Merhaba;
Forumda baya bir aradım ancak ya do?ru şekilde aramıyorum yada sorulmamış.
Örnek, Trabzon-Antalya uçuşu yapmak istiyorum. trvacc.org sitesinden rotanın
"TEMEL CRM VW71 BAG VW77 HISAR DAMLA" şeklinde oldu?una kadar bilgilerini aldım. Ö?renmek istedi?im öncelikle trabzonda kalktıktan sonra TEMEL e geçiş prosedürü ve DAMLA ya geldikten sonra iniş prosedürüne geçme yi nereden bulaca?ım. Chart lar var elimde ancak bunlar ILS ve di?er bilgileri veriyor diye biliyorum. Yani chart da DAMLA geçince misal 160 baş yap sonra 3 dk. uç sonra tekrar 020 yap vb. yada Antalya pistine sa? dan mı soldan mı yaklaşılacak gibi bilgiler yok. Bu tür standart yaklaşma şekillerinin oldu?unu düşünüyorum (do?ru düşünüp düşünmedi?im de ayrı bir konu)
Bu tür bilgileri trvacc.org da bulabilirim diye düşündüm ancak aramalarım sonuçsuz kaldı...
Acemili?imi mazur görerek de?erli öneri ve düşüncelerinizi bekliyorum.
Saygılar, sevgiler...
Koray KORU
Yyi uçuşlar...
Kalkış ve yaklaşma.
-
- Senior Member
- Name: Murat TOLOGLU
- PID: 65
- Vatsim ID: 839820
- City: Istanbul
Her meydanın, TRVACC den aldığınız rotaların ilk ve son fixlerinden önce ve sonra nasıl kalkılacağını ve nasıl yaklaşılacağını tarif eden Standart Departure (SID) ve Standard Arrival (STAR) prosedüleri ve bunlara ilişkin Chart'ları vardır. Bunlar Türk Hava Sahası için TRVACC web sitesinde de var ve download edilebiliyor. Ancak trvacc chatları bir süredir kapalı. Mail adresinizi verirseniz ben daha önce indirmiş olduğum chartları e-mail ile göndereyim. Ayrıca, Dreamfleet DF737 ve Eurowings RJ uçakların FMC lerinde bu chartlar var. Bir de Jeppesen gibi yurtdışı kaynaklar söz konusu.
Kolay gelsin,
Murat Toloğlu, TK233
Kolay gelsin,
Murat Toloğlu, TK233
-
- Junior Member
Teşekkür ediyorum.
Murat Bey mail adresim skorayk@superonline.com eğer müsait iseniz bana elinizdeki dökümanı gönderebilir misiniz?
Saygıları, sevgiler..
Koray KORU
İyi uçuşlar...
Murat Bey mail adresim skorayk@superonline.com eğer müsait iseniz bana elinizdeki dökümanı gönderebilir misiniz?
Saygıları, sevgiler..
Koray KORU
İyi uçuşlar...
-
- Junior Member
merhaba,
şu yaklaşma chartlarını banada gönderirseniz çok memnun olurum.ben sadece ıls olmayan,vor yaklaşmalı havalimanlarının chartlarını rica edicem.hepsini göndermenize gerek yok.özellikle istediğim LTCC.
saygılar...
e-mail: ozyagtir@kablonet.com.tr
şu yaklaşma chartlarını banada gönderirseniz çok memnun olurum.ben sadece ıls olmayan,vor yaklaşmalı havalimanlarının chartlarını rica edicem.hepsini göndermenize gerek yok.özellikle istediğim LTCC.
saygılar...
e-mail: ozyagtir@kablonet.com.tr
-
- Senior Member
Arkadaşlar elimdeki chartları dün e-mail ile her ikinize de gönderdim ancak dosyalar ziplenmiş haliyle 7 MB olduğu için vede sizlerin posta kutuları dolu olduğu için ikinizden de geri geldi.
Dilerseniz bana adreslerinizi bildirin posta ile elimdeki yerli-yabancı tüm chartları CD ye kopyalayıp posta ile sizlere göndereyim. Yada posta kutunuzu boşaltın yeniden deneyeyim.
Murat Toloğlu, TK233
Dilerseniz bana adreslerinizi bildirin posta ile elimdeki yerli-yabancı tüm chartları CD ye kopyalayıp posta ile sizlere göndereyim. Yada posta kutunuzu boşaltın yeniden deneyeyim.
Murat Toloğlu, TK233
-
- Junior Member
Murat Bey öncelikle ilginiz için çok teşekkür ediyorum.
Dün akşam mailiniz geldi. ?öyleki; antalya, ankara ve adana limanlarının chart ve SID/STAR ları. Aslında benim mail box kapasitem 30Mb ve dün mail aldığım tek kişi sizdiniz. Sanıyorum superonline da şöyle bir kural var gönderdiğiniz tek dosya boyutu 5Mb ı geçemez. Yani elinizdeki dosyaları parçalarsanız sorunsuz alabilirim.
Eğer müsaitseniz ve size zahmet vermeyeceksem kargo ya da hayır demem. Gerekli bilgilerimi mail ile size gönderiyorum.
İlginiz ve yardımlarınız için tekrar teşekkür ediyorum.
Saygılar, sevgiler..
Koray KORU
İyi uçuşlar...
Dün akşam mailiniz geldi. ?öyleki; antalya, ankara ve adana limanlarının chart ve SID/STAR ları. Aslında benim mail box kapasitem 30Mb ve dün mail aldığım tek kişi sizdiniz. Sanıyorum superonline da şöyle bir kural var gönderdiğiniz tek dosya boyutu 5Mb ı geçemez. Yani elinizdeki dosyaları parçalarsanız sorunsuz alabilirim.
Eğer müsaitseniz ve size zahmet vermeyeceksem kargo ya da hayır demem. Gerekli bilgilerimi mail ile size gönderiyorum.
İlginiz ve yardımlarınız için tekrar teşekkür ediyorum.
Saygılar, sevgiler..
Koray KORU
İyi uçuşlar...
-
- Junior Member
merhaba,
chartlar elime ulastı.LTAC,LTAF ve LTAI.mesaj kutum dolduğundan dolayı diğerlerini gönderememişsiniz.
öncelikle chrtları gönderidiğiniz için teşekkür ederim.size iki mail adresi vericeğim.ikisinede gönderebilirsiniz.şu an mail box'ları boşalttım.özellikle istediklerim LTCC,LTAN,LTBO,LTAJ,LTBR yani ıls olmayan vor yaklaşmalı meydanlar.
ilginize tekrardan teşekkürler.
ozyagtir@kablonet.com.tr
ozyagtir@hotmail.com
chartlar elime ulastı.LTAC,LTAF ve LTAI.mesaj kutum dolduğundan dolayı diğerlerini gönderememişsiniz.
öncelikle chrtları gönderidiğiniz için teşekkür ederim.size iki mail adresi vericeğim.ikisinede gönderebilirsiniz.şu an mail box'ları boşalttım.özellikle istediklerim LTCC,LTAN,LTBO,LTAJ,LTBR yani ıls olmayan vor yaklaşmalı meydanlar.
ilginize tekrardan teşekkürler.
ozyagtir@kablonet.com.tr
ozyagtir@hotmail.com
-
- Junior Member
Diger chartlarda elime ulasti.
çok teekkür ederim.
çok teekkür ederim.
-
- Senior Member
Arkadaşlar, sizlere 3 adet klasör içinde (1,2 ve 3 numaralı) elimdeki tüm chartları göndermeye çalıştım; internet bağlantısındaki kopmalar yüzünden birkaç kez göndermek zorunda kaldım, umarım sonuçta hepsini almışsınızdır. Kolay gelsin.
Murat Toloğlu, TK233
Murat Toloğlu, TK233
-
- Junior Member
Murat Bey;
Öncelikle tekrar teşekkürler..! Bana 2 ve 3 geldi istediğim çartların herpsi ve daha fazlası mevcut, gönderdikleriniz çok makbule geçti.
İyi çalışmalar...
İyi uçuşlar...
Öncelikle tekrar teşekkürler..! Bana 2 ve 3 geldi istediğim çartların herpsi ve daha fazlası mevcut, gönderdikleriniz çok makbule geçti.
İyi çalışmalar...
İyi uçuşlar...
-
- Newbie
Slmlar oncelikle ben bu sitenin en yeni uyesiyim sanirim sizlere fazla soru sorabilirm umarim rahatsiz etme acaba banada bu dosyalari gonderebilirmisniz e-mail adresim:ruşless1@e-kolay.net
-
- Senior Member
Arkadaşlar,
m.tologlu@ixir.com adresine tam posta adresinizi ve telefon numaranızı iletirseniz size kargo ile birer bayram hediyesi göndereceğim. Acaba nedir nedir ??[8D] Sürpriz.
Ama hediyeyi benden aldığınızı unutacaksınız. Ona göre..
Benim için böylesi e-mail atmaktan çok daha kolay, sizin de tüm dertlerinize derman olacak, hastalığı kökten çözecek
Murat Toloğlu, TK233
m.tologlu@ixir.com adresine tam posta adresinizi ve telefon numaranızı iletirseniz size kargo ile birer bayram hediyesi göndereceğim. Acaba nedir nedir ??[8D] Sürpriz.
Ama hediyeyi benden aldığınızı unutacaksınız. Ona göre..
Benim için böylesi e-mail atmaktan çok daha kolay, sizin de tüm dertlerinize derman olacak, hastalığı kökten çözecek

Murat Toloğlu, TK233