Tekrar Merhaba,
Bu aralar VFR uçuş daha hoş gelmeye başladı ve sorularım da bunun üzerine. Bir Cessna deniz uça?ıyla Bodrum dan kalkıp Yzmir e gelip körfeze inmek istiyorum. Bu durumda hiçbir ATC ile temas etmemem mi gerekiyor. Uçuş planı doldurdu?umdan çevredeki ATC ler durumu kestirebilirler fakat Kalkış ve Iniş meydanı ne vermeli ? Ayrıca gerçek hayatta fp yi kime onaylatıyoruz böyle bir durumda ?
Dogan Zorlu, Izmir
TK482
Deniz Uçağı ve Denize Iniş
-
- Junior Member
- THY133
- VIP Member
- Name: Deniz İrez
- PID: 133
quote:Originally posted by Jr.Pilot
Doğan Bey Antalya'da uçtuğumuz denizuçağı F/P ikk başta Havaalanı Genel Müdürlüğüne yollanıyor. Antalya'da bu bina Kule'nin altındadır.F/P ise bildiğim kadarıyla sahil yazılıyor ... F/P ise Fax çekilerek yollanıyor ...
Saygılarımla ;
TK 133
Deniz İrez
Istikbal Göklerdedir ...!
M.K Atatürk
TK 133
Deniz İrez
M.K Atatürk
Doğan Bey Antalya'da uçtuğumuz denizuçağı F/P ikk başta Havaalanı Genel Müdürlüğüne yollanıyor. Antalya'da bu bina Kule'nin altındadır.F/P ise bildiğim kadarıyla sahil yazılıyor ... F/P ise Fax çekilerek yollanıyor ...
Saygılarımla ;
TK 133
Deniz İrez
M.K Atatürk
TK 133
Deniz İrez
M.K Atatürk
-
- Technical Admin
- Name: Özgür Özden
- PID: 45
- Vatsim ID: 824586
- City: Ankara
Sayin Serdar Sualp'in bu forumda konu ile ilgili yazisi vardi search etmeni tavsiye ederim, zira benim de aklimda kaldigi kadari ile yanlis birseyler yazmak istemem.
ama sunu net hatirliyorum ki (eger yanlis degilsem) telefon ile de en az 1 saat onceden FP gonderilebiliyor. Ve inince mutlaka 30dk icinde indim demek gerekiyor.
Dedigim gibi daha saglikli bilgiyi Forum sayfalarinda bulabilirsin. Simdi ben de bir search edeceim bulabilirsem gonderiririm.
Pid045 Ozgur Ozden
ama sunu net hatirliyorum ki (eger yanlis degilsem) telefon ile de en az 1 saat onceden FP gonderilebiliyor. Ve inince mutlaka 30dk icinde indim demek gerekiyor.
Dedigim gibi daha saglikli bilgiyi Forum sayfalarinda bulabilirsin. Simdi ben de bir search edeceim bulabilirsem gonderiririm.
Pid045 Ozgur Ozden
Telefonla uçuş planı bildiriliyor ve inilecek yer bi meydan değilse ZZZZ olarak belirtiliyor yanlış hatırlamıyosam inince tekrar telefonla uçuş planı kapatılıyor ...
Ertaç Paprat(İzmir)
TK450
Ertaç Paprat(İzmir)
TK450
arkadaslar;
turkiyede kı tum hava sahalari kontrollu ucuşa izin verir.Plan yazmadan hiçbir sekilde ucus yapamazsınız.Deniz ucakları icin de bu gecerlidir.Ucuş plani genelde kalkacaginiz bolgeye en yakin meydana cekilir bunun yaninda meydanlar arasinda devamli bir bilgi akisi oldugu icin istediginiz bir meydanada plani cekebilirsiniz.Planda ise yazilmasi gereken bilgi eger kalkacaginiz veya ıneceginiz meydanin(denizden kalkislarda ve gokceada gibi bazı karameydanlarında)ICAO da tanimli bir 4 lu kodu yoksa 13.dep. ve 16.arr.'a ZZZZ yazılır ve alt tarafdaki 18.rmk kismin da ise meydan olarak kullanacaginiz yerin tam olarak aciklamasi yapilir(ornegin: bodrum turkbuku,izmir korfezi).
iyi ucuslar
cpt sertac igdir
cessna caravan amph.
turkiyede kı tum hava sahalari kontrollu ucuşa izin verir.Plan yazmadan hiçbir sekilde ucus yapamazsınız.Deniz ucakları icin de bu gecerlidir.Ucuş plani genelde kalkacaginiz bolgeye en yakin meydana cekilir bunun yaninda meydanlar arasinda devamli bir bilgi akisi oldugu icin istediginiz bir meydanada plani cekebilirsiniz.Planda ise yazilmasi gereken bilgi eger kalkacaginiz veya ıneceginiz meydanin(denizden kalkislarda ve gokceada gibi bazı karameydanlarında)ICAO da tanimli bir 4 lu kodu yoksa 13.dep. ve 16.arr.'a ZZZZ yazılır ve alt tarafdaki 18.rmk kismin da ise meydan olarak kullanacaginiz yerin tam olarak aciklamasi yapilir(ornegin: bodrum turkbuku,izmir korfezi).
iyi ucuslar
cpt sertac igdir
cessna caravan amph.