Kurdum gayet başarılı ancak bu afcad ile alakası yok, bir başka afcad kurmuştum onun yapmış oldugu bir sorun devam ediyor; pist üzerinde simsiyah lastik izleri oluştu bu pek hoş gelmıyor gözüme cunku gerçekçi gözükmüyor.. Bu hangi dosyada mevcut onu silmek istiyorum mumkunse....Aynı problemın değişik versiyonunu Antalya scenery de yaşıyorum. Garip şekilde çift katmanlı bir pist gorunuyor kamera ile açı değiştirdikçe pist yolu texture'ı değişip duruyor sanki iki texture üst üste gibi, hatta titreşiyor. Bunları çözümünü bilen yardımcı olursa minnettar olucam...
Teşekkürler;
Hakan PALİOĞLU
PID: 4752
ltba 05-23 için yeni ve güzel bir afcad (tavsiye ederim)
-
- Rookie
- Name: Sedat Kocabeyoğlu
- PID: 3280
- Vatsim ID: 1054514
- City: Ankara
önceden kurmuş olduğunuz afcad ile birlikte bir takım scenery dosyaları da yüklemiş olmalısınız. o afcad ile gelen .bgl dosyalarını silerek sorunu giderebilirsiniz. çünkü pist üserindeki lastik izleri de bir .bgl uzantılı scenery dosyasındadır.
olmazsa ltba2008 1.21 sceneryisini tamamen kaldırıp yeniden kurun. sonra sadece yukarıdaki afcadı ve ekindeki dosyaları ilave edin.
olmazsa ltba2008 1.21 sceneryisini tamamen kaldırıp yeniden kurun. sonra sadece yukarıdaki afcadı ve ekindeki dosyaları ilave edin.

- Apollo
- Legend
- Name: Erdal ELMACI
- PID: 3195
- Vatsim ID: 1059183
AFCAD ler karıştı gitti.
Hakan Hocamızın AFCAD i yklemiştim şimdi bu daha mı farklı?? Onu silmek mi gerekiyor?
Şunu netleştirsek de hangisi daha güncelse onu kullansak.
Hakan Hocamızın AFCAD i yklemiştim şimdi bu daha mı farklı?? Onu silmek mi gerekiyor?
Saygılarımla
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER
-
- Rookie
- Name: Sedat Kocabeyoğlu
- PID: 3280
- Vatsim ID: 1054514
Hakan kaptanın hazırladığından daha farklı ve güncel bir afcad. 05-23 pisti tam olarak düzenlenmiş, 23 pisti tarafından uzatma tam ve sorunsuz olarak yapılmış, yükseltiler ve yollar yeniden düzenlenmiş. Yukarıda ikinci mesajda Hakan kaptanın görüşü de var ayrıca.Apollo wrote:AFCAD ler karıştı gitti.

- Apollo
- Legend
- Name: Erdal ELMACI
- PID: 3195
- Vatsim ID: 1059183
Sedat kaptanım işte ben de ondan dolayı yazdım okudum hepsini.. Şimdi Hakan hocamın yaptığında tüm ground ilaveleri düzenlenmişti bunu yükleyince signbox lar vs gidiyor sadece pist uzaması ve taksiyolları fiziksel geliyorsa o zaman ilaveler gerekir.hakan737 wrote:Evet bende bu yeni dosyayı gördüm, scenery'de de değişiklik yapılarak grçekten 05/23 pisti uzatılmış olduğu için eğer herkes kullanım ve uygunluk konusunda görüşlerini yazarsa, AVSIM'e yüklediğim AFCAD dosyasını kaldırtacağım. Bu yeni afcad dosyasında umarım yerde taksiyolu ve park yerleri isimleri vardır(hani el değimişken halledilmiş olsaydı keşke) ve signboxlar tastamamdır. Değilse tamamlarız sorun değil.
Ama görüşlerinizi yazarsanız hiç olmazsa TRVACC'de resmi olarka bunu kullanın derler, herkesde artık ortak bir dosya olur.
Deneyenler son durumu verirse Hakan hocam dediği gibi kendisininkini devredışı bırakıp bunu tavsiye edecek belki de bunun üzerine çalışacak.
Biraz foto eklerseniz 05 23 pistinden daha iyi olur malum sürekli sil düzelt derken sistemin çivisi çıkıyor deneyen varsa bizlere aktarsın görüşlerini.Yukarda hep ağaç mevzusu geçti...Bir de sizin ilk fotolar var pist yerleşimi ve yaklaşmaları gösteren.
Saygılarımla
- THY4752
- Average User
- Name: Hakan PALIOGLU
- PID: 4752
- Vatsim ID: 1101377
- City: Istanbul
Ben de pistteki siyah lastik izleriyle cebelleşiyorum. Tabi pek anlamadığımdan zor da oluyor. Yarın bir de bu işe yarıyor mu bilmiyorum ama AFCAD programını şoyle bir karıştırmayı planlıyorum. Lastik izlerini silecegım umarım 
Hakan PALİOĞLU

Hakan PALİOĞLU
- hakan737
- VIP Member
- Name: hakan guven
- PID: 003
- Vatsim ID: 811602
- City: istanbul
AFCAD'da "tyre marks" diye birşey yok, AFX'de de şimdi baktım onadada tyre marks diye birşey görmedim ama birbaşka program olan ADE9'da tyre marks eklentisi olabilir emin değilim.
Konuya küçük bir açıklık getireyim ona göre kararınızı verin;
-AVSIM'e upload ettiğim ve çoğunuzun buradaki satırlardan aldığı linkde benim yaptığım AFCAD, LTBA2008 ile gelen orjinal scenery'deki afcad'ın yenilenmiş hali. Tarif ettiğim üzere signboxlar, çıkışlar , yeni numaralar vs. Ama 05/23 pisti scenery'de ne ise hala o yani uzatılmamış hali ile. Bunun dışında geri kalan tüm eksikleri tamamlandı.
-Yukarıda bahsi geçen ilavede ise 05/23 pisti gerçekten fiziksel olarak 23 pist başına zemin eklenerek uzamış durumda yani pist gerçek boyuna ulaşmış vaziyette. Ancak görsel olarak eksikleri var, signboxlar gibi
-bir tane daha yukarıdakinin benzeri afcad/scenery karışımı ilave geldi ama bunu yabancı birisi yapmış.Öyle çok incelemedim ama yukarıda zaten yazıyor görüşlerim.
Bana sorarsanız elbette uzatılmış olan pist doğal olarak en kullanışlısı.Signboxları oturup tek tek işlerim sorun değil. Kimbilir belki AFX ile hepsini kopyalamam mümkün olur hiç belli olmaz ama gönlümden geçen şöyle güzel bir tek dosya halinde LTBA2011 çünkü birisinin yaptığı iş üzerine bir başka kişinin ilave yapması sonra ona bir başka ilavenin başkası tarafından yapılması vsvs derken hem güncel olan dosyanın takibi hemde onu ekle bunu çıkar derken durduk yere scenery'ye eziyet etmek durumu istenmeyen karışıklıklara neden olabiliyor.
Konuya küçük bir açıklık getireyim ona göre kararınızı verin;
-AVSIM'e upload ettiğim ve çoğunuzun buradaki satırlardan aldığı linkde benim yaptığım AFCAD, LTBA2008 ile gelen orjinal scenery'deki afcad'ın yenilenmiş hali. Tarif ettiğim üzere signboxlar, çıkışlar , yeni numaralar vs. Ama 05/23 pisti scenery'de ne ise hala o yani uzatılmamış hali ile. Bunun dışında geri kalan tüm eksikleri tamamlandı.
-Yukarıda bahsi geçen ilavede ise 05/23 pisti gerçekten fiziksel olarak 23 pist başına zemin eklenerek uzamış durumda yani pist gerçek boyuna ulaşmış vaziyette. Ancak görsel olarak eksikleri var, signboxlar gibi
-bir tane daha yukarıdakinin benzeri afcad/scenery karışımı ilave geldi ama bunu yabancı birisi yapmış.Öyle çok incelemedim ama yukarıda zaten yazıyor görüşlerim.
Bana sorarsanız elbette uzatılmış olan pist doğal olarak en kullanışlısı.Signboxları oturup tek tek işlerim sorun değil. Kimbilir belki AFX ile hepsini kopyalamam mümkün olur hiç belli olmaz ama gönlümden geçen şöyle güzel bir tek dosya halinde LTBA2011 çünkü birisinin yaptığı iş üzerine bir başka kişinin ilave yapması sonra ona bir başka ilavenin başkası tarafından yapılması vsvs derken hem güncel olan dosyanın takibi hemde onu ekle bunu çıkar derken durduk yere scenery'ye eziyet etmek durumu istenmeyen karışıklıklara neden olabiliyor.
Hakan"737"Güven
- THY3615
- Average User
- Name: K.Gürsel HAZAR
- PID: 3615
- Vatsim ID: 1090129
Yahu dostlar, biriniz de benim şu Windows 7'deki "scenery" ezberletememe sorunumu çözerse çok mutlu olacağım.
Kendi kurulumu olan "scenery" ler dışındaki hiç bir "scenery"i ezberletemiyorum. :twisted: "Add area" üzerinden gelip "Addon Scenery" altındaki ilgili dosyayı bulup dosya adı çıktıktan sonra OK deyip boşluğa ya da geri ok üzerine tıklıyorum, "scenery"i görüyor.
FS9'u restart yapınca o "scenery" gayet güzel çalışıyor. Ancak es kaza bilgisayarı restart yaparsam, kalkacağım ve ineceğim meydanların "scenery"lerini yeniden yüklemem gerekiyor.
Bu iş bilgisayarı her açtığımda yinelenmek zorunda olduğu için insanı usandırıyor. Aynı şey AI uçakları için de geçerli. Hadi park yerlerindeki uçaklara pek aldırış etmiyorum da, "scenery" işini bir türlü çözememiş olmam çok canımı sıkıyor. Bunun bir çözümü var mıdır? Ne yapmam gerekiyor? Yoksa sonunda Windows 7'yi yok edip XP mi yüklemeliyim?...