SB 4 Metar sorunu

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
THY4743
Senior Member
Senior Member
Name: Targan UNUTMAZ
PID: 4743
Vatsim ID: 1130878
City: Istanbul

Herkese merhaba,
FSX, Squawkbox 4 ve FSUIPC 4 (4.20) yüklü ancak bir türlü online olduğum zaman metar bilgisini alamıyorum!
Squawkbox ile online oluyorum, LTBA için metar Qnh 1024 veriyor ancak Flight Simulatöre yansımıyor, simulator 1013 olarak gösteriyor,
Hiç bir şekilde online hava şartları simulatöre yansımıyor?
Bu arada SB 4 başlattığım zamanda Loading Aircraft info, equipment, airline information, livery, model set falan diya 1-1.5 dakika!
kadar yükleme yapıyor ve geç açılıyor???
Neden olabilir bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
Targan...
PID4743
Image
THY4431

Sorunun çözümü fsx le sqbx kullanmamak. fsx e n uygun fsinn oda uçak yükseldikçe hava sıcaklığını düşereceğine yüksltiyo uçak performanstan yiyor ve tırmanamıyor.
İstersen fsinn i metar ı nı kapatarak acticesky la birlikte kullanabilirsin. kolay gelsin
THY3061
Average User
Average User
Name: Fatih SERPEN
PID: 3061
Vatsim ID: 1194888
City: Kocaeli

FSUIPC menülerinde "Allow FS wheater change" gibi bir kutucuk olacak, onun işaretinin(tick) kaldırılmış olması gerekli. Bir de SB/options bölümünden wheater sekmesi altından on yapmak gerekli, güncelleme zamanı var onu da 3dk falan yapıp bi deneyin. Ama en kötü Wheater Engine SB4'te mevcut. İlave edeceğim bir şey daha FSINN de bahsedilen irtifa ile birlikte sıcaklık artması sorunu sanırım FSUIPC versiyonu ile alakalı, FSMetar ile de aynı sorunu yaşadım.
Fatih SERPEN
ATPL(A) Frozen
B-737NG
THY4752
Average User
Average User
Name: Hakan PALIOGLU
PID: 4752
Vatsim ID: 1101377

FSINN bahsedilen sorunu yapıyor bende çözümü metarını kapatarak buldum. ActiveSKY ile kullanınca kesinlikle FSINN daha iyi. Uçakların hareketleri vs daha tutarlı. SQB da çok kere karşı trafiği titrerken abuk sabuk hareketler yaparken gördüm. Çözümü belki de var b.k atmayayım ama ben FSINN den daha çok hoşlanıyorum. Karar sizin ASE+FSINN tavsiyedir. SQB çözümü verilmiş.
THY4743
Senior Member
Senior Member

Tüm cevaplar için teşekkür ederim,
Fatih kaptan hepsi zaten dediğiniz gibi ama sorun devam ediyor :(
Defalarca sildim kurdum, başka versiyon kurdum hep aynı...
Yıllarca FS9 ile SB kullandım mecburen FSInn e geçicez galiba...

Peki FSX ile SB4 kulanan arkadaşlarda da bendeki gibi 1, 1.5 dakika kadar yükleme yapıyormu? FS9 da 10-15 saniye gibi açılıyordu?

Targan
PID4743
Image
artuncs
Legend
Legend
Name: Erhan M. ARTUC
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
City: London

Hocam o uzun uzun yukleme olayi cok basit. Start menusu icinde FSDT dosyasina bakin orada FsInn UI goreceksiniz, Fsx baslatip bir limanda belirdikten sonra yonetici konumunda FsInn UI calistirin ve yuklemesini tamamladiktan sonra kapatin ve Fsx ciktisindan Fsinn calistirdiginizda saniyeler icinde yukledigini goreceksiniz.

Bende Ivao MTL leri dahil yaklasik 6552 ucak boyamasini 12 saniyede yukluyor, dikkat edeceginiz sey, Fsx e her yeni bir ucak eklediginizde bu yukleme hemen takilmakta ve uzun uzun yukleme yapmaktadir, bunun icin her yeni bir ucak modeli ardindan FsInn UI bir kere calistirip yeni modeli tanimasini saglamaktir.
Erhan M. Artuc
THY4743
Senior Member
Senior Member

Erhan kaptan cevap için teşekkür ederim ama ben Squawkbox 4 teki geç yüklemeden bahsetmiştim..
Henüz Fsinn denemedim...
Teşekkür ederim,
Targan
4743
Image
artuncs
Legend
Legend
Name: Erhan M. ARTUC
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
City: London

targo wrote:Erhan kaptan cevap için teşekkür ederim ama ben Squawkbox 4 teki geç yüklemeden bahsetmiştim..
Henüz Fsinn denemedim...
Teşekkür ederim,
Targan
4743
Evet okurken yanlis algilamisim ama eger gececeksen FsInn mutlaka bu sorunu yasayacaksindir o yuzden on bilgilendirme olsun bari :)
Erhan M. Artuc
THY3061
Average User
Average User
Name: Fatih SERPEN
PID: 3061
Vatsim ID: 1194888
City: Kocaeli

SB4'te herhangi bir problemle karşılaşmamıştım sistemimi yenileyene kadar; ancak ne zaman makine değişti problem başladı. SB4 herhangi bir zamanda FSX'i kilitlemeye başladı , HRESULT 0xC000014B hata kodu almaya başladım(sanırım REX Wheater Engine ile ilgili) vs... Ben de pes ettim ve FSInn kurmaya karar verdim ama iki gündür uğraşıyorum hataları ayıklamak ve sistemi çözebilmek için. Umarım mutlu sonla biter...:) Sanırım birtek Chat sorunu kaldı, onu da halledecem hayırlısıyla...
Fatih SERPEN
ATPL(A) Frozen
B-737NG
THY4743
Senior Member
Senior Member

Teşekkür ederim Erhan kaptan :)

Aynen Fatih kaptan, yeni makinada herşey daha güzel olucak derken daha kötü :)
FSX ve ben savaş halindeyiz, sürekli yeni bir problem çıkarıyor, problem konusunda gerçekten çok başarılı bir sim versiyonu üretmişler :)
Şu an sildim ve yeniden kurucam bakalım ne olucak :)

(Bu arada FSX ile SB4 kullanan arkadaşlar ; FSX açıp yukarıdaki menüde add-on kısmından SquawkBox seçildikten sonra ne kadar sürüyor açılması ve yüklenmesi???

Selamlar,
Targan
4743
Image
THY4752
Average User
Average User

fatihserpen wrote:SB4'te herhangi bir problemle karşılaşmamıştım sistemimi yenileyene kadar; ancak ne zaman makine değişti problem başladı. SB4 herhangi bir zamanda FSX'i kilitlemeye başladı , HRESULT 0xC000014B hata kodu almaya başladım(sanırım REX Wheater Engine ile ilgili) vs... Ben de pes ettim ve FSInn kurmaya karar verdim ama iki gündür uğraşıyorum hataları ayıklamak ve sistemi çözebilmek için. Umarım mutlu sonla biter...:) Sanırım birtek Chat sorunu kaldı, onu da halledecem hayırlısıyla...
Chat sorunu win7 de yonetici olarak calistir ve xp modu ile cozulmektedir. Tum fsinn programciklarinin bu soyledigim ayarlarini yapip halledersiniz.
THY4422
Senior Member
Senior Member
Name: Cuneyt ARSLAN
PID: 4422

Hocam bende Athlon II x4 3.0ghz 640 işlemci ve 4 gb ddr3 ram var. FSX squawkbox'ı hiç sevmiyor gerçekten. Açılması epey vakit aldığı gibi uzun uçuşlarda bir masaüstüne gideyim, uçak rotasına girmişken bir facebook'a bakayım ya da sahibinden'de araba bakayım falan derseniz yandınız. Hata verip tüm simulatörü kapatması işten değil. Ben fs09'da squawkbox kullanıyorum, öyle alıştığım ve kullanımı çok kolay geldiği için. Ama FSX'le uçtuğum dönemler nerdeyse setup'ını pcden silesim geliyordu. Fsx kullanacaksanız FSinn kullanın bence de.
THY4752
Average User
Average User

Cuneyt kaptan bir gün pmdg ngx ile görmek isteriz sizi :)
THY4743
Senior Member
Senior Member

Demek ki FSX ile SB4 performansından pek memnun olan yok!!! :(
Fsinn denenecek,
Bu gidişle FS9'a geri :)
Selamlar,
Targan
4743
Image
THY4422
Senior Member
Senior Member
Name: Cuneyt ARSLAN
PID: 4422

hknpal wrote:Cuneyt kaptan bir gün pmdg ngx ile görmek isteriz sizi :)

Hakan kaptanım Fsx'i en az 7 8 kez hevesle kurdum. Her şey defaultken keyfine diyecek yok bilgisayarın. Ama en ufak bir yama yüklemeyiver. Düşük fps'den gastrit oluyosun :) Ben de vefalı fs 2004'ümle beni hiç yarı yolda bırakmayan 767mle uçuyorum.

ps. Epeydir denk gelemiyoruz bu arada, bi ara bi konvoy yapalım ;)

Selamlar
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”