Weaşer

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY4743
Senior Member
Senior Member
Name: Targan UNUTMAZ
PID: 4743
Vatsim ID: 1130878
City: Istanbul

Herkese selamlar,
Arkadaşlar sormak istedi?im acaba gerçekte Ystanbul'da kar veya ya?mur ya?arken, biz online oldu?umuzda neden kar veya ya?mur ya?maz?
Daha do?rusu online uçuş sırasında kar veya ya?mur ya?dı?ını gören varmı :) Ben bir türlü göremedim. Acaba bir ayar falanmı var arkadaşlar ben bilmiyorum. Bu konulardan pek anlamam da :)
Herkese iyi uçuşlar,
Sevgiler, Saygılar,
Targan...

tago...
THY45
Technical Admin
Technical Admin
Name: Özgür Özden
PID: 45
Vatsim ID: 824586
City: Ankara

bu konu daha once konusulmustu forumda ve cozum uretilmisti. Sunu diyeyim ki ben her yagmur ve karda butun havalari oldugu gibi alabiliyorum. Yakinda bir FSUIPC ayar tablosu cikarmayi dusunuyorum, anons ederim.

Kar yagisi ile ilgili topic searchden ulasailabilir olmali bir bak bakalim bulamazsan su an aklimda degil yeniden neyin set edilmesini gerektgini anlatirim.

Pid045 Ozgur Ozden
THY4743
Senior Member
Senior Member

Tamam Özgür, Bir bakayım. Bulamazsam başını ağrıtırım. Bu arada bencede ayar tablosunu çıkar valla :D
Sevgiler,
Targan...

tago...
Musashi
Junior Member
Junior Member
Name: Gürhan Okay
PID: 317

Ozgun Hoca'nın settinglerini beklerken, benim de bir iki tavsiyem var.

Kar için FS2002 time/season menusunden kış mevsimini secin ki kış textureleri yuklensin, bu arada Avsimden "weaşer centre" (benim tercihim) veya "activesky" programlarını yukleyin. (Her ikisinin de freeware versiyonları var ve kanaatimce yeterli) Bunlar hem gercek zamanda hava durumunu update ediyorlar hem de FSUIPC ile iletişim kurup yağışları ekranınıza getiriyorlar.

İyi ucuslar

TK317
THY4743
Senior Member
Senior Member

Teşekkür ederim Musashi, Hemen bakacağım [;)]
Sevgiler,
Targan...

tago...
THY4743
Senior Member
Senior Member

Sevgili Musashi.(İsmini bilemediğim için böyle hitap ediyorum :) )
Programı kurdum,denildiği üzerede ayarlarını yaptım. Ancak taxi de giderken bile uçağımın burnu iki kez havaya kalkıp yere vurdu,bu heralde normal birşey değildir [8D].Programı açıp minimaze şeklinde aşağıya alıp mı çalıştırmak gerekiyor, ve gene kar yağışı falan göremedim [:(].Biraz bilgi verebilirsen sevinirim.
Sevgiler,
Targan...

tago...
Musashi
Junior Member
Junior Member
Name: Gürhan Okay
PID: 317

Targan Bey,

Ismim Gurhan, FlyTHY Roster'inden gorebilirsiniz bunu.

Ucagın yerden hoplaması bana tuhaf geldi daha nce hicbir arkadas yasamamıştı bu problemi. Tabi ucagı hoplatacak siddetette bir ruzgar olmadıkca.

Programı actığınızda FSUIPC ile otomatik olarak irtibat kuruyor.

Her iki propgramı da deneyip bana geri donun lutfen

Sevgiler
TK317
THY45
Technical Admin
Technical Admin

Merhaba Arkadaslar,

FlyTHY F.O.M. maddelerinin 7.maddesine gore denir ki:

7- Forum Usage
FLY THY Forum is established for discussion for news, operation and training. To post messages, pilots must register wiş şeir real names (oşer applications shall not be accepted) and signature şeir messages wiş Name and Rank. Messages including any şread to FLY THY or members will be delete by forum moderators.

Tekrar hatirlatmak istedim, forumda isim yazmak MECBURIDIR. Saygilarimla,

Pid045 Ozgur Ozden
emil
Average User
Average User

Biraz önce offline LTAF-LTBA uçuşu yaptım. FS'nin real world weaşer özelliğini kullanıp hava durumunu indirdim. LTBA'da kar ve 20knot rüzgar vardı. Taxide giderken bir kere uçağın burnu havaya kalktı ve tekrar oturdu. Aynı Targan kaptanın yaşadığı gibi. Neden acaba?

Emil Akoğlu
emil@fsturk.net
Pathfinder
Average User
Average User
Name: Selçuk
PID: 13

Activesky'ı kullanırken dikkat edin arkadaslar. Bir anda overspeed olup ucusun bittigini gorebilirsiniz. FSUIPC bende de ne yazık ki kar, yagmur gibi hava durumunu yansıtmıyor ama activesky hemen o fonksiyonları da calıstırıyor. Overspeed korkusu ile activesky'ı sadece kalkıs ve inislerde calıstırmak benim uyguladıgım cozum.

Selçuk Toramanoğlu
TK 13
THY4743
Senior Member
Senior Member

Teşekkür ederim Gürhan bey, İki programıda tam olarak deneyip size döneceğim.
Sevgiler,
Targan...

tago...
THY4743
Senior Member
Senior Member

Evet emil kaptan yanlış hatırlamıyorsam bende online LTBA-LTAC uçuşu yapıyordum ve 20 knot civarı bir rüzgar vardı. Bu kadarcık rüzgarın bir Boeing 734'ün burnunu havalandıracağını sanmıyorum ama bir anlık bir rüzgar değişimi belki diye düşünüyorum. Amam genede bir 734'ü kaldıracak rüzgarda enteresan bir olay :)
Sevgiler,
Targan...

tago...
hasantahsinsarisoy
Newbie
Newbie

Merhaba arkadaşlar,
Activesky ve Weaşer Center adlı programları bir süredir kullanıyorum. Her iki program da NOAA serverlarına bağlanarak METAR roparlarını doğru bir şekilde kullanabiliyor. Ancak VATSIM serverlarına bağlanarak METAR'ı indirmek istediğimde her iki programın da bu işlemi yapamadığını farkettim. Her iki program da "downloading" aşamasında kalıyor ve raporları indiremiyor.O sırada VATSIM sayfasından METARlara normal bir şekilde ulaşabiliyorum. Benzer problemler ile karşılaşan başka arkadaşlar var mı? Sistemimde yüklü programlar : Win XP, SP1, FSUIPC 2.972. WinXP nin firewall'ı inaktif durumda ve başka bir firewall da yüklü değil. Sizce problem nerde olabilir?

Hasan Tahsin Sarısoy
TK176-Erkut
Newbie
Newbie

Selamlar

Hasan bey bende Activesky wxre programını kullanıyorum ve aynı sorun şu an bende de var.Avsim'in forumlarında activesky'la ilgili olan forumu inceledim ve aynı sorun bu programı kullanan kişilerin çoğunda var.Nedense daha evvelden sorunsuz çalışan program son zamanlarda Vatsim serverlarından metar alamıyor, eğer sorunu çözmek istiyorsanız options bölümünden Vatsim'den metar almayi disabled etmeniz gerekiyor böylelikle program düzgün çalışıyor.Tahminimce yakın bir sürede problem çözülecektir.

Saygılarımla

Erkut ÖLÇEN
TK176
THY45
Technical Admin
Technical Admin

Merhaba Arkadaslar,

Oncelikle VATSIM metar goruntuledigi bazi serverlarinin adreslerini degistirdi, buna vatsim demekten ziyade vatsimin hizmet aldigi ya va verdigi hostlar uzerinde bulunan sayfalar diyelim. Tam olarak detayina girmek uzun surebilir. Bu nedenle bizim de metar sayfalarimizda gecici sIkInti yasamaktayiz.

2. konuya gelince, OVERSPEED, bu durumda size onerim FSUIPC ayarlarindan WINDS tabinda ruzgarin siddeti ve hizinin saniyede 3 ya da 5 derece degismesini belirtirseniz (soldaki en ustteki ayar yeri, altindaki degil okuyunca farklilik oldugunu goreceksiniz) bu degisim esnasinda ucaginizi kumanda edebilirsiniz. Ruzgarin yonu yavas yavas donerken siddeti de yavas yavas azalacak ya da artacaktir.

FSMETEO da cok basarili bilgilerinize sunarim.

Pid045 Ozgur Ozden
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”