FSInn hk.

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
yilugur
Newbie
Newbie
Name: Uğur YILMAZ
PID: 2835

sayın kaptanlarım
5 saattir uğraşıyorum ama bir türlü olmuyor olmuyor olmuyor :(
sb'dan daha iyi olacağını düşündüğüm için FSInn yükledim.herşey sorunsuz biçimde giderken FSInn ve VATSIM butonlarına bastıktan 15 20 sn sonra kendiliğinden bağlantı düşüyor.FSInn kaldırdım tekrar yükledim ama aynı şeyi yaşıyorum bağlanıyor uçaklar görünüyor aradan 15-20 sn geçiyor geri kopuyor tekrar bağlanıyoum tekrar aynı şeyi yapıyor siz değerli arkadaşlardan konu ile ilgili yardımcı olacak birisi varmıdr acaba?
teşekkürler
THY3537
VIP Member
VIP Member
Name: Uğur BİLGİN
PID: 3537
Vatsim ID: 1084376
City: Ankara

Sever ip lerini kontrol ederk tekrar deneyin bence, birde diger ayarlarla ilgili bi brosur olmasi lazim. Bakiyorum bulup gondermeye calisacagim...
yilugur
Newbie
Newbie

THY3537 wrote:Sever ip lerini kontrol ederk tekrar deneyin bence, birde diger ayarlarla ilgili bi brosur olmasi lazim. Bakiyorum bulup gondermeye calisacagim...
hocam oceania,europe cw2 serverleri ile denedim yine olmuyor aynı server ipleri ile sb'den sorunsuz bağlanabiliyorum nod32 kullanıyorum ve güvenilir programlar listesinede ekledim ayrıca hem fs hemde fsinn'i yönetici olarak çalıştırıyorum kafayı yiycem ya :(
artuncs
Legend
Legend
Name: Erhan M. ARTUC
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
City: London

Assagidaki Ip code larini tek tek deneyin bir tanesi mutlaka olacaktir, ama oncelikle Fs calistirip bir limanda belirdikten sonra All Files icinde FSDT folderini acin ve bunun icinde FSinn UI calistirin ve code lari bunun uzerinden deneyin, hangi code uyup calisirsa daha sonra FSinn ui kapamadan Fs menusu icinden Fsinn calistirin ve ayni code oradan girip FSinn calistirin ve calistigini gorun daha sonra FSinn UI kapayin, Fs kapayin tekrar Fs calistirdiginizda direk olarak Fs menusu icinden FSinn sectiginizde baglandiginiz goreceksiniz.

FSinn de ilk yuklemede karsilasacaginiz sorunlardan biride Chat penceresinin acilmamasi bunuda ilk size FSinn UI calistirmanizi soyledigimde o anda chat penceresini FSinn Ui den bir kere acip kapayin, daha sonra Fs calistirdiginizda onunda calistigini goreceksiniz.

88.198.19.202 EUROPE-C2
88.198.64.7 EUROPE-CW
89.233.173.18 EUROPE-CE
202.45.127.66 OCEANIA
66.221.192.84 USA-S3
80.249.101.122 UK-2
64.151.80.104 USA-W2
Erhan M. Artuc
THY2100
Advanced Member
Advanced Member
Name: Armagan BURCU
PID: 2100
Vatsim ID: 973633
City: Antalya

FSINN gerekli güncellemelerini yaptınız mı acaba?
Armağan BURCU
ATPL(A)
Boeing 737-800
yilugur
Newbie
Newbie

artuncs wrote:Assagidaki Ip code larini tek tek deneyin bir tanesi mutlaka olacaktir, ama oncelikle Fs calistirip bir limanda belirdikten sonra All Files icinde FSDT folderini acin ve bunun icinde FSinn UI calistirin ve code lari bunun uzerinden deneyin, hangi code uyup calisirsa daha sonra FSinn ui kapamadan Fs menusu icinden Fsinn calistirin ve ayni code oradan girip FSinn calistirin ve calistigini gorun daha sonra FSinn UI kapayin, Fs kapayin tekrar Fs calistirdiginizda direk olarak Fs menusu icinden FSinn sectiginizde baglandiginiz goreceksiniz.

FSinn de ilk yuklemede karsilasacaginiz sorunlardan biride Chat penceresinin acilmamasi bunuda ilk size FSinn UI calistirmanizi soyledigimde o anda chat penceresini FSinn Ui den bir kere acip kapayin, daha sonra Fs calistirdiginizda onunda calistigini goreceksiniz.

88.198.19.202 EUROPE-C2
88.198.64.7 EUROPE-CW
89.233.173.18 EUROPE-CE
202.45.127.66 OCEANIA
66.221.192.84 USA-S3
80.249.101.122 UK-2
64.151.80.104 USA-W2

erhan hocam yardımın için teşekkürler deneyip tekrar bilgi vereceğim.chat penceresinde ilk etapta sorun yaşadım ancak forumda araştrdım bir arkadaşta aynı problemi yaşamış ordan bakıp o problemi çözdüm.FSInn denedikten sonra tekrar SB kullanmak istemiyorum gerçekten çok güzel bir programmış bunca zamandır SB kullandığıma pişman oldum açıkcası :)
Saygılar.
yilugur
Newbie
Newbie

burcuarmagan wrote:FSINN gerekli güncellemelerini yaptınız mı acaba?
armağan kaptanım 1.3 versiyon yükledim ama varsa güncellemelerini nasıl yapacağız acaba?yardımlarınızı rica edeceğim.
yilugur
Newbie
Newbie

sanırım bu kez oldu erhan kaptanım yardımın için sağol sıkıntıyı şimdilik sadece KJFK'da yaşıyorum dedğim olay orada oluyor ancak LGAV-LTFE uçuşu yaptım az önce bir problem olmadı hatta FSInn'i ilk defa kullanan biri olarak çok keyif aldım bu programdan özellikle GPWS sesleri ayrı bi renk katıyor son yaklaşmaya :)
artuncs
Legend
Legend

FSinn de benim dikkatimi ceken ve dikkat edilmesi gereken bir kac noktada su Ugur, zaman zaman FSinn calistirdigimizda ucak liverylerini yuklemek cok zaman alir (ozellikle yeni ucaklar eklendikten sonra), bunun icin FSinn Ui yonetici konumunda calistirdigimizda livery leri okur ve bir sonra FS menusu icinden FSinn calistirdiginda goreceksinki saniyeler icinde liveryler yuklenmis.

Bir oteki konuda FSinn calistirdigimizda her seferinde otomatik olarak o anda bulundugumuz yerin saatini ayarlamasini, FSinn ekran pozisyonu ve pencerelerinin ne kadar buyuklukte acilmasini saglamak icin, Fs kapali durumdayken FSinn Ui calistir (acilacak ama baglanmayip hata verecek) FS calistir, bir limanda belir, Fs menusu icinden FSinn calistirmadan burada Fsinn her seferinde ekranin neresinde durmasini istiyorsan o pozisyonu ayarla, chat penceresi ve radar ekranini vs buyukluklerini ayarla, Fs menu icinden FsCopilot icinden gene 'Time Sync' sekmesinde bulunan iki kutucuga tick le, ve gene diger menulerde yapmak istedigin degisikleri yap ve once FSinn Ui kapat sonra Fs. Tekrar FS calistirip Fs menuden Fsinn calistirdiginda butun ayarlarin istedigin gibi calistigini gorursun. FSinn icinde Ivao Mtl lerini tanitarak diger ucaklari kendi boyamalari icinde gormemizi saglayan bir dosyadan baska bir guncelleme yoktur.

Bu arada SET menusu icinde NETWORK kisminda Peer to Peer disabled etmeyi unutma yoksa hayalet ucaklar pesine takilabilir :D
Erhan M. Artuc
yilugur
Newbie
Newbie

artuncs wrote:FSinn de benim dikkatimi ceken ve dikkat edilmesi gereken bir kac noktada su Ugur, zaman zaman FSinn calistirdigimizda ucak liverylerini yuklemek cok zaman alir (ozellikle yeni ucaklar eklendikten sonra), bunun icin FSinn Ui yonetici konumunda calistirdigimizda livery leri okur ve bir sonra FS menusu icinden FSinn calistirdiginda goreceksinki saniyeler icinde liveryler yuklenmis.

Bir oteki konuda FSinn calistirdigimizda her seferinde otomatik olarak o anda bulundugumuz yerin saatini ayarlamasini, FSinn ekran pozisyonu ve pencerelerinin ne kadar buyuklukte acilmasini saglamak icin, Fs kapali durumdayken FSinn Ui calistir (acilacak ama baglanmayip hata verecek) FS calistir, bir limanda belir, Fs menusu icinden FSinn calistirmadan burada Fsinn her seferinde ekranin neresinde durmasini istiyorsan o pozisyonu ayarla, chat penceresi ve radar ekranini vs buyukluklerini ayarla, Fs menu icinden FsCopilot icinden gene 'Time Sync' sekmesinde bulunan iki kutucuga tick le, ve gene diger menulerde yapmak istedigin degisikleri yap ve once FSinn Ui kapat sonra Fs. Tekrar FS calistirip Fs menuden Fsinn calistirdiginda butun ayarlarin istedigin gibi calistigini gorursun. FSinn icinde Ivao Mtl lerini tanitarak diger ucaklari kendi boyamalari icinde gormemizi saglayan bir dosyadan baska bir guncelleme yoktur.

Bu arada SET menusu icinde NETWORK kisminda Peer to Peer disabled etmeyi unutma yoksa hayalet ucaklar pesine takilabilir :D
erhan hocam sağol yardımların için peki KJFK'da neden böyle bir sorun yaratıyor?
artuncs
Legend
Legend

artuncs wrote:FsCopilot icinden gene 'Time Sync' sekmesinde bulunan iki kutucuga tick le, ve gene diger menulerde yapmak istedigin degisikleri yap ve once FSinn Ui kapat sonra Fs.
Duzeltme: Once Fs kapanacak sonra FS Ui.

KJFK yasadigin soruna pek aciklik getiremedim, baska Ip deneyerek belki sorunu giderebilirsin
Erhan M. Artuc
yilugur
Newbie
Newbie

artuncs wrote:
artuncs wrote:FsCopilot icinden gene 'Time Sync' sekmesinde bulunan iki kutucuga tick le, ve gene diger menulerde yapmak istedigin degisikleri yap ve once FSinn Ui kapat sonra Fs.
Duzeltme: Once Fs kapanacak sonra FS Ui.

KJFK yasadigin soruna pek aciklik getiremedim, baska Ip deneyerek belki sorunu giderebilirsin
ya Erhan kaptan başını çok ağrıtıyorum ama kusuruma bakma nolur
yine olmadı bağlantı düşmeye başladı her türlü meydanda deniyorum hata veriyor.kaldırdım FSınn tekrar yükledim dediklerinide aynen yaptım hatta nod32'yide kapattım fsuipcyi yeniden yükledim olmadı olmadı herşey sorunsuz biçimde bağlanıyorum aradan bi 30 sn kadar geçiyor FSInn yazısı turuncuya dönüyor ve bağlantı düşüyor.bir kaç kere denediğimdede FS hata verip kapanıyor :(
bi fikrin varmı acaba win7 kullanıyorum yoksa sbye mecbur geri döncem
Saygılar.
artuncs
Legend
Legend

artuncs@gmail.com kontak kur bana beraber bakalim.
Erhan M. Artuc
THY3596
Newbie
Newbie
Name: Tarik ÇELİK
PID: 3596

FSInn çok güzel ama bir o kadar da sıkıntı çıkaran bir prg.Ben de çooook uzun denemeler ve başarısızlıklar sonucu SB'ye dönmek zorunda kaldım.Pist başında uçuşun ortasında ya da son yaklaşmada birdenbire FS'yi kapatarak beni sinir krizlerine soktu.Sorunu aşabilirsen benimle paylaşabilir misin? Belki bir daha denerim çünkü SB çok yavan.
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”