FSX kilitlenme problemi

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
THY3128
Newbie
Newbie
Name: Omur AKBAS
PID: 3128

Merhaba,

FSX in kapanip acilma ya da Fatal Error sorununu SB4 yerine FSINN yukleyerek ortadan kaldirdim. SB4 oyunu daha cok yoruyor FSINN e gore... Eger bu tarz bir problem yasayanlar var ise bence bu sekilde deneyin derim iste o zaman Havada olmanin tadini cikarabilirsiniz...

Iyi Ucuslar...
THY3086
Rookie
Rookie
Name: Murat BOZOGLU
PID: 3086
Vatsim ID: 1196880
City: Ankara

Image

Fs2004 de bu hatayı alıyorum.FSX de de bu hata çıkıyordu o yüzden silip FS2004 yüklemiştim. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

Murat BOZOĞLU-3086
THY4422
Senior Member
Senior Member
Name: Cuneyt ARSLAN
PID: 4422

Bu APPCRASH hatasıyla ilgil çok konu var nette. Ama genelde çözümlerin çoğu işe yaramıyor. Vista ve Win7'de çok sık karşılaştım benle ama açıkçası nasıl çözdüm hatırlamıyorum
THY3061
Average User
Average User
Name: Fatih SERPEN
PID: 3061
Vatsim ID: 1194888
City: Kocaeli

logbook'u silmeyi dene. belki...
Fatih SERPEN
ATPL(A) Frozen
B-737NG
THY3817
Senior Member
Senior Member
Name: Fatih Çevik
PID: 3817
Vatsim ID: 1104588
City: Istanbul

muratbozoglu wrote:Image

Fs2004 de bu hatayı alıyorum.FSX de de bu hata çıkıyordu o yüzden silip FS2004 yüklemiştim. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

Murat BOZOĞLU-3086
Bu hata LTFJ Kuzeyyıldızı 2010 senaryosu yüklüyse ondan kaynaklanıyordu diye hatırlıyorum. Genelde IST üstü FS patlıyordu.Yüklüyse senaryoyu kaldırıp default yada başka bir LTFJ senaryosu kullanırsan sorunu aşabilirsin.
Fatih CEVIK
The engine is the heart of an aeroplane, but the pilot is it's soul.
THY3061
Average User
Average User

udikisilik wrote:Bu APPCRASH hatasıyla ilgil çok konu var nette. Ama genelde çözümlerin çoğu işe yaramıyor. Vista ve Win7'de çok sık karşılaştım benle ama açıkçası nasıl çözdüm hatırlamıyorum
Bu akşam FsPassengerX ile uçmaya çalıştığımda APPCRASH ve BEX hatalarını aldım. Biraz araştırmam sonucu uiautomationcore.dll dosyasının 6.0.6001.18000 versiyonu ile çözdüm umarım, şimdilik problem yok.
Kullanmakta olduğum Addon'lar; FSX+REX2Ovd.+PMDG NGX+FSInn+FsPassengerX+REX weather engine

http://www.mediafire.com/?mik2mlqdz1w (uiautomationcore.dll)
Fatih SERPEN
ATPL(A) Frozen
B-737NG
THY4422
Senior Member
Senior Member

App Crash hatası DEP (veri yürütme engellemesi) inactive olduğunda bazen düzeliyor. Fakat BEX çok daha berabat bir sorun. Bu iki hata yüzünden gidip xp'ye dönesim geliyor bazen. Hatta bende ilginç olarak üs üste bir kaç kez başlarken APPCRASH hatası veren uygulama canı isteyince tek başlatmada sorunsuz çalışıyor. Ayrıca buna codec paketlerinin de sebep olduğunu duydum. Microsoftun sitesinde bile net bir çözüm yok. Devlet bize yeni bir işletim sistemi göstersin :)
THY4422
Senior Member
Senior Member

Fatih hocam bahsettiğin .dll soyasını system32'ye mi attın? Attıysan nasıl attın? Bende sürekli bu eylem için izne ihtiyacınız var zırvalıkları yapıyor
THY3061
Average User
Average User

udikisilik wrote:Fatih hocam bahsettiğin .dll soyasını system32'ye mi attın? Attıysan nasıl attın? Bende sürekli bu eylem için izne ihtiyacınız var zırvalıkları yapıyor
C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X klasörü içine kopyaladım.
Fatih SERPEN
ATPL(A) Frozen
B-737NG
THY3061
Average User
Average User

fatihserpen wrote:
udikisilik wrote:Bu APPCRASH hatasıyla ilgil çok konu var nette. Ama genelde çözümlerin çoğu işe yaramıyor. Vista ve Win7'de çok sık karşılaştım benle ama açıkçası nasıl çözdüm hatırlamıyorum
Bu akşam FsPassengerX ile uçmaya çalıştığımda APPCRASH ve BEX hatalarını aldım. Biraz araştırmam sonucu uiautomationcore.dll dosyasının 6.0.6001.18000 versiyonu ile çözdüm umarım, şimdilik problem yok.
Kullanmakta olduğum Addon'lar; FSX+REX2Ovd.+PMDG NGX+FSInn+FsPassengerX+REX weather engine

Sorun aynen devam ediyor, sadece o güne mahsus halime acıdı herhalde biraz uçmama izin verdi. Yalnız şu garanti, sorun FSPassenger X. Kaldırdığım zaman dirkt olarak sorun halloluyor.

Yani FSPax ile uçmak hayal oldu yine. (Bir de FSPax'im lisanslı değil o da problemin bir sebebi olabilir :oops: )
Fatih SERPEN
ATPL(A) Frozen
B-737NG
artuncs
Legend
Legend
Name: Erhan M. ARTUC
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
City: London

fatihserpen wrote:
fatihserpen wrote:

Sorun aynen devam ediyor, sadece o güne mahsus halime acıdı herhalde biraz uçmama izin verdi. Yalnız şu garanti, sorun FSPassenger X. Kaldırdığım zaman dirkt olarak sorun halloluyor.

Yani FSPax ile uçmak hayal oldu yine. (Bir de FSPax'im lisanslı değil o da problemin bir sebebi olabilir :oops: )
Fatih Kaptan, biraz once ThyVA forumunda gezinirken tamda sizin sorunla ilgili bir yazi gordum sorunun nasil halledilmesi gerektigi ile ilgili, linki assagida veriyorum bir deneyin isterseniz.

http://forum.thyva.com/forum_posts.asp? ... 776f948879
Erhan M. Artuc
THY3061
Average User
Average User

Erhan kaptanım, dün gece yatmadan önce gördüm post'unuzu ve sabah büyük bir hevesle uyandım. Fakat THYVA üyeliğim bulunmadığı için açamadım, üyelik için başvurdum fakat o da otomatik membership değil vs. İşin özü linke bir türlü ulaşamadım. Yardımınız için teşekkürler.

Zaten bu seçmeli özel üyelik işine de sinir oluyorum :@ , aynı şeyi sanalpilot'ta da yaşadım, işe giriyoruz sanki. Adminler seçici olmaya çalışmakta haklı ama Admin olarak uygunsuz üyeleri ve mesajları sonradan ayıklama imkanın da var. Baktınız adam arıza yapıyor sürekli, yollarsın gider.
Belki benim yazdığım iki satır kadar kolay olmayabilir yaptığı işler ama insan yine de sinir oluyor...
Fatih SERPEN
ATPL(A) Frozen
B-737NG
artuncs
Legend
Legend
Name: Erhan M. ARTUC
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
City: London

Fsx baslatma ikonuna sag tusla basarak Properties secin ve ve Compatibility den assagida gordugunuz resimden sizde olasi olan tick kaldirin.

ThyVA forumda sorulan ''Peki FSPAX FSX'i neden çökertir, nasıl engel olunur? '' sorusuna Sn Umut Ozturk'un aciklamasindan sonra iki kisi hemen sorununun ortadan kalktigini belirtmis.
Image

Uploaded with ImageShack.us
Erhan M. Artuc
THY3061
Average User
Average User

Erhan kaptanım, aynen uyguladım. Start flight yaptığım anda gidiyordu, şuan uçuş başlatırken sıkıntı yok. Ancak uçuş yapmaya vaktim olmadı. Çok teşekkür ederim yardım için.
Fatih SERPEN
ATPL(A) Frozen
B-737NG
THY3061
Average User
Average User

Evet FATAL sorun çözüldü fakaaaaat, bu sefer de belki yeri burası değil fakat PMDG+FSInn+FSPax sanırım çakışıyor. Bu akşamki LTBA-LTAC uçuşumda Toker üzerinde tam LTAA_CTR ile irtibat kuracaktım VHF1 ve 2, ADF, VOR/DME frekanslarını değiştiremiyorum (herhangi Failure veya Warning yok). Galiba Gauge problemi oldu, Sadece VHF3 düzgün çalışıyor, o da bildiğim kadarıyla FSInn'e entegre olamıyor. Bir türlü irtibatı kuramadık. Saolsunlar CTR ve APP arkadaşlar Private Msg ile beni pist başına kadar getirdiler. Uçuştan sonra FSX'i kapa/ aç yaptım bütün sistemler faaldi.
Geçenlerde de lövye, gaz kolları ve flap kolu kaybolmuştu uçuşta. Ya bizim bakım sorumlusu abimiz mesafe kısa diye takmaya gerek görmedi ya da Before Start-up checklist'i iyi yapamadık dedim kendi kendime.
Şunu da belirteyim FSPax kullanmadığım uçuşlarda sorun olmuyor. Uzun lafın kısası yeni bir çocuğum oldu sanırım.
Fatih SERPEN
ATPL(A) Frozen
B-737NG
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”