Merhabalar ve herkese iyi bayramlar,
Bugün VATSIM'e bağlanamadım, sitesinin forumunda da bakımda olduğu yazıyordu fakat birçok kaptan arkadaşımı bugün uçuş yaparken gördüm sitenin ana sayfasında. Nasıl olabiliyor böyle birşey anlamadım ya da ben de bir bilgi eksikliği var??
VATSIM bağlantı sorunu
- artuncs
- Legend
- Name: Erhan M. ARTUC
- PID: 3578
- Vatsim ID: 1087117
- City: London
Sorunun halloldumu bilmiyorum ama bugun butun gun bende baglanamadim, arastirdim ozellikle Vatsim forum ve Avsim forumdada paylasilmis server calismasi nedeni ile Vatsime hala dunyanin pek cok yerinden baglanamayan insanlar var su an.
Erhan M. Artuc
- hakan737
- VIP Member
- Name: hakan guven
- PID: 003
- Vatsim ID: 811602
- City: istanbul
Arkadaşlar hepinizin bildiği üzere VATSIM "ücretsiz" olarak hizmet vermeye çalışan bir organizasyon. Dünya çapında bir organizasyonun kendi serverlarına sahip olması aylık binlerce dolarXserver adedi demektir. Bu nedenle Serverlar "bağışçı" şirketler tarafından kendi sistemleri üzerinde barındırılmakta. Avsim'de bunlardan bir tanesi. Vatsim'in merkez olarak kullandığı ana server bakımda olduğu zaman, bu anaserver'a bağlı uydu serverlar birbirleri arasında bağlantılı çalışmaya devam ediyor ancak ana server üzerinde tutulan server bilgisi ve data akış verileri sağlanamıyor.
Sizler normal uçuşlarınıza devam edebilirsiniz. Varsa diğer server adreslerine bağlanmayı deneyin. Servinfo'da shift tuşuna basılı tutarak VATSIM kutusunu tıkladığınızda aktif istasyon ve pilotlar ekrana gelecektir
GEnelde bu tip durumlar en fazla 48 saat sürer. Tahminen bu akşam sorun halledilmiş olur.
Sizler normal uçuşlarınıza devam edebilirsiniz. Varsa diğer server adreslerine bağlanmayı deneyin. Servinfo'da shift tuşuna basılı tutarak VATSIM kutusunu tıkladığınızda aktif istasyon ve pilotlar ekrana gelecektir
GEnelde bu tip durumlar en fazla 48 saat sürer. Tahminen bu akşam sorun halledilmiş olur.
Hakan"737"Güven
- THY3061
- Average User
- Name: Fatih SERPEN
- PID: 3061
- Vatsim ID: 1194888
- City: Kocaeli
Sevgili kaptan arkadaşlar,
SB4 ile server adresi girerek bağlanmayı başardım (SB4 üzerinden manuel olarak) fakat meteo eklentilerde problem var. REX veya FSMETAR VATSİM'e bağlanamıyor onu nasıl becereceğiz. Bilen bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.
SB4 ile server adresi girerek bağlanmayı başardım (SB4 üzerinden manuel olarak) fakat meteo eklentilerde problem var. REX veya FSMETAR VATSİM'e bağlanamıyor onu nasıl becereceğiz. Bilen bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.
Fatih SERPEN
ATPL(A) Frozen
B-737NG
ATPL(A) Frozen
B-737NG