Sqawkbox için ACİL YARDIM

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY808
Average User
Average User
Name: Mevlüt ŞİRVANLI
PID: 808
Vatsim ID: 864898
City: İstanbul

De?erli Kaptan Arkadaşlar;
Acil bir şekilde şu sorununuma yardım bekliyorum.FS'ı açık uça?ı gate te bekletirken host u çalıştırıyorum.Windows a dönüp main programı açıp join olduktan sonra hata veriyor.Bundan sonra FS'a döndü?ümde ise herşeyin kitlenmiş oldu?unu görüyorum.Host pencereside dahil olmak üzere...
Bu işlemi windows ortamında yapınca ise hiç bir sorun çıkmıyor.Yani host'uda windowsta açınca bir sorunla karşılaşmıyorum.Sormak istedi?im şey kısacası şu SB'ın host penceresinin Fs'da görünmesi şart mı????ayet şartsa yukarda belirtti?im sorunun cevabı ne olabilir???imdiden yardımlarınız için teşekkürler...

Mevlüt ?YRVANLI
Phenomen
Rookie
Rookie

Mevlüt bey,
Aynı sorun bendede vardı. SQ host görünmesi şart değil fakat çok faydalı. ?imdi aşağıda saatin olduğu bir bölüm vardır onlar makinada o an da aktif olan programlar... Bunları teker teker kapatarak olayı çözdüm ben. Ama tüm çalışan programların orada gözükmesi gibi bir şart yok bu yüzden en günvenli yöntem, ctrl+alt+del yaparak oradaki tüm programları kapatmanız. tabiki bunu makinayı ilk açtığınız anda yapın. bazı programlar sizin için gerekli olabileceğinden teker teker deneyip not tutun. Sorunun tam kaynağını bilmemekle birlikte, bir program çakışması olduğunu tahmin ediyorum. Büyük ihtimalle olumlu sonuş alacaksınızdır...

Can KIRHAN/izmir-KSK
TK541
THY808
Average User
Average User

Sayın Can Bey;
Öncelikle yardımınız için teşekkürler.Bencede büyük bir ihtimalle bir program çakışması sonucu oluyor.Söylediklerinizi deneyip en kısa zamanda sonucu ileticem

Mevlüt ?İRVANLI
THY808
Average User
Average User

Evet sorun hala devam ediyor.Ne yapacağımı isee hala bilmiyorum...[:(]
TK489
Rookie
Rookie

o probleme benzer bir problem bende de var .ne yapacağımı bilemiyorum.bu yüzden eğitimlere katılamıyorum bile.lütfen bana da yardım edini!!!!!!!!.[V]

TK489
Erkan Akkuş
Phenomen
Rookie
Rookie

Arkadaşlar,
Bide format atmayı deneyin diyeceğim ama hem garantisi yok hemde FS2002 yi kurmak ayar yapmak gibi şeylerin ne kadar zahmetli olduğunu biliyorum...

Can KIRHAN / İzmir-KSK
TK541
cdurduc
Average User
Average User

Arkadaşlar Merhaba,
Ben de bir yardım edeyim dedim.Öncelikle Mevlüt Bey yaşadığınız problemin benzerini önceden bende yaşıyordum.Mesela ben FS2002 yi açtığımda SQ Box dan connect oluyordum ve Roger Wilco yu açarken bilgisayar hemen kitleniyordu.Tabi bu başka programları da çalıştırdığımda da yaşanıyordu.Sorunu sonradan çözdüm ve donanımlarımda bir çakışma olduğunu saptadım.Taaki ben yeni bil. alana kadar bu böyle devam etti ben eğitimde iken çoğu zaman da bil. takılıyordu.Durduk yere hemde.Size tavsiyem bu tavsiyem Erkan Bey için de geçerli; bilgisayarcı ya gidip donannımlarınızda herhangi bir çakışma olup olmadığını öğrenmeniz.Bence bu size bir çzöüm kaynağı olabilir.Çünkü bende bu şekilde saçma sapan takılma olayları yaşıyordum.Ve sorunu hallettim artık gayet rahat uçabiliyorum.Size tavsiyem bunlar.
?imdiden kolay gelsin,
Sevgilerimle
U. CANSIN DURDU
ozyagtir 1
Junior Member
Junior Member

bu SB hakkında bende birşey sormak istiyorum.kesinlikle daha evvel bu sorucağın soru hakkında forum sayflarında birşeyler yazılmıştır.ama genede benim aklıma hala takılı olan bir soru.
SB load fms plan dediğimizde,uçuş planında uçak tipini giremiyorum.halbuki SB içine uçuş planını yükleyip kullanmak çok avantajlı.öteki türlü FS içinde uçuş planını elle girmek çok daha fazla vakit alıyor.TRVACC'tan aldığım route'ları SB içine download ediyorum ve SB'nin auto pilotunu açtığımda artık arkama yaslanabilirim.dremfleet uçaklarda bu çok kolay dosyayı direkt DF içindeki FMS yüklüyorsun olay bitiyor.peki defult uçaklarda TRVACC'tan alığımız uçuş plalarını yüklemenin başka yolları var mı?2. olarak SB içinde uçak tipini nasıl görebiliriz?
MURAT...
THY808
Average User
Average User

Arkadaşlar Merhaba;
Cansın Bey ilginiz için öncelikle teşekkür ederim.Artık bu sorunun halledilebilmesi gerekiyor.Ama yapmadığım yol kalmadı.Sadece bir tanesi dışında ''FORMAT'' atmak....
Galiba en hayırlısı o olacak.Bilgisayardaki bir virüsten şüpheleniyorum.En iyisi format atıp işi kökünden temizlemek
Herkese teşekkürler...

Mevlüt ?İRVANLI
TK489
Rookie
Rookie

ne yaptıysam olmadı ya.ne yapacam bilemiyorum.

TK489
Erkan Akkuş
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”