FlyTHY Uçuş Eğitim Programı

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
Post Reply
alicamat

Sevgili Arkadaşlar,

Birçok pilotumuzun e?itime başvurmalarına ra?men vaktinde cevap alamamış olmaları ve di?er pilotlarımızın e?itime başvurup e?itime başlayamamış olmalarından kaynaklanan sıkıntı ve soruları cevaplamaya çalışaca?ım.

FlyTHY olarak VATSIM sanal hava sahasında en iyi sanal havayolunu sizlere sunarken di?er bir hedefimiz de sanal ortamda hakiki havacılı?ı ö?retmek oldu. Hakiki Pilot e?itimi göremeyen arkadaşlarımıza bu fırsatı vermeyi amaçlayarak yola çıktık. Bu hedef do?rultusunda bir e?itim programı hazırladık. Bu e?itim programını denedik, iyileştirdik, ve en önemlisi birçok uçuş ö?retmeni tarafından kolaylıkla uygulanabilir şekle soktuk.

E?itimler profesyonel standartlarda verilmeye başlandı.

E?itimin ikinci yılında iki önemli hususla karşı karşıya kaldık.

Birincisi e?itime talep hızlı bir oranda artmaya başladı. Averaj olarak her gün bir e?itim iste?i geliyor. Bu on günde on talebe demek, bizim e?itim programımızda özel pilot lisansı PPL programını 7 pilota bir ay içinde uygulayabiliyoruz. PPL den mezun olanlar haklı olarak IFR e?itimi için sıraya giriyorlar. Telebin artması e?itimin kalitesini göstermekle birlikte ek kaynak gereksinimi do?uruyor.

Ykincisi ise Uçuş Ö?retmenleri geçimlerini FlyTHY dışındaki aktivitelerinden kazanıyorlar. FlyTHY'nin kar amacı gütmeyen bir organizasyon oldu?unu hatırlatmamıza gerek yoktur. Verilen e?itimlerin özel hayatlarımızdan aldı?ı zamanlar dolayısı ile sıkıntılar yaşamaya başladık ve özel nedenlerle tüm kadro olarak görev yapamıyoruz.

Sorunlara bilginiz olması açısından de?indim. Her soruna tabiiki bir çözüm var. Üzerinde çalıştı?ımız çözümler şunlar:

1- E?itim programını biraz kısaltarak daha kısa sürede verilmesini sa?lamak.
2- Yeni Uçuş Ö?retmenleri temin etmek.
3- E?itim takibini (başvuranlar, bekleyenler, e?itimde olanlar, bitirenler ve hak kazanılan lisanslar gibi..)hazırlanmakta olan online sistem ile sitemiz üzerinden yapmak. Otomasyondan daha fazla istifade etmek.

Yukarıda saydıklarım gerçekleşinceye kadar e?itime başvuran pilotlarımız bir süre beklemek zorunda kalacaklar. Bu süreler başvuru tarihinden itibaren en az bir ay gibi olmakta. Bu süreyi kısaltmaya çalışıyoruz.

E?itime kabul müracaat sirasina göre yapilmaktadir, ve yeni açılan kurslarda PPL programına öncelik verilmektedir, bununda amacı aramıza yeni katılan pilotlarımızın VATSIM ortamında en kısa sürede uçabilmelerini sa?lamaktır.

Tabiiki önerilere herzaman açı?ız ve THY'de oldu?u gibi ekip de?işikli?i istendi?i taktirde görevi ehil ellere teslim etmeyi bir borç biliriz.

?imdilik söyleyebileceklerim bu kadar. Bu vesile ile mübarek kurban bayramınızı gönülden kutlar, mutluluk ve sa?lık dilerim.

Sevgi ve Saygilarimla,

Ali Camat
Training Manager
FlyTHY
Post Reply

Return to “Training Lounge”