Herkese merhaba,
Arkadaşlar FSX - PMDG 737 NGX ile ILS App. yaparken APP tuşuna bastıktan sonra uçak yatay hattı yakalıyor fakat dikey alçalma hattını yakalamıyor!?
İstanbul'da problem olmuyor ancak Ankara, Trabzon, İzmir hepsinde alçalma hattını yakalıyamıyor?
Acaba nerde yanlış yapıyorum?
Teşekkür ederim,
Selamlar...
Targan
4743
PMDG NGX ILS APP Problemi
Allow GS capture before LOC capture diye bir seçenek var. Bu seçilmemiş ise, önce VOR/LOC ile Localizer Capture etmek gerekiyor olabilir.
Bir de, FMC Message var. Nedir bir bakın derim. Oradan gibi duruyor sorun.
Bir de, FMC Message var. Nedir bir bakın derim. Oradan gibi duruyor sorun.
- THY4752
- Average User
- Name: Hakan PALIOGLU
- PID: 4752
- Vatsim ID: 1101377
- City: Istanbul
NGX kullanıyorum, hiç başıma gelmedi. Basit bir cevap olacak ama G/S (APP) tuşuna bu foto.larda basılmamış görülüyor
Çunku basıldığı zaman ALT HOLD yazısının hemen altında G/S yazısı belirir ve hattı yakaladığında G/S yazısı yeşile dönüp sabitlenir.Tabiki böyle bir hata yapmayacağınıza eminim sadece ben mi bir mantık hatası yapıorum diye düşünüyorum.

- THY4743
- Senior Member
- Name: Targan UNUTMAZ
- PID: 4743
- Vatsim ID: 1130878
- City: Istanbul
Teşekkür ederim cevaplar için,
FMC kullanmadan kendi navigasyonumuz ile uçtuğunuz zaman bir problem olmuyor ve APP çalışıyor, ancak FMC kullanıp örneğin; LTBA kalkış YAA1K dep. takiben YAA UG8 ve PETAR'a kadar geldiniz ve bu noktada FMC sonlandı! burdan sonra kendi navigasyonunuz ile direct ANK yapıp ILS hattına oturmak istediğiniz zaman APP çalışmıyor! yani illaki FMC den ARR ve pist seçmeniz gerekiyor o zaman APP çalışıyor
Tekrar teşekkür ederim...
Targan,
4743
FMC kullanmadan kendi navigasyonumuz ile uçtuğunuz zaman bir problem olmuyor ve APP çalışıyor, ancak FMC kullanıp örneğin; LTBA kalkış YAA1K dep. takiben YAA UG8 ve PETAR'a kadar geldiniz ve bu noktada FMC sonlandı! burdan sonra kendi navigasyonunuz ile direct ANK yapıp ILS hattına oturmak istediğiniz zaman APP çalışmıyor! yani illaki FMC den ARR ve pist seçmeniz gerekiyor o zaman APP çalışıyor

Tekrar teşekkür ederim...
Targan,
4743