ASE Overspeed sorunu
- THY4422
- Senior Member
- Name: Cuneyt ARSLAN
- PID: 4422
Arkadaşlar başına gelen var mıdır bilmiyorum ama, ASE kullanırken, hızı overspeed değerine dayamadığım halde birden bire overspeed değerinin çok üstüne fırlıyor (20-30knt). Ase kullanmadığımda böyle bir sorunla karşılaşmadım. Aynı sorunu PMDG 738ng'de ve LevelD 767-300ER'de de yaşıyorum. Yani uçakla ilgisi olmasa gerek. Bunu gidermenin yolu ASE'siz uçmak mı yoksa bir çözümü var mı? Teşekkürler şimdiden
- artuncs
- Legend
- Name: Erhan M. ARTUC
- PID: 3578
- Vatsim ID: 1087117
- City: London
Options + Wind options kismindaki ''Disable winds aloft'' ve ''Enable direct wind control and smoothing'' kisimlarini ticklerseniz sanirim sorununuz hallolur.
Erhan M. Artuc
- THY4521
- Average User
- Name: Serdar GULER
- PID: 4521
- Vatsim ID: 1146824
- City: Istanbul
Cüneyt Kaptanım
Sanırım bu sorunun ASE ile ilgisi yok sorun REX ile ilgili ben ASE çalıştırmadan gerçekleştirdiğim uçuşlarda bile overspeed oluyorum rüzgarda oluşan ani dönmeler sonucu...
Sanırım bu sorunun ASE ile ilgisi yok sorun REX ile ilgili ben ASE çalıştırmadan gerçekleştirdiğim uçuşlarda bile overspeed oluyorum rüzgarda oluşan ani dönmeler sonucu...
- THY4422
- Senior Member
- Name: Cuneyt ARSLAN
- PID: 4422
Ben REX'i ezelden beri kullanırım, öyle bir sorun yaşatmadı. En sadık ve en sevdiğim add-onumdur REX. Sadece ASE kullandığım zaman oluyor.birden bire o tuhaf overspeed sesi kulaklarımda duyuluyor, ibre atıyorum 0.83 machtaysa .9x küsürlere kadar gidiyor. ASE içinden her şeyi denedim. FSUIPC ile ilgili hiç malumatım yok. Hakan kaptanım mevzu çok karışık ve uzun değlse zahmet de olmazsa FSUIPC'ye nasıl bir müdehalede bulunmam gerektiğini söyleyebilir misiniz?
- THY3716
- Legend
- Name: Bahadir ALKES
- PID: 3716
- Vatsim ID: 1097118
- City: Istanbul
Ben de şöyle söyleyeyim, tam tersine ASE anlık rüzgar değişimi neticesinde overspeed lere engel olabilmenin tek yoludur. Hiç başıma gelmedi bugüne kadar. Muhtemelen ayarlarınızla ilgilidir.
Lead me, follow me or get out of my way !
- hakan737
- VIP Member
- Name: hakan guven
- PID: 003
- Vatsim ID: 811602
- City: istanbul
FSUIPC'nin içinde winds bölümü var orayı açtığınızda sol tarafta smooth ile ilgili bir yer göreceksiniz. Orayı işaretleyin.
ayrıca miscellaneous sekmesinde smooth IAS for external program kutusunuda işaretleyin
ASE'de options içinde winds and turbulance'da FSUIPC ile ilgili kutnu işaretli olduğunu kontrol edin
ayrıca miscellaneous sekmesinde smooth IAS for external program kutusunuda işaretleyin
ASE'de options içinde winds and turbulance'da FSUIPC ile ilgili kutnu işaretli olduğunu kontrol edin
Hakan"737"Güven