DELL XPS Serisini uzun yıllar, 3 model üst üste kullanmış bir DELL fanatiği olarak, malesef, DELL almayın diyorum.

3 Farklı notebook'um, toplam 4 kere ekran kartı yaktı. Hepsi de NVIDIA serisi idi. Hatta en son kullandığım bilgisayar (XPS M1730) çift ekran kartlı SLI di.
DELL Performans (yada gaming notebook) dedikleri XPS serisinde, gerçekten sağlam ekran kartları oluyor ancak özellikle sıcak yaz aylarında ciddi soğutma sorunları oluyor.
Performans açısından gerçekten hiç sorun yaşamadım ve gözüm kapalı tavsiye ederdim ancak arıza çıkardığı zaman probleminiz büyük oluyor.
Bilgisayarı aynı zamanda iş için de kullandığımdan, sondan bir önceki ekran kartı yaktığında, mecburen aynı bilgisayardan bir tane daha almak zorunda kaldım.
Zira kartlar ebay üzerinden getiriliyor ve 1 ayı buluyor gelmesi.
NOT: Benim kullandığım modelleri TR'ye distributor getirmediği için mecburen sahibinden yada benzeri kaynaklardan edinmek durumunda kalıyorum ve garantiler geçersiz oluyor.
Bu sebeple eğer çok üst seviye bir model almayacaksanız ve TR'de legal olarak bulunabiliyor ise, garanti koruması altında olursunuz. Ama diğer yöntemi tercih etmeyin.