Soru

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
Post Reply
THY656
VIP Member
VIP Member
Name: Selim BILGIN
PID: 656
Vatsim ID: 853361
City: Aydin

Sevgili kaptanlar,
arazınıza 5 ay önce katıldım.E?itim bölümünü sn Cem hocanın yardımıyla bitirdikten sonra aynı hobi altında birleşen bu elit grupla sanal uçuş keyfini yaşamaktayım. Raslantısal olarak yine bir başka de?erli bir Türk VA sitesi olan THYVA'nin forumunda SORU topi?i altında gelişen bir bilgi aktarımını sizinle paylaşmak istedim.Topi?i sn Alp Özdo?an 1995-2002 dönemleri JAA(IR),MCC,CPL,FI(A),MEP ve PPL flight capt.sınavlarından hazırlamış.Öncelikle kendisinin bu bilgi aktarımını kutlarken,bu sitede sizinle paylaşmamızı yanlış anlamayaca?ını umarım.Hoş bu bana düşmez ama madem burada gerçe?e yakın e?itim ve kurallar uygulanıyor ben de sitemizde de?erli kaptanlarımızdan bizi bilgilendirecek sorular görmeyi umuyorum.Soru :

C172'nizle VFR şartlarda Bodrum-LTBA uçuyorsunuz.Mudanya üzerinde telsiziniz bozuldu.Ne yaparsınız?
a-Bursa ya inerim.Ynmeden önce kule önünden geçer,kanat sallarım.*
b-Transponder kodunu 7600'e ba?lar,en yakın meydan olan Bursa'ya inerim.Ynmeden önce kanatlarımı sallarım.*
c-Tranponder kodunu 7600'e ba?lar LTBA-CTR'ye devam eder,VFR şartları koruyarak,uçuş planına göre yaklaşır;kuleye telsiz arızası oldu?unu usullere göre belirtirim.
*Bir çok nedenden oluşan bir olumsuzluk üzerine kuleye,di?er trafiklere ve yer görevlilerine bildirmek için uça?ınızla yapmış oldu?unuz bir veya bir kaç figurden biri.

Yanıtı siteye girip vermeyin lütfen.Ben sadece sitemizde bu tip sınavsal sorularla bilgilendirilmemizi ateşlemek istedim.De?erli hocalarımızın yönlendirmeleriyle yanıtı bulun.
Herkese saygılar
TK656

selim bilgin
Post Reply

Return to “Training Lounge”