SAYGIDEĞER KAPTANLAR,
Saitek Pro Flight Yoke sistemini kullananlara bir sorum bir de önerim var.
SORU: USB girişlerinin yanındaki 5V DC adaptör girişi ne işe yarar? (tahminen USB'leri desteklemek içindir ama Rudder'ı oraya bağladığımda adaptörsüz herhangi bir sorun olmuyor)
ÖNERİ: Ben bu sistemin kumanda tepkilerini hiç beğenmedim aldığımdan beri, çok gereksiz sertlikte bir yay kuvveti var ve akıcı değil. Hem kumanda etmeyi zorlaştırıyor, hem de yoruyor. Geçenlerde açtım içini ve söktüm yaylarını (ama bir daha takmak için komple sistemi sökmek gerekir belirteyim, çıkarken kolay da takması zor) ve şimdi kuşlar gibi hafif ve kullanışlı bir kumanda oldu çok daha hassas kumanda verebiliyorum artık. Ben memnun kaldım, aynı dertten muzdarip arkadaşlara tavsiyemdir.
Saitek Pro Flight Yoke SATILIK DEĞİL
-
- Newbie
- Name: Emrah DEMIREZEN
- PID: 4772
- Vatsim ID: 1174799
- City: Doha QATAR
Fatih kaptanım,
- Diğer USB bağlantılı cihazlarınızı YOKE üzerindeki bu USB HUB'a bağlayabilirsiniz.
Neticede bu HUB bilgisayarınıza bağladığınız Yoke USB kablosundan elektirik sağlar ve
HUB'a takacağınız tüm cihazlar aslında bilgisayarınızın tek bir USB portuna yüklenir
Bu durum çok tehlikeli olabilir !
Mouse alıcınızı buraya doğrudan takmanızda sorun yok yada Saitek Rudder Pedal'ı.
Bunlar çok az akım çekerler.
Ama sakın Saitek PZ69 Radio Panel, Saitek PZ70 Multi Panel veya Saitek PZ46 Instrument Panel gibi çok akım çeken cihazları OPSİYONEL OLAN ADAPTÖR'ü kullanmadan HUB'a bağlamayın !
Şanslıysanız sadece taktığınız USB cihazlar çalışmaz, kötü olasılık ise
bilgisayarınızın USB Portunda elektronik olarak hasar oluşabilir.
- Diğer USB bağlantılı cihazlarınızı YOKE üzerindeki bu USB HUB'a bağlayabilirsiniz.
Neticede bu HUB bilgisayarınıza bağladığınız Yoke USB kablosundan elektirik sağlar ve
HUB'a takacağınız tüm cihazlar aslında bilgisayarınızın tek bir USB portuna yüklenir
Bu durum çok tehlikeli olabilir !
Mouse alıcınızı buraya doğrudan takmanızda sorun yok yada Saitek Rudder Pedal'ı.
Bunlar çok az akım çekerler.
Ama sakın Saitek PZ69 Radio Panel, Saitek PZ70 Multi Panel veya Saitek PZ46 Instrument Panel gibi çok akım çeken cihazları OPSİYONEL OLAN ADAPTÖR'ü kullanmadan HUB'a bağlamayın !
Şanslıysanız sadece taktığınız USB cihazlar çalışmaz, kötü olasılık ise
bilgisayarınızın USB Portunda elektronik olarak hasar oluşabilir.
- THY3890
- Average User
- Name: Semih Batuk
- PID: 3890
- Vatsim ID: 1110258
- City: Istanbul
selamlar. bende bugün aldım yoke system. cd'yi eksiksiz kurdum. kalibrasyon ekranında herşey sorunsuz göründü. fs'ye girdim tüm tuşları istediğim şekilde atadım, yeni uçuş oluşturdum ne lövye'den ne de gaz kollarından hiç bir hareket işlemedi uçağa. o an settings'e girdim tekrar kalibrasyon penceresini açtım ve aynen ne lövye'nin ne de gaz kollarının hiç bir hareketini algılamıyor bilgisayar. fs'yi kapatıp USB'yi çıkartıp tekrar taktığımda düzeldi. tekrar fs açarak uçuş oluşturdum ama sonuç aynı uçuşa girdiği anda çalışmaz hale geliyor sistem.
başta da dediğim gibi cd'yi eksiksiz yükledim. acaba neyi nerede yanlış yaptım.?
başta da dediğim gibi cd'yi eksiksiz yükledim. acaba neyi nerede yanlış yaptım.?

- THY3061
- Average User
- Name: Fatih SERPEN
- PID: 3061
- Vatsim ID: 1194888
- City: Kocaeli
Ben o konuda bir problem yaşamadım ama şöyle bir şey var uçuş esnasında yaptığınız değişiklikler kabul olmuyor.(FSX için konuşuyorum). Gaz kollarını ve lövyeyi ayarlamak için axis menüsünden ayar yapmanız gerekiyor ve control type seçilmeli. Aklıma gelen bunlar var.
Fatih SERPEN
ATPL(A) Frozen
B-737NG
ATPL(A) Frozen
B-737NG
- THY3890
- Average User
kontrol atamalarının fsuipc üzerinden yapılacağını öğrendim. ben 3,85 kullanıyorum çünkü activesky'la düzgün çalışan tek fsuipc o. acaba fsuipc versiyonundan mı yaşıyorum ben bu sorunu. dediğim gibi fs'de bir uçuş açtığım anda yoke kendini resetler gibi davranıyor. üzerindeki saat ibaresi bir anda 00.00 oluyor gece 12den başlamış gibi resetlenmiş gibi oluyor sonrasında da bastığım tuşlara hiç bir şekilde tepki vermiyor bu nedenle de fsuipc'den tuşları atayamıyorum.
siz fsuipc'nin hangi versiyonuyla sorunsuz çalıştırdınız?
(uçuş açtığım anda yoke çalışmaz hale geliyor ve bu ekranda kalakalıyorum.)

- THY3890
- Average User
çok arka arkaya gönderi oldu ama kusura bakmayın. Win7'ye çevirdim şimdi de 2dk çalıştıktan sonra sapıtıyor. USB portlarımda bir arıza var gibi görünüyor. Sanırım hangara sokma vakti geldi kasayı 
(arka arkaya gönderiler sorun yaratırsa birleştirebilir yetkili arkadaşlar.)

(arka arkaya gönderiler sorun yaratırsa birleştirebilir yetkili arkadaşlar.)

- THY3890
- Average User
aynı sorunu yaşayan olursa diye yazıyorum. bugün 5V 1,5A'lik bir adaptor alıp saitek'imin elektriğini usb'den değil de normal prizden almasını sağladım. sorunsuz çalışmaya başladı. demekki usb girişlerimde elektriksel bir sorun var yeteri kadar besleyemiyor. benzer bir sorunla karşılaşırsanız yapacağınız ilk şey adaptor almak olsun.
FAKAT : Adaptor takınca kalibrasyonda biraz şaşma oluyor. Şu sıralarda onu düzeltmekle meşgulüm. Adaptör çıkarınca kalibrasyon düzeliyor ama yeterli elektrik gelmiyor, adaptör takınca çalışabilecek elektriği buluyor fakat biraz kayma oluyor...
Gülü seven dikenine katlanır hesabı tek tek çözüyoruz problemleri
FAKAT : Adaptor takınca kalibrasyonda biraz şaşma oluyor. Şu sıralarda onu düzeltmekle meşgulüm. Adaptör çıkarınca kalibrasyon düzeliyor ama yeterli elektrik gelmiyor, adaptör takınca çalışabilecek elektriği buluyor fakat biraz kayma oluyor...
Gülü seven dikenine katlanır hesabı tek tek çözüyoruz problemleri

- THY3061
- Average User
- Name: Fatih SERPEN
- PID: 3061
- Vatsim ID: 1194888
- City: Kocaeli
Ben FSCUIP ile ilgili herhangi bir ayar yapmadan gayet güzel kullanıyorum. Zaten FSCUIP ne işe yara hala çözemedim (default uçak kullanıyorum bu arada). Lisans parasını ödedim aldım ama bi işime de yaramadı şimdiye kadar ya da yarıyor da ben farkında değilim...THY3890 wrote:kontrol atamalarının fsuipc üzerinden yapılacağını öğrendim. ben 3,85 kullanıyorum çünkü activesky'la düzgün çalışan tek fsuipc o. acaba fsuipc versiyonundan mı yaşıyorum ben bu sorunu. dediğim gibi fs'de bir uçuş açtığım anda yoke kendini resetler gibi davranıyor. üzerindeki saat ibaresi bir anda 00.00 oluyor gece 12den başlamış gibi resetlenmiş gibi oluyor sonrasında da bastığım tuşlara hiç bir şekilde tepki vermiyor bu nedenle de fsuipc'den tuşları atayamıyorum.

Bir de tüm arkadaşlara tavsiyem, eğer imkanları varsa RUDDER sahibi olsunlar. Çok keyif katıyor ve kolaylık sağlıyor emin olabirisiniz. Hele bir de helikopter merakınız varsa kesin gerekli.
Helikopteri bi ara denedim ama uçuş dinamiklerini yeteri kadar gerçekçi bulmadığım için bıraktım, helikopterin gücünü hissetmeden, sarsılmadan, derinlik hissi olmadan olmuyor diye kara verdim. Uçak için de aynı şeyler geçerlidir bundan eminim fakat helikopter daha ayrı bir dünya. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim helikopter dünyada en zor kullanılabilen araçlardan biridir. Helikopter uçurabilen herkes uçak uçurabilir fakat uçak uçuran herkes helikopter uçuramaz kanaatindeyim. Nedeni ise bana göre; Uçak uçmak için yapılmış bir araç, Helikopter ise tamamen uçmamak için yapılmış bir araç (ayrodinamik olarak), kişisel kabiliyet çok daha ön planda.
Fatih SERPEN
ATPL(A) Frozen
B-737NG
ATPL(A) Frozen
B-737NG