PMDG yi çözmeye çalışdığım şu zamanlar da bir sorunum var. gerek izlediğim videolar da olsun. gerek Check list lerde. o kadar ayrıntılı bakmama rağmen bir türlü overhead panel den motorları çaıştıramıyorum. ilk başta sağ motor çalıştırılır. Ctrl+E tuşu kullanamayız. zaten ilk başta sol motoru çalıştırıyor. Hold And Dark da başlıyorum. daha gerçekci yapmak için. fakat bir türlü engine star up da motorlar çalışmıyor. acaba FS X için ayrı bir tuş atama olayı var mı? yada ilk başlar da buna bezner bir sorunla karşılaşdığınız oldu mu?
Ersin Bozkurt
PMDG NGX Start up??
- artuncs
- Legend
- Name: Erhan M. ARTUC
- PID: 3578
- Vatsim ID: 1087117
- City: London
Buyuk bir ihtimalle Pack lerle ilgili sorunun. Dogru pozisyonda olmalari gerekir motor calistirmadan once ve sonrasinda. Tus atamasiyla bir alakasi yok.
Tam detayina girmeden kafadan hizlica yaziyorum. Assagidaki siralamaya gore yaptiginda calismamasi icin hic bir neden yok. Bu sekilde basardiktan sonra daha sonra daha profesyonel bir checklist ile yapmaya baslarsin ve o zaman daha iyi olur. Simdi tam detayina girsem hem senin kafan karisacak hem benim icin uzun bir yazi olacak. Gene basaramazssan soyle Skype de beraber yapariz.
Cold and Dark engine start.
Motor calistirma oncesi
1- APU (On) Click two times
2- L RECIRC FAN (Auto) R RECIRC FAN (Auto)
3- APU BLEED (Off)
4- HYD PUMPS ELEC2 ELEC1 (Off)
Motor Calistirma Zamani.
1- BOTH PROBE (On)
1- FUEL PUMPS (On)
2- HYD PUMPS Elec2 Elec1 (On)
3- APU BLEED (On)
4- TURN START SWITCH (Grd)
Motor Calistirdiktan Sonra.
1- L PACK R PACK (Auto)
2- APU BLEED (Off)
3- GEN1 GEN2 (On)
4- APU (Off)
Tam detayina girmeden kafadan hizlica yaziyorum. Assagidaki siralamaya gore yaptiginda calismamasi icin hic bir neden yok. Bu sekilde basardiktan sonra daha sonra daha profesyonel bir checklist ile yapmaya baslarsin ve o zaman daha iyi olur. Simdi tam detayina girsem hem senin kafan karisacak hem benim icin uzun bir yazi olacak. Gene basaramazssan soyle Skype de beraber yapariz.
Cold and Dark engine start.
Motor calistirma oncesi
1- APU (On) Click two times
2- L RECIRC FAN (Auto) R RECIRC FAN (Auto)
3- APU BLEED (Off)
4- HYD PUMPS ELEC2 ELEC1 (Off)
Motor Calistirma Zamani.
1- BOTH PROBE (On)
1- FUEL PUMPS (On)
2- HYD PUMPS Elec2 Elec1 (On)
3- APU BLEED (On)
4- TURN START SWITCH (Grd)
Motor Calistirdiktan Sonra.
1- L PACK R PACK (Auto)
2- APU BLEED (Off)
3- GEN1 GEN2 (On)
4- APU (Off)
Erhan M. Artuc
-
- Average User
- Name: Ersin BOZKURT
- PID: 2937
- Vatsim ID: 1045773
- City: Izmir
Teşekkür ederim Erhan kaptan. bunları da deniycem.umarım çalışır. yani aslında benim anlamadığım hiç bir şekilde tepki vermemesi. PMDG de böyle bir sorun yaşamamıştım. bakalım ne olcak.
-
- Average User
- Name: Ersin BOZKURT
- PID: 2937
- Vatsim ID: 1045773
- City: Izmir
Teşekkür ederim Fath kaptan. Ceck list buldum. İsteyenler aşağıdaki link den indirebilirler. bu arada NG X yeni başlayanların genelde yaşadığı bir sorun olduğunu farkettim. aslında sorun demek yanlış olur. Uçağı çok gerçekci yapdıklarından dolayı bize zor geliyor. Aslında iyi birşey. Bu similasyon da severek uçanlar ve gerçekci olamsını isteyenlerin bekelntilerini fazlasıyla karşılayan bir olay.
CheckList Download
http://descargas.spantax.eu/MANUALES...0CHECKLIST.pdf
NG X Start-up ile ilgili benzer bir konu.
http://www.ucuyorum.com/showthread.php? ... Check+List
Saygılarımla
CheckList Download
http://descargas.spantax.eu/MANUALES...0CHECKLIST.pdf
NG X Start-up ile ilgili benzer bir konu.
http://www.ucuyorum.com/showthread.php? ... Check+List
Saygılarımla
- THY3506
- Senior Member
- Name: Serdar ÖZDEN
- PID: 3506
- Vatsim ID: 1082637
- City: Ankara
NGX in kendi dökümanlarında çok güzel ve baya ayrıntılı anlatıyor ayrıntılı bir şekilde incelemenizi tavsiye ederim. Diğer uçaklarda çok fazla olmamakla birlikte özellikle NGX de ayrıntıları öğrendikçe insan daha fazla zevk alıyor 

CPL (H) Bell-206/205 Sikorsky UH/60
CPL (A) Cessna 150/152/172
CPL (A) Cessna 150/152/172