captain sim 757 fsx propack

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY1789
Average User
Average User
Name: Serhan TUZEMEN
PID: 1789
Vatsim ID: 955320
City: Istanbul

Herkese merhaba!
Gecen hafta captainsim 757 propack paketini aldım, yalnız çözemedğim iki sorun var, bilgi verebilirseniz sevinirim.
Birincisi uçak take off için pistte koşarken ben lövye kullanmadan kendiliğinden kalkıyor,
İkincisi kalkış sonrası burun anormal derecede kalkıp stall oluyor,A/P ye gecmeden FMC programladığım halde.
Bu problemlerin çözümüyle ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.Herkese iyi uçuşlar.

serhan tüzemen
FLYTHY1789
THY2286
Average User
Average User
Name: Ufuk Sasmaz
PID: 2286

Bana iki problem de trim değeri hatası gibi geldi ama?.. FMCye girdiğiniz yada otomatik gelen CG değerini ve ona karşılık gelen trim değerini uçağın manualinden kontrol edin ve takeoff checklist içinde yer aldığından her kalkıştan önce kontrol edin derim.

İyi uçuşlar olsun
artuncs
Legend
Legend
Name: Erhan M. ARTUC
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
City: London

serhan wrote:Herkese merhaba!
Gecen hafta captainsim 757 propack paketini aldım, yalnız çözemedğim iki sorun var, bilgi verebilirseniz sevinirim.
Birincisi uçak take off için pistte koşarken ben lövye kullanmadan kendiliğinden kalkıyor,
İkincisi kalkış sonrası burun anormal derecede kalkıp stall oluyor,A/P ye gecmeden FMC programladığım halde.
Bu problemlerin çözümüyle ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.Herkese iyi uçuşlar.

serhan tüzemen
FLYTHY1789
Eger Fmc den Cg degerlerini ve ona uygun trim degerini girmisseniz ucak pistte kostururken kendiliginden havalanmasi normal ama eger girdiginiz degerler Ufuk Hocaninda dedigi gibi tam degilse ornegin aldiginiz yakit ve ve cargo yukunuzle ona denk gelen trim degerini yanlis giriyorsaniz bu sorunu yasamaniz normal. CapSim bu konuda oldukca hassas ve Fmc ye degerleri tam olarak girmenizi istiyor.

Birde ucagi ilk baslattiginizda trim ayarlarini kontrol edin ortada olsun, bazen bir onceki uctugunuz ucagin degerlerini alarak baslar bir sonraki sectiginiz ucaklar, onun icinde once default Cessna yukluyup sonra parali addon yuklemekte fayda var baslamadan once.

Ben size bir ornek veriyim LTBA ve LTAC icin,
Cargo yukunuz 29.600
Yakit sag ve sol icin ayri ayri 11.633
CR WT 186
Reserves 3
Flap15
Trim 4
Thrust a deger girmeyin bunun icin TO/GA tusunu aktife edin ve piste girdikten sonra A/T Arm ve EPR ye basin bu sekilde duzgun bri kalkis yapacaksaniz 500ft ten sonra VNAV on CMD on.

Daha fazla bilgi icin http://www.captainsim.org/yabb2/YaBB.pl?num=1220997876
Erhan M. Artuc
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”