Kamera değiştirmede siyah ekran ve sonrasında hata!

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
User avatar
THY3890
Average User
Average User
Posts: 140
Joined: 22 Jun 2009, 04:43
Name: Semih Batuk
PID: 3890
Vatsim ID: 1110258
City: Istanbul
Location: Istanbul

Belki aranızda yaşayanlar vardır ya da çaresini bilen vardır diye paylaşmak istedim. FS2004 kullanıyorum ve bu sorunu simulator'e başladığım ilk günden beri yaşıyorum.

FS ilk çalıştırdığım anlarda pek bir sorun olmuyor yerdeyken rahat rahat kamera değiştirebiliyorum. Fakat 2-3saat sonra kamera açısı değiştirmeye korkuyorum çünkü çoğu zaman "s"ye bastığım anda siyah ekran geliyoru önüme 5-6 saniye sonrada FS kapanıp hata veriyor.

Ben işlemciden kaynaklandığını düşünüyorum bu sorunun. Ama "şundan kaynaklanıyor olabilir" diyenler vardır belki diye paylaşmak istedim.

Normalde hep VC'de tutmaya gayret ediyorum kendimi gerçekçilik açısından. Fakat (örneğin bugün) PMDG 747 ile Kansai'ye uçacaktım. Uçuşa hazır hale gelmek neredeyse 45dk kadar sürüyor. IRS, FMC zaman alıyor ve LTBA 208'de pushback yaparken arkamı kontrol etme ihtiyacı duyduğumdan kamerayı dışarı almak istiyorum... Tam 2 kere kapandı simulator :)

Ben şimdi tekrar giriyorum FS'ye uçuşum bitene kadarda cevaplar gelir sanırım... Şimdi hiç kamera değiştirmeden pushback'i de önüme bakarak göz kararı yapacağım...

Sorunla ilgili önerisi olan varsa paylaşsın lütfen.

Bu arada sistemim
Intel Pentium D 3,40Ghz
2GB 667mhz Ram
1GB Nvidia 9500GT


Image
User avatar
THY3061
Average User
Average User
Posts: 202
Joined: 05 Jun 2011, 22:20
Name: Fatih SERPEN
PID: 3061
Vatsim ID: 1194888
City: Kocaeli
Location: Kocaeli

Karardığı zaman görev yöneticisinden RAM kullanımına baktınız mı? RAM yetmiyor olabilir.
Fatih SERPEN
ATPL(A) Frozen
B-737NG
User avatar
THY3890
Average User
Average User
Posts: 140
Joined: 22 Jun 2009, 04:43
Name: Semih Batuk
PID: 3890
Vatsim ID: 1110258
City: Istanbul
Location: Istanbul

karardiktan sonra ne yazik ki gorev yoneticisi acilacak kadar zaman yok. win7 gorev yoneticisi malum xplerdeki gibi hemen acilmiyor.. uzun zamandir i7 islemcili laptoplari takip ediyorum sanirim oyle bir cihaza gectigimde anca kurtulacagim bu tur sorunlardan.. ayrica fsx ve ngx icinde can atiyordum i7 ustesinden gelir diye dusunuyorum..


Image
User avatar
THY3061
Average User
Average User
Posts: 202
Joined: 05 Jun 2011, 22:20
Name: Fatih SERPEN
PID: 3061
Vatsim ID: 1194888
City: Kocaeli
Location: Kocaeli

Ben İ5 işlemcili laptop kullanıyorum, FSX ile iyi performans alamıyorum. Cesaret edip NGX'i de alamıyorum o yüzden. Bu iş için desktop şart bence.
Fatih SERPEN
ATPL(A) Frozen
B-737NG
User avatar
THY4422
Senior Member
Senior Member
Posts: 355
Joined: 30 Apr 2010, 11:24
Name: Cuneyt ARSLAN
PID: 4422
Location: Bursa

Semih kaptan ben senin pcnin özelliklerinin yarısına sahip bir pcyle 1 yıldan fazla uçtum. Yazılımsal bir şey olabilir bence. Bu süreçte sanıyorum format da atmışsındır. Eğer hala çözülmüyorsa her defasında yüklediğin bir yama varsa ilk uçuştan önce onları kontrol etmeni öneririm. Ayrıca diğer oyun ve grafik kullanımı gerektiren uygulamalarda benzer bir sorunla karşılaşmıyorsan sorununun yazılımsal olması gerekir.
THY3817
Senior Member
Senior Member
Posts: 263
Joined: 11 Apr 2009, 01:03
Name: Fatih Çevik
PID: 3817
Vatsim ID: 1104588
City: Istanbul
Location: Turkey
Contact:

Aynı işlem default senaryonun yüklü oldugu bir havaalanında denermisin.Senaryo kaynaklı bir sorunda olabilecegi aklıma geldi.
Fatih CEVIK
The engine is the heart of an aeroplane, but the pilot is it's soul.
User avatar
THY3890
Average User
Average User
Posts: 140
Joined: 22 Jun 2009, 04:43
Name: Semih Batuk
PID: 3890
Vatsim ID: 1110258
City: Istanbul
Location: Istanbul

yok senaryo ile ilgili değil. örneğin dün gece Kansai-İstanbul uçuşu yaptım. hiç sorun olmadı, hiç kamera değiştirmedim baştan sona VC uçtum (PMDG 747). Fakat uçuş sabah Karadeniz üzerinde siyah ekran oldu ve kapandı...(saat farkından dolayı Kansai'den kalktığımda sabahtı, İstanbul'a da öğleden sonra iniş gerçekşecekti yani gece-gündüz değişimi yaşanmadı, hata gece gündüz dönüşümünden de kaynaklanmıyor yani) Ayrıca fazla senaryonunda ağırlaştırabileceğini düşünüp bugüne kadar her zaman sadece kalkış ve varış havalimanlarının senaryolarını aktif hale getirerek gerçekleştirdim uçuşlarımı.

dediğim gibi hata uzun uçuşlarda oluyor. uzun uçuşlar içinde genellikle LTBA kullansamda zaman zaman LTFJ ve LTBJ'de kullanmışlığım oldu ve uzun uçupta hata almadan inebildiğim uçuş sayısı oldukça azdır.

tahmin edebileceğiniz gibi 10saat 12saat uçup inişi yapamamak çok sinir bozucu oluyor.

hatırladığım hatasız uzun uçuşlarıma örnek vermek gerekirse LTBA-KJFK, LTBA-TNCM ve bir kaç tane daha vardır...

ilk post'ta da belirttiğim gibi İstanbul-Kansai uçuşum kalkışa hazır hale geldiğimde hata vererek kapanmıştı (gate208'de pushback yaparken kamera açısını çok kez değiştirmiştim) tekrar hazırlanıp hiç kamera değiştirmeden istanbul-kansai uçuşunu tamamladım. fakat dün gece Kansai-İstanbul uçuşu hiç kamera değiştirmememe rağmen Karadeniz üzerinde kapandı.

Bu sabah İstanbul'a gidiyorum. Okulum başlıyor ve bu hata verip duran bilgisayarımı İzmir'de bırakıyorum. Bir kaç ay içinde de i7 işlemcili bir laptop almayı düşünüyorum. O zaman hatalara veda edebileceğimi düşünüyorum.


Image
User avatar
THY3558
Junior Member
Junior Member
Posts: 62
Joined: 09 Jun 2009, 05:01
Name: Suleyman TUNA
PID: 3578
Vatsim ID: 1086585
City: İstanbul
Location: Turkey

Fanlarınızı kontrol edin, çünkü 2D kokpitte fazla bi işlem yapmazken, spot wiev da 3 boyutlu modeli göstermeye çalıştığı için, daha fazla işlem yapıyor, haliyle ısınıyor.Yeterli soğutma olmadığı için, ekran kartı çalışmayı durduruyor diye tahmin ediyorum.
User avatar
THY3890
Average User
Average User
Posts: 140
Joined: 22 Jun 2009, 04:43
Name: Semih Batuk
PID: 3890
Vatsim ID: 1110258
City: Istanbul
Location: Istanbul

kasanin onunde yaz kis farketmez extra vantilator calisiyor isinma sorunuyla ilgili.. eger calistirmazsam hem isinma hem gurultu sorunu oluyor. sorun bu da degil.


Image
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”