ILS + Yakit ve Route problemleri

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
Genuine
Rookie
Rookie
Name: Onur Evitan
PID: 4688

Merhaba arkadaslar,

Ben FlyThy icin yeni ucmaya basladim. Herseyi ogrenmeye calisiyorum fakat bazi konularda problem yasiyorum ve bunlari size sormak istedim.

1) ILS frekans ve course ini (737-800) dogru girmeme ragmen, Izmir 34 pistine inis gerceklestirirken ucak birturlu ILS'e capture olmadi. Daha once Glasgow ve Edinburgh pislerinde test etmistim ILS sistemini. Yaklasirken approach hold'a basiyorum yaklasik 10 mil'e yakin bir mesafe kala. Fakat ucak aniden hizli bir sekilde alcalmaya basliyor ve farkli bir yone donuyor, sonuc olarak ILS'e capture olmuyor. Yanlis birseymi yapiyorum?

2) FSX de yakit ayarlamayi birturlu bulamadim, full yakitla basladigimiz icin duzeltemiyorum bu problemi. FSPassangers kullanarak yakiti ayarliyorum ucuslardan once. Baska bir tavsiyesi olan varmi acaba?

3) FlyThy recorderda route in belirlenmesine ragmen route birturlu aktif hale gelmiyor simulator icinde. Daha onceden oyuna girmeden once oyunun belirledigi route ile ucmak zorunda kaliyorum. Bildiginiz uzere FMGS bulunmuyor FSX'te. Bunu nasil cozebilirim?

Saygilarimla..
delimawi
VIP Member
VIP Member
Name: İlker Değirmencioğlu
PID: 2445
Vatsim ID: 1011091
City: Istanbul

1. Soru için lütfen tam o anda bir cockpit screenshot alabilir misiniz?
3. Soru için eğer FMC kullanmayacak iseniz (ki yok) VOR-VOR uçmak durumundasınız. FFR da ki Route tuşu size bilgi vermek amacı ile FlyTHY dispatch sistemine bir linktir sadece. Bu route uçağa aktaırlamdığı gibi online uçuşlarda doldurulması gereken uçuş planını da doldurmaz. Bu iki konu pilot sorumluluğunda manuel olarak yapılmalıdır. Ayrıca FMS olmadan uzun rotalar kat etmeniz kolay olmayacaktır hatta özellikle Avrupa'da imkansızdır. Ayrıca RNAV gerektiren prosedürleri (LTBA gibi) uygulama şansınız olmayacak. Tavsiyem FMC olan bir add-on kullanmanız. Yanısıra mutlaka VOR navigasyonu öğrenmeniz açısından şu aşamadayken daha küçük alanlarda ve kısa mesafelerde VOR navigasyonla uçmanız ve pratik yapmanız. Gene FMC olmadan zorluk çekeceksiniz ancak SID-STAR prosedürlerini manuel olarak uygulayabilirsiniz. Şu aşamada öğrenmek adına faydalı olacaktır.
FlyTHY IT Manager
Genuine
Rookie
Rookie
Name: Onur Evitan
PID: 4688

Cevabiniz icin tesekkurler.

En kisa sure icinde screenshot alip onuda paylasacagim, su bilgiyide aktarayim. Nav1'i aktive ettikten sonra dit dit dit ses geliyor arada bir, hani baglanilamadi gibi bi hata veriyor sanki. Ama Glasgow'a inerkende bu hatayi almistim fakat basarili bir sekilde ILS ile yaklasmistim piste.
aSSaLaviSSa
Average User
Average User
Name: Aytugan Utku AKDOĞAN
PID: 2118

FS nin default uçakları ILS yaklaşması konusunda tam bir beceriksizlik abidesidirler :( lütfen bunu göz önğnde bulundurmayı unutmayın.
Aytugan Utku AKDOĞAN
FlyTHY PID2118
Eskişehir, 1986
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

1-NAV1e ILS frekansı girdiğinizde oradaki küçük düğmey basarsanız frekansın mors kodunu dinlersiniz,herhangi bir hata sesi değildir :) ILS yaklaşmasını yapamama veya başka yöne gitmesinin sebebi COURSE'u girmemeniz.Yoksa en kötü ihtimalle uçak glideslope'u kaçırır ama pist merkez hattında(localizer)gider.

2- uçağı default başlangıca aldığınız için yakıt ayarlaması yapamadan uçak önceden set edilmiş bir meydanda çıkıyor ve izde muhtemelen oradan uçuşa başlayacağınız yere gidiyorsunuzdur. CREATE A FLIGHT kısmında uçağı seçerken orada uçağın yakıtınıda ayarlayacağınız bir seçenek göreceksiniz onu kullanın.

3- bunun anlatımı çok uzun.
Hakan"737"Güven
THY3537
VIP Member
VIP Member
Name: Uğur BİLGİN
PID: 3537
Vatsim ID: 1084376
City: Ankara

Sanırım burada size en büyük yardımı Training sekmesi altındaki kaynaklar sağlayacaktır. Burada bulunan kaynakları incelemenizi, hatta belli periyotlarla bazılarını da tekrar tekrar okumanızı tavsiye edeceğim ki zamanla bunu siz de anlayacaksınız...
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”