LTBA - FATIH uzeri CRASH PROBLEM ?

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY3817
Senior Member
Senior Member
Name: Fatih Çevik
PID: 3817
Vatsim ID: 1104588
City: Istanbul

Beyler Akşamki VAN - LTBA uçuşum garip şekilde CRASH oldu.

LTBA FATIH 'e 4nm civarı yaklaşmada CRASH oldu.
Crash öncesi gelip giden sanırım SLEW yapan tam olarak Callsign göremedim ama TK.. diye başlayan bir trafik vardı.
FS2004 Settings lerimde daha öncede garip şekilde Crash ler dolayısıyla DEDECT CRASH ayarı kapalı.
FSINN peer to peer den dolayı oldu dicem ama o secenekte disable.

Şimdi sorum şu CRASH acaba o slewden mi kaynaklı ? (fs settings te crashler kapalı)
Yoksa Fsinn den mi kaynaklı bir sorun oldu.

Benzer sorun yaşayan oldumu? (LTBA civarı olması önemli degil :))

Bu arada uzun aradan sonra bugün FSPassenger kurdum makinaya.
Onunla ilgili bir ayar oalbilirmi ?

Saygılar
Fatih CEVIK
The engine is the heart of an aeroplane, but the pilot is it's soul.
Apollo
Legend
Legend
Name: Erdal ELMACI
PID: 3195
Vatsim ID: 1059183
City: Ankara

Fatih kaptanım

Sabiha Gökçen 2010 versiyonu (kuzeyYıldızı diye de geçiyor) yüklü ise LTBA ya kadar etkileyen sorunlar yaratabiliyor ama crash hatası vermedi benim bildiğim.

Sanırım o trafikle alakalı bir husus olmalı sizin FS crash kapalı da olsa FSPassengers crash dedection her zaman devrede sanırım ya da onu kapatmamış olabilirsiniz. (Ben FS Passengers kullanmıyorum )
Saygılarımla
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER
THY3537
VIP Member
VIP Member
Name: Uğur BİLGİN
PID: 3537
Vatsim ID: 1084376
City: Ankara

Crash kapalı olsa da bildiğim kadarıyla (bende kullanıyorum Fs Passenger i çünki) Passenger programı crash özelliğini aktif hale getiriyor. Tabi o bölgede gezinen birisinin olması gerekli...
Geçmiş olsun bu arada...
THY3817
Senior Member
Senior Member

Teşekkürler Beyler,

Sanırım evet Fspassenger Crash leri açıyor ve Slew yapan vatandaşta buna tuz biber oldu.

Senaryo ile ilgili olacagını sanmıyorum zira Kuzey yıldızı senaryosundaki sorunu biliyorum onu kullanmıyorum.
Fatih CEVIK
THY4422
Senior Member
Senior Member
Name: Cuneyt ARSLAN
PID: 4422

Slew yapan bir uçakla çarpışma olduysa Chrash yazmaz, Aircraft Collision yazardı Fs passenger. Kaldı ki onun chrashini kapatmak mümkün değil. Hatta geçenlerde önümde piste girmek için bekleyen bir trafik vardı. Uzun süre girip kalkış yapmadı ben de yazdım neden ilerlemiyorsunuz diye kaptan YAA üzerindeyim dedi. Netin de sorunlu olduğu zamanlar olduğu için gerçekte orda olmayan o trafiği görmezden girip haraket ettim ve Fs passenger Aircraft Collision dedi. Hatta nasıl olduysa 7 8knotluk bir çarpışmada ölenler bile oldu :D
THY3817
Senior Member
Senior Member

udikisilik wrote:Slew yapan bir uçakla çarpışma olduysa Chrash yazmaz, Aircraft Collision yazardı Fs passenger. Kaldı ki onun chrashini kapatmak mümkün değil. Hatta geçenlerde önümde piste girmek için bekleyen bir trafik vardı. Uzun süre girip kalkış yapmadı ben de yazdım neden ilerlemiyorsunuz diye kaptan YAA üzerindeyim dedi. Netin de sorunlu olduğu zamanlar olduğu için gerçekte orda olmayan o trafiği görmezden girip haraket ettim ve Fs passenger Aircraft Collision dedi. Hatta nasıl olduysa 7 8knotluk bir çarpışmada ölenler bile oldu :D
Öyle Cüneyt Kaptan "Aircraft Collision" dedi sonrasında Crash yazdı.
Fspassengerdan kaynaklı olduğu kesinleşti sanırım.
Fatih CEVIK
THY2100
Advanced Member
Advanced Member
Name: Armagan BURCU
PID: 2100
Vatsim ID: 973633
City: Antalya

udikisilik wrote: Hatta nasıl olduysa 7 8knotluk bir çarpışmada ölenler bile oldu :D
adamların eceli gelmiş cüneytcim senin kusurun yok burda :D :lol:
Armağan BURCU
ATPL(A)
Boeing 737-800
THY4422
Senior Member
Senior Member
Name: Cuneyt ARSLAN
PID: 4422

Sekte-i Kalp diye düşünüyorum ben Armağan. Teyzeler falan da 'ay ay vurduk vurduk!!' falan diye bağırdılarsa, uçuş fobisi olan amcalarımız enfaktyüs geçirmiş olabilir ;)
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”