De?erli Pilot arkadaşlar,
Geçen gece uçarken aklıma takılan bir soru oldu [?]
Acaba kim hangi uça?ın hangi paneliyle uçuyor, En çok hangi model uçak ve panel be?eniliyor, 737 yada RJ ile uçarken hangi panel daha çok tercih ediliyor. 737-400, 737-800, A-310, RJ gibi uçakların ençok hangi sürümleri kullanılıyor [?] (Di?er uçak ve panellerde dahil) Nerden download ediliyor [?]
Genelde forumda bu konuyla ilgili topicler de oluyor.
Birbirimizi hem bilgilendirmek, hem de sorunsuz (yada sorunlu) çalışan uçak ve panel modellerini ö?renmek için acaba kullandı?ınız uçak ve panel modellerini yazarmısınız [;)]
Örne?in, ben haleda güzel ve sorunsuz bir A-310 ve RJ Paneli bulamadım [:(]
Herkese iyi uçuşlar,
Sevgiler,
Targan...
tago...
Paneller ve Uçaklar
Ben 737-400 olarak Dreemfleet kullanıyorum sorunsuz ve gayet güzel. Eskiden FLYTHY sitesinden indirmiş olduğum RJ yi kullanıyordum, artık eurowings kullanıyorum. aynı şekilde a310 da eurowings üç uçaktanda çok memnunum sorunsuz çalışıyorlar.
Can KIRHAN / İzmir - KSK
TK541
Can KIRHAN / İzmir - KSK
TK541
-
- Senior Member
- Name: Murat TOLOGLU
- PID: 65
- Vatsim ID: 839820
- City: Istanbul
Can Merhaba,
Eurowings RJ den memnun olduğunu yazmışsın. RJ85 mi? Öyle ise, hız tutuyormu? AT, TOGA, N1 varmı? Level Change modu varmı? FMC yi nasıl kullanıyorsun? LNAV VNAV varmı? Varsa nasıl aktive ediliyor? Biraz anlatırsan çok sevinirim. Yoksa ben EW RJ diye farklı bir model mi kullanıyorum.
İyi uçuşlar,
Murat Toloğlu, TK233
Eurowings RJ den memnun olduğunu yazmışsın. RJ85 mi? Öyle ise, hız tutuyormu? AT, TOGA, N1 varmı? Level Change modu varmı? FMC yi nasıl kullanıyorsun? LNAV VNAV varmı? Varsa nasıl aktive ediliyor? Biraz anlatırsan çok sevinirim. Yoksa ben EW RJ diye farklı bir model mi kullanıyorum.
İyi uçuşlar,
Murat Toloğlu, TK233
Sevgili Targan
737-800 icin iyi bir paneli Avsimden "Karlstetter" diye aratarak
bulabilirsin.
Airbus 320-330-340 için
http://emarciano.free.fr/
http://perso.wanadoo.fr/tony.dambrosio/ ... RCIANO.htm
linklerinden freeware ve software olarak bulabilirsin.
software lerde basit bir FMC var.
Ben de bu panelleri Gürhan Okay hocadan öğrendim.Tavsiye ederim.
sevgiler Erol Haçıroğlu TK547
linklerinden
737-800 icin iyi bir paneli Avsimden "Karlstetter" diye aratarak
bulabilirsin.
Airbus 320-330-340 için
http://emarciano.free.fr/
http://perso.wanadoo.fr/tony.dambrosio/ ... RCIANO.htm
linklerinden freeware ve software olarak bulabilirsin.
software lerde basit bir FMC var.
Ben de bu panelleri Gürhan Okay hocadan öğrendim.Tavsiye ederim.
sevgiler Erol Haçıroğlu TK547
linklerinden
Murat bey,
Öncelikle birkaç gündür teknik sorunlar yaşamamdan ötürü, mesaj yazamadım özür diliyorum. Sizin dediğiniz gibi RJ85. Ben uçaktan memnunum derken uçuş dinamiklerinden memnuniyetimi kastetmiştim. Ama dilimin döndüğünce açıklamaya çalışıyım. A/T ve TOGA maalesef yok. FMC kullanmadığım için de diğer sorularınıza maalesef cevap veremiyorum. Targan bey, eurowings in linkini size mail ile an yakın zamanda atacağım.
Can KIRHAN / İzmir - KSK
TK541
Öncelikle birkaç gündür teknik sorunlar yaşamamdan ötürü, mesaj yazamadım özür diliyorum. Sizin dediğiniz gibi RJ85. Ben uçaktan memnunum derken uçuş dinamiklerinden memnuniyetimi kastetmiştim. Ama dilimin döndüğünce açıklamaya çalışıyım. A/T ve TOGA maalesef yok. FMC kullanmadığım için de diğer sorularınıza maalesef cevap veremiyorum. Targan bey, eurowings in linkini size mail ile an yakın zamanda atacağım.
Can KIRHAN / İzmir - KSK
TK541
Yeni nesil 737 icin Chris Reed'in hazirladigi paneli herkese tavsiye ederim, mukemmele yakin, hem avsim.net hem de flightsim.com'da mevcut.
erol, A340 paneli icin tesekkurler. O paneli daha once flightsim.com'dan indirmistim, ancak freeware versiyonu olmadigi icin avucumu yalamistim. A340 icin FS98'den beri ayni paneli kullaniyordum.
Deniz Özhan
TK206
erol, A340 paneli icin tesekkurler. O paneli daha once flightsim.com'dan indirmistim, ancak freeware versiyonu olmadigi icin avucumu yalamistim. A340 icin FS98'den beri ayni paneli kullaniyordum.
Deniz Özhan
TK206
flightsim.com'da da 737-700.zip, bir de 737ngp.zip diye acik rengi var (biraz tezgahtar gibi konustum [8D:o)).
Yeni nesil 737'den kastim 737-6/7/8/900 serisi 737'ler. Dreamfleet'inki eski 737, yani bu panelin dreamfleet icin gecerliligi yok.
Saygilar
Deniz Özhan
TK206
Yeni nesil 737'den kastim 737-6/7/8/900 serisi 737'ler. Dreamfleet'inki eski 737, yani bu panelin dreamfleet icin gecerliligi yok.
Saygilar
Deniz Özhan
TK206