saygılarımla
Saygılarımla
Mert Ataklı
PID: 3098
Ankara 07/04/1989
Ankara 07/04/1989
- THY3017
- Junior Member
- Name: Gökhan AKSOY
- PID: 3017
- Vatsim ID: 1188316
- City: Aydın
ARKADAŞLAR DERTLERİNİZİN İLACI BUDUR.
Arkadaşlar FSX de yerdeki sürtünme çok fazla ve bu da ekstra yakıt sarfiyatı oluşturmakta. Fs9 daki gibi FSX için de sim1.dll yapılmış. Kendim kullandım oldukça başarılı, kesinlikle tavsiye ederim. Yağmurlu ve karlı pistlerdeki frenleme mesafeleri de gerçekçi. Linki buyurun http://fs-mp.com/sim1/ . Buradan indirin ve FSX ana klasörüne atıp değişimi onaylayın. İnanın çok faydalı.
Arkadaşlar FSX de yerdeki sürtünme çok fazla ve bu da ekstra yakıt sarfiyatı oluşturmakta. Fs9 daki gibi FSX için de sim1.dll yapılmış. Kendim kullandım oldukça başarılı, kesinlikle tavsiye ederim. Yağmurlu ve karlı pistlerdeki frenleme mesafeleri de gerçekçi. Linki buyurun http://fs-mp.com/sim1/ . Buradan indirin ve FSX ana klasörüne atıp değişimi onaylayın. İnanın çok faydalı.
- THY3098
- Junior Member
- Name: Mert Ataklı
- PID: 3098
- Vatsim ID: 1199890
- City: Ankara
noface34 wrote:ARKADAŞLAR DERTLERİNİZİN İLACI BUDUR.
Gökhan kaptan çok teşekkür ediyorum.
Mert Ataklı
Ankara 07/04/1989
Ankara 07/04/1989
- THY3061
- Average User
- Name: Fatih SERPEN
- PID: 3061
- Vatsim ID: 1194888
- City: Kocaeli
İndirip yükledim ama FSX açılışt FATAL ERROR verdifatihserpen wrote:Uygulamaya bakacağım, ancak benim anlamadığım kullandığım iki Livery fark gösteriyor???
Fatih SERPEN
ATPL(A) Frozen
B-737NG
ATPL(A) Frozen
B-737NG
- THY3017
- Junior Member
- Name: Gökhan AKSOY
- PID: 3017
- Vatsim ID: 1188316
- City: Aydın
fatihserpen wrote:İndirip yükledim ama FSX açılışt FATAL ERROR verdifatihserpen wrote:Uygulamaya bakacağım, ancak benim anlamadığım kullandığım iki Livery fark gösteriyor???
İlginç. Hocam ben kullanıyorum hiç böyle bir hata almadım. Bir de NGX in hangi boyaması olursa olsun throttle idle modda iken uçak yerde hareket ediyor. Yani sizin sorununuza kesin çözüm ve bu gerçekte olduğu gibi bir sonuç veriyor. Umarım sorunu çözersiniz.
- THY3009
- Advanced Member
- Name: Yalcin KESER
- PID: 3009
- Vatsim ID: 1188102
- City: Istanbul
Gökhan kaptanım teşekkürler...
Sim1.dll bende vardı fakat verdiğiniz linkten update'ini indirip kurunca gerçekten çok gerçekçi oldu. Artık taxi yaparken gaz açma gibi bir derdimiz kalmadı, Idle de iken taxi yapabiliyorum. Fakat yine de kontrolü elden bırakmamak lazım bir süre sonra hızlanıp 25 knots limitini aşabilirsiniz.
Bu arada Fatih kaptanım gerçekte de uçağın hareket etmesi için gaz açmaya lüzum yok, gaz idle de iken uçak harekete başlıyor.
Saygılar, sevgiler.
Yalçın KESER
Sim1.dll bende vardı fakat verdiğiniz linkten update'ini indirip kurunca gerçekten çok gerçekçi oldu. Artık taxi yaparken gaz açma gibi bir derdimiz kalmadı, Idle de iken taxi yapabiliyorum. Fakat yine de kontrolü elden bırakmamak lazım bir süre sonra hızlanıp 25 knots limitini aşabilirsiniz.
Bu arada Fatih kaptanım gerçekte de uçağın hareket etmesi için gaz açmaya lüzum yok, gaz idle de iken uçak harekete başlıyor.
Saygılar, sevgiler.
Yalçın KESER