arkadaslar merhabalar istanbul ankara assingment gorevım bulunmakta ancak soyle bır problem yasıyorum ıstanbul kalkısım sorunsuz ancak toker civarında program dırek kapanıyor ve ben defalarca deneme ragmen bu ucusumu gerceklestıremıyorum .s,ancak offlıne aynı ucusu yaptıgımda hıcbır problem olmuyor,onlıne da ıse hata oluyor ve fs dırek kapanıyor,bu durum hakkında bılgınız varmıdır?
eskı makınemde bu gorevı yapayım dedım ve istanbul samsun ucusumu yaptım bu seferde flıght recorder ucusumu dıver kabul ettı ve meydan sectırmedı,bende kapatmak zorunda kaldım o ucusta bosa gıttı ,bana bır yardımcı olabılırmısınız nasıl bır talıhsızlıkdır bu allasen
Toker civarı fs 2009 hatası ?
- hakan737
- VIP Member
- Name: hakan guven
- PID: 003
- Vatsim ID: 811602
- City: istanbul
Offline'da aynı yerden geçtiğinize eminmisiniz? timezone ile ilgilib ir problem olabilir ama online-offline farketmez, yaparsa ikisinde de yapar çünkü o yüzden aynı yerden geçtiğinizde offline'da yapmıyorsa (kapanmasa bile refresh yapması bile yeterli ipucu için) başka yerde aramak gerekecek sorunu.
Hakan"737"Güven
-
- Junior Member
- Name: Sami Aselcioglu
- PID: 2847
- Vatsim ID: 1037450
- City: İskenderun
Büyük ihtimalle timezone ile ilgili bir problem FS'nin hata vermesine neden oluyordur. Size önerim FS Real Time yükleyip bir kez daha denemenizdir.
FFR ile ilgili probleme gelince ise bazı buglar zaman zaman Recorder'ın afallamasına neden oluyor.Yababilirseniz FFR silip bir daha yükleyin ya da teknik bölüme sorununuzla ilgili mail atın.
FFR ile ilgili probleme gelince ise bazı buglar zaman zaman Recorder'ın afallamasına neden oluyor.Yababilirseniz FFR silip bir daha yükleyin ya da teknik bölüme sorununuzla ilgili mail atın.
İskenderun 28.10.1986
- THY3716
- Legend
- Name: Bahadir ALKES
- PID: 3716
- Vatsim ID: 1097118
- City: Istanbul
Bir de Ferhat Bey;
Sorununuzun kaynağı veya çözümü hakkında bir fikir sahibi olmamakla beraber, bu tip sorunlarınızla ilgili açacağınız başlıkları şu an yaptığınız gibi lütfen "TRAINING" ya da Türkçesi ile "EĞİTİM" bölümünde açmayınız. Burada sadece eğitimsel konulara yer verilmektedir. Bu sorunuzu "Flight Simulator" bölümü altında açabilirdiniz.
Sorununuzun kaynağı veya çözümü hakkında bir fikir sahibi olmamakla beraber, bu tip sorunlarınızla ilgili açacağınız başlıkları şu an yaptığınız gibi lütfen "TRAINING" ya da Türkçesi ile "EĞİTİM" bölümünde açmayınız. Burada sadece eğitimsel konulara yer verilmektedir. Bu sorunuzu "Flight Simulator" bölümü altında açabilirdiniz.
Lead me, follow me or get out of my way !
- ferhatcelik
- Newbie
- Name: ferhat celik
- PID: 4804
Öncelikle konuyu yanlıs bolume actıgım icin ozur dilerim,konu acıklamasında sorular ,problemler tarzı bırsey gordugum ıcın bu bolumun uygun olacagını dusunmustum.
*fs2009- fligt simulator 2009 u kast etmiştim.
*evet baktım bu ucusumu yapamayacagım, istanbul-samsun ucusunu birde offlıne da deneyım dedım,cunku benım aklıma gelen hata sebebı scenerey-mesh lerden olabılme ıhtımalıydı ,offlıne denedım ve hıcbır sorun cıkmadı ,(istanbul ankara ucusuda aynı sekılde offlıne sorunsuz ama onlıne tokerden oteye gıdemıyorum )bu da delı ettı benı (:
*tıme zone dedınız arkadaslar ,bunu nasıl duzeltırım ufak bır detay gecebılırmısınız rıca etsem
*fs2009- fligt simulator 2009 u kast etmiştim.
*evet baktım bu ucusumu yapamayacagım, istanbul-samsun ucusunu birde offlıne da deneyım dedım,cunku benım aklıma gelen hata sebebı scenerey-mesh lerden olabılme ıhtımalıydı ,offlıne denedım ve hıcbır sorun cıkmadı ,(istanbul ankara ucusuda aynı sekılde offlıne sorunsuz ama onlıne tokerden oteye gıdemıyorum )bu da delı ettı benı (:
*tıme zone dedınız arkadaslar ,bunu nasıl duzeltırım ufak bır detay gecebılırmısınız rıca etsem
- hakan737
- VIP Member
FS2009, FS9'mu yani FS2004? FS2009 derseniz FSX (FS10)olarak kabul edilecek çünkü.
Timse zone değil, çünkü time zone ile ilgili olsaydı offline online farketmezdi. Yukarıda da yazdım zaten. Timezone geçişi onlide olsanı offline'da olsanız geçilecek bir çizgi olduğu için hata verecekse iki durumda da verir. ama lütfen yazdığımı dikkatli okuyun-ki boşuna aynı şeyleri yazıp durmayalım.
OFFLINE uçarken TOKER'i veya oralardan geçekren (mesela LTAI ye uçarken KARGI gibi) geçerken FSi kapatmasa bile ekranda scenery refersh yüklemesi yapıyormu? yani ekran siyahlaşıp scenery loading vs gibi bir yazı geliyormu birkaç saniyeliğine?
"evet" ise sorun time zone, "hayır" ise sorun online uçuş ile ilgili bir yerde. Bunuda şöyle test edebilirsiniz. FR'yi kullanmadn sadece squawkbox ile bir uçuş yapın aynı rotada. Eğer aynı yerde bilgisayar kapanmadan devam ediyorsa problem FFR'de dir. Eğer aynı yerde sadece scenery refresh yapıyorsa sorun timezone'dadır yine ama FS'i kaptma mevzuu yine FR'e veya onun kullnadığı bir 3. programa bağlı demektir. Ancak bu şekilde sıralı denemeler yaparak problemin ne olduğunu öğrenebiliriz.
Timezone farkedilmeyecek bir problem değildir, E030 boylamını geçerken mutlaka yapar. SAdece TOKER değil o boylamın geçtiği her uçuş rotasında ve dikkat çekicidir. Eğer böyle bir sorun öncedende varsa timezone ile uğraşın yoksa kurcalamayın.Ayrıca FSX kullanıyorsanız onda böyle bir sorun yok diye biliyorum.
Timse zone değil, çünkü time zone ile ilgili olsaydı offline online farketmezdi. Yukarıda da yazdım zaten. Timezone geçişi onlide olsanı offline'da olsanız geçilecek bir çizgi olduğu için hata verecekse iki durumda da verir. ama lütfen yazdığımı dikkatli okuyun-ki boşuna aynı şeyleri yazıp durmayalım.
OFFLINE uçarken TOKER'i veya oralardan geçekren (mesela LTAI ye uçarken KARGI gibi) geçerken FSi kapatmasa bile ekranda scenery refersh yüklemesi yapıyormu? yani ekran siyahlaşıp scenery loading vs gibi bir yazı geliyormu birkaç saniyeliğine?
"evet" ise sorun time zone, "hayır" ise sorun online uçuş ile ilgili bir yerde. Bunuda şöyle test edebilirsiniz. FR'yi kullanmadn sadece squawkbox ile bir uçuş yapın aynı rotada. Eğer aynı yerde bilgisayar kapanmadan devam ediyorsa problem FFR'de dir. Eğer aynı yerde sadece scenery refresh yapıyorsa sorun timezone'dadır yine ama FS'i kaptma mevzuu yine FR'e veya onun kullnadığı bir 3. programa bağlı demektir. Ancak bu şekilde sıralı denemeler yaparak problemin ne olduğunu öğrenebiliriz.
Timezone farkedilmeyecek bir problem değildir, E030 boylamını geçerken mutlaka yapar. SAdece TOKER değil o boylamın geçtiği her uçuş rotasında ve dikkat çekicidir. Eğer böyle bir sorun öncedende varsa timezone ile uğraşın yoksa kurcalamayın.Ayrıca FSX kullanıyorsanız onda böyle bir sorun yok diye biliyorum.
Hakan"737"Güven
- THY3537
- VIP Member
- Name: Uğur BİLGİN
- PID: 3537
- Vatsim ID: 1084376
- City: Ankara
Bildigim kadariyla kuzeyyildizim isimli LTFJ senaryosu istanbul TMA si civarinda ozellikle online ucuslarda kitlenme sorunlarina sebep oluyormus... Bunu kurduysaniz kaldirim yerine eskisini yada yapilmissa yenisini yuklemenizi tavsiye edecegim...
- ferhatcelik
- Newbie
ilginiz icin tesekkurler ,
suan ofısteyım,yogunluktan kafa kalmadı evet fs2004 u kastetmıstım.
Aksam gıdınce dedıgınız gıbı onlıne ffr acmadan ucus denıyecegım bakalım problem cıkacakmı.windows 7 kullanıyorum belırlı bı alana gelındıgınde ekran kararıp wındowsn yuvarlak yukleme sımgesı ve mouse oku cıkıyor masaustune dusuyorum cok kısa bır sure sonra,herhangı bır yukleme veya scenerey loadıng tarzı bırsey de cıkmıyor,f.sımltr dırek kapanıyor
*kuzey yıldızım eklemesıde yapmıstım onuda dedıgınız gıbı kaldıracagım umarım sıkıntımı cozebılırım
suan ofısteyım,yogunluktan kafa kalmadı evet fs2004 u kastetmıstım.
Aksam gıdınce dedıgınız gıbı onlıne ffr acmadan ucus denıyecegım bakalım problem cıkacakmı.windows 7 kullanıyorum belırlı bı alana gelındıgınde ekran kararıp wındowsn yuvarlak yukleme sımgesı ve mouse oku cıkıyor masaustune dusuyorum cok kısa bır sure sonra,herhangı bır yukleme veya scenerey loadıng tarzı bırsey de cıkmıyor,f.sımltr dırek kapanıyor
*kuzey yıldızım eklemesıde yapmıstım onuda dedıgınız gıbı kaldıracagım umarım sıkıntımı cozebılırım
- ferhatcelik
- Newbie
widows vista - 7 cıktı mertlık bozuldu,ne guzel mutlu mesuttum wındows xp ıle,aksam arkadasların onerılerını denıyıp ,sonucları paylasacagım
- THY3506
- Senior Member
- Name: Serdar ÖZDEN
- PID: 3506
- Vatsim ID: 1082637
- City: Ankara
Hocam xp yükle ben microsoft a inat haa mutlu mesut xp kullanıyorum gayette sorunsuz çalışıyorferhatcelik wrote:widows vista - 7 cıktı mertlık bozuldu,ne guzel mutlu mesuttum wındows xp ıle,aksam arkadasların onerılerını denıyıp ,sonucları paylasacagım

CPL (H) Bell-206/205 Sikorsky UH/60
CPL (A) Cessna 150/152/172
CPL (A) Cessna 150/152/172
- hakan737
- VIP Member
Sadece TOKER değil, time zone 'da hata olup olmadığını alamak için örneğin LTBJ'den LTACye uçun. E030'u nasılsa geçeceksiniz Çardak civarlarında. Oradada aynı durum varsa timezone'dan emin olabiliriz. DAha önce böyle bir yoktuda yeni yeni olduysa en son yüklediklerinizde bir yazın.Timezone belki siz farkına varmadan yüklediğiniz birşey ile düzelmiş olabilir örneğin FStimer vs gibi.
LTFJ'yi ben kurmadığım için bilmiyorum ama kaldırıp bir deneyin bakalım değişen birşey olacakmı?
LTFJ'yi ben kurmadığım için bilmiyorum ama kaldırıp bir deneyin bakalım değişen birşey olacakmı?
Hakan"737"Güven
- ferhatcelik
- Newbie
kaptanlarım selamlar,sorun anladıgım kadarıyla flıght recorder ıle alakalı sanırsam,sılıp tekrar yukledım ve suan ıcın sımulasyondan dusme gıbı bır durum yok,kuzey yıldızım eklentısını de sılmedım.Boyle bır problem yasarsanız bılınızkı f.recorder ı sılıp tekrar yukleyın derım,tesekkurler
- THY1834
- VIP Member
- Name: Adem BURCU
- PID: 1834
- Vatsim ID: 958269
- City: Tekirdag
eddm-ltfj 2 saatten sonra passing LTBU fs sorunla karşılaştı kapatılması gerekiyor,haydi sil baştan bu kez unsav üzeri rota,fr de yok fsairlines kayıtta,muhtemelen ltbu senaryosunda sıkıntı var silip tekrar kuracağım.